Anasayfa Haber Google Lens, Masaüstü Chrome’a Geliyor

Google Lens, Masaüstü Chrome’a Geliyor

Google Lens, masaüstü Chrome üzerinden de kullanılabilir hale gelecek.

Google’ın görüntü arama motoru Google Lens, masaüstü Chrome‘a ​​geliyor. Google tam olarak bir zaman çizelgesi paylaşmadı ancak bir paylaşılan tweet özelliğin nasıl görüneceğini gösterdi. Masaüstü Chrome’da yakında bir resmi sağ tıklayıp “Google Lens ile Ara“yı seçebileceksiniz. Bu, sayfayı karartacak ve belirli bir resmi Google’ın yapay zeka fotoğrafına atabilmeniz için bir kırpma aracı getirecek. Ardından birkaç sonucu gösteren bir kenar çubuğu açılacak.

Google.com’un görsel araması yalnızca benzer resimleri bulmaya çalışırken, Lens aslında bir resimdeki insanlar, metin, matematik denklemleri, hayvanlar, önemli noktalar, ürünler ve daha fazlası gibi şeyleri tanımlayabiliyor. Metni kamera aracılığıyla çevirebilir ve hatta gerçek dünyadan (OCR ile) metin kopyalayabilir ve bir uygulamaya yapıştırabilirsiniz. Bu özellik bir süredir Android ve iOS’ta, önce canlı bir vizör getiren kamera odaklı bir arama olarak, ardından Google Fotoğraflar’da ve daha yakın zamanda Android için Chrome’da web resimleri için uzun basma seçeneği olarak mevcut.

Google Lens ayrıca biraz daha akıllı hale geliyor. Bir görsel arama için takip soruları sormanıza izin verecek yeni bir özellik de hizmete gelecek. Google burada etkileyici iki demoya sahip. Bir kullanıcı, bir gömleğin resmini taratıp arama yapabiliyor, “çiçek deseni” gibi tanımlayıcılar yazabiliyor ve uygulama ürünü bulmakla kalmayıp benzer desenli gömlekleri de sunuyor.

Başka bir demoda adını bilmediğiniz bir şeyi buluyorsunuz. Örnekte, kullanıcının bozuk bir bisikleti var ve arka dişli ile bir şeyi düzeltmesi gerekiyor. Yine de arka vites değiştiriciye ne dendiğini bilmiyorlar, bu yüzden sadece fotoğrafını çekip Google’a soruyorlar. Görünüşe göre, bu bir “vites değiştirici” ve oradan kullanıcı “nasıl düzeltileceğini” yazıyor ve Google talimatları buluyor.

Lens, temel olarak aynı anda resim ve metin arama yeteneği de kazandı. Bunların ikisi de etkileyici örnekler olsa da bunların hazır demolar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle bunların herhangi birinin gerçekte ne kadar iyi çalışacağını bilmek zor. Google, özelliğin önümüzdeki aylarda sunulacağını belirtti.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version