Anasayfa Haber Instagram, Hikayeler İçin Beğeni Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram, Hikayeler İçin Beğeni Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram Hikayeler Beğeni

Instagram, Hikayeler için beğeni ve canlı yayınlar için moderatör ekleme özelliği getirecek.

Instagram son dönemde birçok yeni özellik üzerinde çalışıyor. Son olarak tersine mühendislik yapan Alessandro Paluzzi ise platformun gelecekte iOS kullanıcıları için getirmeyi umduğu bazı özellikler hakkında detaylar paylaştı. Buna göre Instagram, Hikayeler için beğeni özelliğinin yanı sıra canlı yayınlar için de moderatör ekleme üzerinde çalışıyor.

Paluzzi, Instagram’ın canlı bir yayına yalnızca bir moderatör eklemesine izin vereceğini belirtiyor. Daha önce, bir canlı yayını kaç kişinin yönetebileceği belli değildi. Örneğin Twitter, Spaces’ta iki yardımcı sunucu ayarlanmasına izin veriyor ancak Instagram şimdilik yalnızca bir kişinin size yardımcı olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Başka bir güncelleme ise Hikayeler’i beğenme yeteneği hakkında. Instagram’ın bu özelliği Ağustos ayında test etmeye başladığı zaten ortaya çıkmıştı. Son birkaç ay içinde şirket, bu işlevle ilgili bir giriş ekranı ekledi ve bu da bunun bir test olduğunu ve kesin olarak gerçekleşmeyebileceğini söylüyor. Paluzzi, beğenilerin Hikayeler’de hikayeleri görüntüleyenlerle aynı yerde görüneceğini söylüyor. Ayrıca Paluzzi, beğen tuşunun izleyici listesinde nasıl görüneceğini de paylaştı.

Instagram’ın gelecekte bu özellikleri ne zaman sunacağı belli değil. Tabii ki hiç sunmama ihtimali de bulunuyor. Canlı yayın moderatörleri, influencer’lar ve sanatçılar için gerçekten yardımcı olabilirken Hikayeler’deki beğen tuşu da içerik oluşturucular için başka bir işe yarar metrik olabilir.

Instagram geçtiğimiz günlerde Reels için metinden konuşma ve ses efektleri özelliklerini duyurmuştu.