100.000$ mı? Yoksa veletlerin oyununda onları kudurtmak mı?

Elinizde bir oyuncak var diyelim. Bu oyuncaktaki mucizevi tuş ile farklı ülkelerdeki çocukları bile dil bariyerini aşıp ağlatabilir, kudurtabilir ve yalvartabilirsiniz. Böyle gereksiz bir gücünüz olsaydı bu gücü oyuncağınız elinizden alınması pahasına kullanır ve 100.000$'dan vaz mı geçerdiniz? Yoksa başkaları çocukları ağlatamasın diye oyuncağı yetkililere teslim edip 100.000$'ın keyfini mi sürerdiniz.

Bahsi geçen konu trol de olsa konuya yazan herkes yukarıdaki soruyu kendine sorsa konu boş kalacaktı. Konu sahibi gibi.


Konu sahibinin dediğine göre tanımadığı bir hacker, oyun üzerinden bilgisayarına sızmış ve format atsa bile ekranında "heklendin kardeşiwm" yazısı yazıyormuş. Hatta işleri abartmış ve BIOS'a AVR yazılım kartıyla yazılım atmış, ama sorunu çözememiş.

Şimdi, konuyu 3 farklı noktadan ele alacağım.

İnsan psikolojisi tarafı​

Oyuncak örneğinden seviye atlayalım. Öyle bir hile yaptınız ki oyunda rastgele kişilerin sisteminde kernel seviyesinde kod çalıştırabiliyorsunuz. Bu kod merhaba dünya yazmak bile olsa 100.000$ ödül alıp oturabilir ve bunu başarmak için yaptıklarınızı kenara bırakıp parayı yemeye odaklanabilirsiniz.

Peki ya konu sahibinin musallat cini ne yapmış? İşleri büyüterek sistemdeki hiçbir depolama aygıtında izi kalmayacak şekilde silinse de hayaletler tarafından oraya geri koyulacak bir virüs yazmış. Bu virüsü yazarken 1 gün uğraşsa 100.000$ kazanacakken belki de yıllarca uğraşacak karşıda çalışacak bir virüs yazmış. Mantıksız, ve anlamsız bir karar olurdu.

Teknik bakımdan olasılığı​

BIOS'a format attınız, sisteme format attınız, sistemde başka bir depolama aygıtı kalmıyor. Virüs sisteme vahiy inmeyeceğine göre de sistemden temizlenmiş oluyor. Bunun bir açıklamaya gerekliliği yok, depolanamayan virüs nerede barınacak?

Konu sahibinin abes anlatımı​

Ekranda yazı diyor, görüntü de yok açıklama da yok. Format atıyorum gitmiyor diyor, yahu ne gitmiyor? BIOS'a çip programlayıcıyla yazılım attım diyor; e oha, az salla.
---
Kaliteli saldırganlar gizli kalmayı severler. Bahsi geçen açık gerçekten var olsaydı bütün oyunun kitlesine birbirinden birbirine sessizce bulaşacacak bir virüs yazar her sistemin kerneline uslu uslu yerleşirdi ve milyonlarca oyuncunun her verisini alıp, başkasına DDOS attırtabilirdi. Bunun yerine gidip sadece bir kişinin, o da forum üyemiz, ekranına yazı yazdırmayı seçti. Çok gerekliydi, çok muhteşemdi.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

100000 dolar yerine o oyuncak ile sevmediğin ve senin devletine kötülük yapan bir devletin bütün bilgisayarlarına sızıp mining yaparak daha fazlasını kazanabilirdin.
 
Vay be değerli Technopat takipçileri ömrünü değiştirecek konular üzerinde varsayımlarını döküyorlar. Helal olsun. Böyle konular artmalı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Nizel G
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.074
Yorumlar
26
Son güncelleme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Nizel G adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı