Anasayfa Haber MSI, Yaklaşan Z690 Anakartlarını Sergiledi

MSI, Yaklaşan Z690 Anakartlarını Sergiledi

MSI’ın Intel 12. nesil işlemcilerle kullanılacak olan Z690 yonga setleri etkileyici bir görünüm ve gelişmiş özelliklerle birlikte piyasaya çıkacak.

MSI, Intel’in Alder Lake CPU serisi için üretmiş olduğu yeni nesil Z690 anakartlarının tanıtım görsellerini yayınladı. Bu görsellerde üç farklı segmentten anakartın I/O bölümleri paylaşıldı.

Yeni nesil Z690 ACE modeli altın ve siyah renk temasıyla öne çıkıyor. VRM ısı bloğunun üzerindeki I/O kapağı şık görünümünün yanı sıra birkaç USB 3.2 Gen 2 bağlantı noktası, çift 2.5G Ethernal LAN bağlantısı, çift Thunderbolt 4 bağlantı noktası, WiFi 6E için kablosuz antenler ve MSI Dragon logosuna sahip.

Siyah ve gümüş tasarımıyla öne çıkan diğer anakartın ise Carbon WiFi modeli olduğu tahmin edilmekte. I/O kapağında Dragon logosu da bulunuyor ve iki alüminyum blok ve ısı borulu soğutma sistemiyle güçlü bir VRM soğutucusu göze çarpıyor. Bununla birlikte birkaç USB 3.2 Gen 2 bağlantı noktası, HDMI/DP, 2.5G Ethernet LAN anahtarı, çift WiFi Anteni ve 7.1 kanal HD ses jakı mevcut.

Son olarak Tomahawk serisine benzeyen MSI MAG Z690 serisi anakart var. Bu model çift 8 pinli 12V güç konektörleri tarafından desteklenen üst düzey bir güç dağıtım sistemine sahip görünüyor. I/O kapağı siyah bir tasarıma bürünürken arka panelde 8 USB 3.2 Gen 2 bağlantı noktası, 2.5G Ethernet LAN bağlantı noktası, WiFi 6 antenleri, 7.1 Kanal HD ses jakı ve HDMI/DP çıkışları bulunuyor.

ASUS ve Gigabyte‘ın sızdırılan bazı Z690 anakartlarını görme fırsatı bulmuştuk. MSI ise resmi bir paylaşım yaptı ve böylelikle yeni 12. nesil Alder Lake platformunun yaklaştığını anlayabiliyoruz.