Anasayfa Haber Horizon DeFi Protocol Hacklendi, 100 Milyon Dolar Çalındı

Horizon DeFi Protocol Hacklendi, 100 Milyon Dolar Çalındı

horizon defi, harmony, kripto para, soygun, 100 milyon dolar

Son zamanlarda yaşanan DeFi ağı hırsızlıklarının arkası kesilmiyor. Bu sefer de blokzincir köprülerinden Horizon’a siber saldırı düzenleyen hackerlar, 100 milyon dolarlık kripto para soygununa imza attı.

Saldırıya dair kamuyla paylaşılan bilgiler oldukça az olsa da, Horizon’u geliştiren Harmony tarafından yapılan açıklamada olayın 24 Haziran’da tespit edildiği söylendi.

Aynı gün geç saatlerde atılan tweetlerde suçlunun belirlenmesi ve çalınan fonların geri alınması için adli bilişim uzmanları ve ulusal makamlarla çalışıldığı belirtildi. Aynı zamanda bu sıkıntının çözülebilmesi için FBI ve birçok siber güvenlik firmasıyla işbirliği yoluna gidileceği açıklandı.

Blockchain yapısında yer alan bridge’ler, DeFi (merkeziyetsiz finans) alanında büyük rol oynarlar. Kullanıcılar DeFi’leri kripto varlıkları farklı blokzincirlerine aktarmak amacıyla kullanırlar. Örneğin Ethereum ağından Binance Smart Chain’e bir varlık göndermeye çalıştığınızda Horizon gibi bridge’ler bu işi görüyor.

Horizon Protocol’ün hacklenmesi bu sene yaşanan ilk DeFi hırsızlığı değil. Mart ayında benzer şekilde DeFi ağlarından Ronin Network’e saldırı yapılmış, yaklaşık 540 milyon dolar Kuzey Kore hükümetine bağlı olduğu düşünülen hacker grubu Lazarus tarafından çalınmıştı. İddiaya göre çalınan bu fonlar Kuzey Kore’nin askeri teknolojiler geliştirmek için yaptırımları aşmasına yardımcı oluyordu.