Anasayfa Haber Yeni Intel NUC 12, 12. Nesil Masaüstü İşlemcileriyle Gelebilir

Yeni Intel NUC 12, 12. Nesil Masaüstü İşlemcileriyle Gelebilir

Intel NUC 11 PRO Tiger Canyon

Intel’in yaklaşmakta olan Alder Lake NUC bilgisayarına ait olduğu iddia edilen görüntüler sızdırıldı. Sızıntılara bakılırsa mini PC büyük LGA1700 soketiyle birlikte 12. nesil bir işlemci taşıyordu. Eğer bu görseller doğruyu yansıtıyorsa, şirket ilk kez NUC için BGA soketinden yükseltilebilir bir LGA soketine geçiş yapmış olacak.

LGA1700 soketi, kullanıcılara NUC içindeki CPU’yu daha yüksek bir Alder Lake modeline veya belki de gelecekteki bir 13. Nesil Raptor Lake işlemcisine yükseltme imkanı tanıyabilir. Ancak Intel’in anakart mikrokod güncellemeleriyle potansiyel yükseltme yollarını kilitleme şansı var. Bu sebeple NUC resmi olarak piyasaya çıktığında neler olduğunu görmemiz gerekiyor.

Öte taraftan anakart bir bir PCIe 4.0 NVMe depolama arabirimi ile birlikte iki DDR4 SO-DIMM bellek yuvasına sahip görünüyor. Bunun sebebi ise DDR5 bellek üretimindeki yaşanan önemli üretim sorunları olabilir. Teknik özellikler, geçen Ağustos ayında sızdırılan Intel NUC 12 Enthusiast ile uyumlu görünüyor ve yeni serinin kod adının Serpent Canyon olması muhtemel.

Yeni NUC 12’nin Intel Alder Lake işlemcilerin yanı sıra Xe-HPG DG2 Alchemist ekran kartlarıyla desteklenebileceğinden söz etmiştik. Ayrıca cihazın Core i5, Core i7 ve Core i9 CPU’ları kullanabileceği bildiriliyor.

NUC 12 Enthusiast için sızdırılan fotoğrafların zamanlamaları, Intel’in birkaç gün içinde düzenleyeceği CES 2022 etkinliğinde bazı sunumlar yapabileceğini gösteriyor.