Anasayfa Haber Windows 11’de 3D Fluent Emojiler için Halen Umut Var

Windows 11’de 3D Fluent Emojiler için Halen Umut Var

Windows 11 Emoji

Microsoft, Ekim 2021’de Windows 11 işletim sistemine 3D emojileri getirmeyeceğini açıklamıştı. Resmi Microsoft hesaplarının en son işletim sistemini halka tanıtmak için belirli emoji tasarımlarını kullanması ise çok fazla tepki aldı. Redmond teknoloji devi daha sonra bunların hepsinin bir pazarlama hatası olduğunu ve Windows 11’in yeni emojiler alırken 3D değil, standart tasarımlar kullanacağını belirtti. Windows 11 ayrıca Kasım ayında isteğe bağlı bir güncelleme ile Fluent 2D emojilere kavuştu.

Görünüşe göre 3D emojiler için kesilmiş değil ve halen Windows 11’e gelme ihtimali var. Bu özel bilgi, 3D emoji’nin Windows 11’e gelmesini isteyen birine yanıt veren Microsoft Tasarım lideri Nando Costa‘dan geliyor:

https://twitter.com/nandocosta_art/status/1486944794777559041?

Costa ayrıca LinkedIn’de şirketin yeni emoji yaratma konusundaki düşünce sürecini ve metodolojisini açıklayan bir blog yazısı kaleme aldı. Haberin bir tweet dışında Microsoft tarafından doğrulanmadığını belirtelim. Şirketin tasarım lideri, Microsoft’un bu konuda çaba sarfettiğini söyledi, ancak böyle bir çabanın başarılı olup olmayacağını garanti edemiyoruz.