Anasayfa Haber Windows 11, Yeni Görsel Tasarım Uygulamasına Kavuşuyor

Windows 11, Yeni Görsel Tasarım Uygulamasına Kavuşuyor

Microsoft, sosyal medya grafikleri, sunumlar, posterler oluşturmak için kullanılan Canva’ya benzeyen, Microsoft Edge tabanlı yeni “Designer” Windows 11 uygulaması üzerinde çalışıyor. PowerPoint zaten yıllardır işletmeler, okullar ve birçok kurum tarafından kullanılıyordu. Canva da aslında benzer işlere yönelik, ancak daha kullanıcı dostu bir uygulama ve hazır şablonlar, geniş yazı tipi seçenekleri ve daha fazlası sayesinde herkes hizmeti kolayca kullanmaya başlayabiliyor.

PowerPoint bildiğiniz gibi daha çok sunumlara odaklanıyor. Canva ise daha sofistike tasarımlar sunarken arayüzü daha iyi optimize edilmiş bir uygulama. Windows 11’in yeni uygulaması, masaüstü işletim sisteminde veya web gibi kullanım alanlarında PowerPaint’in yerini almayacak. Designer bunun yerine öğrencilerin ve küçük işletme sahiplerinin kendi reklamlarını, tanıtım veya pazarlama gönderilerini, sunumlarını ve diğer görsel materyallerini kolayca oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Microsoft Designer’a kişisel veya okul hesabı olan herkes “designer.microsoft.com” üzerinden erişebiliyordu. Ancak Microsoft sonrasında hatayı düzeltti ve erişim engellendi. Bu bağlamda Designer’ın genel önizlemesinin birkaç hafta içinde duyurulması bekleniyor.

Canva benzeri bir web uygulaması gibi görünen Designer, profesyonel görünümlü grafiklere, güzel slayt desenlerine, Facebook reklamlarına, LinkedIn resimlerine, hareketli Instagram gönderilerine ihtiyaç duyan öğrenciler ve işletmeler için hepsi bir arada bir çözüm olarak tanıtılabilir. PowerPoint’ten farklı olarak, uygulama Instagram veya Facebook gönderileriniz için şablonlar, bir resim kitaplığı, şekiller ve fikirlerle birlikte geliyor. Bu özellikler sayesinde dakikalar içerisinde göze hoş gelen tasarımlar oluşturmak mümkün olabilir.