Anasayfa Haber Üst Seviye AMD Ekran Kartları Çok Yakında Gelebilir

Üst Seviye AMD Ekran Kartları Çok Yakında Gelebilir

AMD markasıyla sertifika kaydı yapılan yeni ekran kartları ortaya çıktı. Bu listelemeler yeni GPU duyurusunun yakın olduğunu gösteriyor.

AMD kullanıcılarının uzun zamandır beklediği yüksek performanslı ekran kartı duyurusu için temeller atılıyor. Big Navi olarak tabir edilen GPU’ların 5 Mart tarihinde duyurulabileceğini sizlerle paylaşmıştık. Bununla birlikte yeni rDNA 2 mimarisi için 2020 yılı olarak geniş bir tarih verilmişti. NVIDIA’nın üst düzey kartlarının karşısına konumlandırılacak Big Navi’lerin rDNA 2 yapısıyla karşımıza çıkması kesin gibi. Yeni gün yüzüne çıkan sertifikasyon süreçlerine göz attığımızda bu GPU’ların eli kulağında gibi görünüyor.

RRA sertifikaları,  beklenen bir GPU’nun ne zaman çıkacağını tahmin etme konusunda en etkili kaynaklardan birisidir. AMD’nin yeni adımlarına bakıldığında yeni bir duyuru hazırlığında olduklarını söylesek yeridir. Yeni listelemelerin Big Navi’ye ait olduğundan emin değiliz lâkin bugüne kadarki tüm ipuçlarını bir araya getirdiğimizde buna işaret ediyor.

Listede görebileceğiniz gibi AMD, Haziran 2019’da iki ekran kartı kaydetti (D16302/D18206 ) ve bir ay sonra, yani Temmuz ayında şirket Navi tabanlı RX 5700 XT ve RX 5700 modellerini piyasaya sürdü. Ayrıca RX 5600 XT modeli de 3 Ocak tarihinde kayıt edildi ve 21 Ocak 2020’de piyasaya çıktı. Aynı şey Kasım tarihinde kayıt, 12 Aralık’ta duyuru şeklinde RX 5500 XT modelinde oldu. Yeni girdilere göz attığımızda ise 2 Şubat ve 19 Şubat şeklinde iki yeni kayıt göze çarpıyor.

Böylelikle yeni ürünlerin sertifikasyon sürecinde olduğu ve tasarımda artık değişikliğin mümkün olmadığı sonucunu çıkarabiliyoruz. Geçmişe gittiğimizde AFOX şirketine bağlı EEC listelemelerinde RX 5800 ve RX 5900 serisine ait 4 farklı model ile karşılaşmıştık. Yani yeni modelleri Radeon RX 5800 XTRX 5900RX 5950 ve RX 5950XT isimleriyle görme şansımız var.

Daha öncesinde OpenVR testlerinde ismi belirsiz bir AMD Radeon kartının sonuçları paylaşılmıştı. Testlerde RTX 2080 Ti’ı geçtiği görünen bu GPU kullanıcılarda merak uyandırmıştı. AMD ve ortaklarının hazırlayacağı yeni ürünleri dört gözle bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: