Anasayfa Haber Microsoft HoloLens 3 İptal Edildi

Microsoft HoloLens 3 İptal Edildi

HoloLens 3 İptal

Microsoft, HoloLens serisi başlıkları sayesinde artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (MR) alanlarında bilinen bir isim oldu. Şirket, HoloLens 2’yi MWC 2019’a tanıttı. Birkaç ay sonra da onu Developer Editon takip etti. Öte yandan, HoloLens 3 beklenirken Business Insider bekleyenleri üzecek bir iptal haberi paylaştı.

İçeriden kaynaklara dayandırılan habere göre Microsoft, HoloLens 3’ü geliştirme ve piyasaya sürme planlarını rafa kaldırdı. Bunun nedeni ise şirketin artırılmış gerçeklik çabaları için net bir vizyona sahip olmaması. Takım üyeleri arasında farklı kamplar olduğu ve birçoğunun Meta gibi rakiplere katılmak için gemiye atladığı ifade ediliyor.

Microsoft’a ABD Ordusu için Entegre Görsel Artırma Sistemi (IVAS) geliştirmesi gereken bir hükümet sözleşmesi verildi. Sistem, HoloLens teknolojisine dayanıyor ve ekibin bir kısmı, benzer donanım inovasyon projeleri edinmeye odaklanmaları gerektiğine inanıyor. Meta’nın metaverse ile yapmayı umduğu gibi genel tüketiciler için HoloLens cihazları ve teknolojisi oluşturmak isteyen başka bir ekip üyesi grubu daha olduğu söyleniyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın, donanımları kendileri yapmak yerine diğer oyuncular tarafından piyasaya sürülen donanımlar için metaverse yazılımı geliştirme hedefleri olduğu bildiriliyor. Microsoft’un Samsung ile Güney Koreli şirket donanımı kurarken yazılımı idare etmek istediği bir anlaşma imzalamasının nedeni bu olarak gösteriliyor.

Kısacası, şirketin meta veri deposu ve AR/MR alanında ne yapmak istediği konusunda net bir hedefi veya vizyonu bulunmadığı paylaşılıyor.