Anasayfa Haber Ford Explorer Modelleri, Bazı Çipleri Eksik Şekilde Satılacak

Ford Explorer Modelleri, Bazı Çipleri Eksik Şekilde Satılacak

Ford Explorer

Automotive News’in bir raporuna göre, Ford yakında arka klima ve ısıtma kontrollerine güç veren çipler olmadan bazı Ford Explorer modellerini satmaya başlayacak. Bunun yerine otomobil üreticisi, eksik yarı iletkenleri bir yıl içinde bayilere gönderecek ve bayiler bu parçaları müşterilerin araçlarına takacak.

Ford sözcüsü Said Deep, The Verge’e yaptığı açıklamada ısıtma ve klimanın ön koltuklardan kontrol edilebileceğini ve arka kontrolleri olmayan bir araç satın almayı seçen müşterilerin fiyat indirimi alacaklarını ifade etti. Deep’in belirttiğine göre Ford, bu yöntemi yeni Ford Explorer modellerini müşterilere daha hızlı sunmak için hayata geçiriyor ve tabii ki bu durum geçici.

The Verge tarafından aktarılan yeni habere göre, aslında otomobil üreticisi geçen yıl bayilere kısmen üretimi tamamlanmış, sürüşe uygun olmayan araçları göndermeyi planlamıştı. Ancak bu şekilde çipleri eksik olan araçlar hem sürülebilir hem de satılabilir olacak.

Ford Explorer

Ford’un bu kararı, fabrika arazilerini dolduran üretimi tamamlanmamış araçları bir şekilde operasyonlara dahil etme girişimi olarak görülüyor. Geçen ay yüzlerce yeni Ford Bronco, Ford’un Michigan Montaj Fabrikası yakınlarındaki karla kaplı arazilerde park halinde görülmüştü ve bu araçların hepsi, çip montajlarının tamamlanmasını bekliyor.

Diğer pek çok şirket gibi Ford da çip sıkıntısının getirdiği kısıtlamalarla boğuşuyor. Yarı iletken eksikliği Ford’u geçen yıl (ve bu ayın başlarında bir kez daha) popüler F-150 modelinin üretimini azaltmaya zorladıktan sonra, şirket müşterilerine otomatik start-stop (tamamen durduğunda aracın motorunu kapatan özellik) olmadan kamyoneti satın alma seçeneği sunmaya başladı.