Anasayfa Haber Dell, 6.650 Çalışanını İşten Çıkaracak

Dell, 6.650 Çalışanını İşten Çıkaracak

Bilgisayar ve beraberinde donanım satışları son dönemde ciddi şekilde düştü. Teknoloji devleri ise yaklaşmakta olan durgunluk için düğmeye bastı, işten çıkarma süreçleri teknoloji endüstrisini kasıp kavurmaya başladı.

Son aylarda Microsoft, Intel ve ARM gibi şirketlerin aldığı kararlardan bahsetmiştik. Bilgisayar üreticilerinden Dell, Bloomberg‘den gelen haberlere bakılırsa 6.650 çalışanını işten çıkaracak. Bu rakam, şirketin genel kapasitesinin kabaca %5’ine tekabül ediyor.

Dell’in küresel çalışan sayısı 2020’de 165.000 ile zirve yaptı. Ancak son gelişmelerle birlikte bu rakam 126.300’e kadar düşecek. Dell Başkan Yardımcısı ve Operasyondan Sorumlu Eş Başkan Jeff Clark, birkaç gün önce çalışanlara gönderilen notta şu sözlere yer verdi:

Bildiğimiz şey, belirsiz bir gelecekle birlikte piyasa koşullarının aşınmaya devam ettiği. Krizin etkilerinin önüne geçmek için adımlar atmak zorunda kaldık, bu adımlar arka arkaya birkaç güçlü çeyrek geçirmemizi sağladı. Ancak artık yeterli değil.

Dell, maliyet verimliliğini artırmak üzere bir dizi önlem almayı planlıyor. Şirket kapsamındaki birçok ekip yeniden düzenlenecek. Bu bağlamda, Müşteri hizmet maliyetlerini azaltmak için Altyapı Çözüm Grubu ve İstemci Çözüm Grubu’nda da değişiklikler yapılıyor.

Microsoft, 2023 yılında 10.000’den fazla çalışanı işten çıkaracak. Bilgisayar üreticilerinden Hewlett-Packard (HP), Kasım 2022’de 6.000 çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Lenovo ise Aralık ayında ABD’deki iş gücünde kesintiye gideceğini bildirdi.