Anasayfa Haber Seagate, 22 TB HDD’leri Geniş Kitlelere Ulaştıracak

Seagate, 22 TB HDD’leri Geniş Kitlelere Ulaştıracak

Seagate 120 TB

Seagate, birkaç çeyrektir hiper ölçekli bulut veri merkezleri için seçkin müşterilerine hybrid shingled magnetic recording (HSMR) teknolojisine sahip 22 TB sabit disklerini gönderiyor. Ancak görünüşe göre 22 TB kapasiteli HDD’ler daha geniş bir pazar kitlesine sunulacak.

Şirketin Osprey (STL022) sabit diski şu anda SATA-IO’nun entegratör listesinde. Yani sabit disk, SATA birlikte çalışabilirlik testini başarıyla geçti. Ek olarak Osprey HDD’de STxxxxxNM0092-3CX103 ürün numarası bulunuyor. Bu da ürünün yakın bir (NM) sürücü olduğunu doğruluyor. Seagate’in LongsPeak kod adlı Exos X20 20 TB HDD’si, muhtemelen kapasiteyi tanımlayan STL020 kodunu (entegratörler listesinde mevcut) taşıyor.

Seagate, şimdiye kadar 22 TB’a kadar kapasite sunan Exos X22 platformu hakkında açık bilgiler vermedi. Ancak 20 TB’ın üzerinde kapasiteye sahip CMR HDD’lerin gelişimini doğrulamıştı, yani bu yıl 22 TB’lık sürücülerin bu yıl piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz. Üreticinin yorumlarına bakılırsa bu diskler ısı destekli manyetik kayıt (HAMR) teknolojisini kullanmayacak.

Seagate’in 22 TB sabit diski geleneksel manyetik kayıt teknolojisine (CMR) sahip. Bu ürünler aynı zamanda Western Digital’in CMR teknolojisini kullanan Ultrastar DC HC570 22 TB HDD’si ile rekabet edecek.