Alkolsüz "Gökyüzü" kokteyli

Tekrardan selamlar, bugün size çok eskiden izlediğim bir videoda gördüğüm ve "Gökyüzü" olarak adlandırdığım kokteylin tarifini vereceğim. İşte ihtiyacımız olanlar!


Malzemeler:​

  • Hindistan cevizi şurubu
  • Blue Curacao (Mavi turunç) şurubu
  • Ananas suyu
  • Süt
  • Tercihen süslemek için krem şanti.


  1. Öncelikle, eğer shaker'ımız varsa ona, yoksa da büyük bir bardağa göz kararı 4 yemek kaşığı blue curacao şurubu, 4 yemek kaşığı da hindistan cevizi şurubu ilave ediyoruz.
  2. Sonra üstüne ortalama yarım çay bardağı ananas suyu ilave ediyoruz, eğer çok tatlı olmasını istemiyorsanız azaltabilirsiniz ama çok koymayın sütün kesilmemesi için.
  3. Sonra bardağınızı dolduracak kadar sütü shaker'a ilave ediyoruz. (Eğer çalkalayarak karıştıracaksanız çok köpürüyor, biraz daha bol süt koyabilirsiniz.)
  4. 10 saniye salladıktan sonra -shaker'da yapmak yerine büyük bardakta yapıyorsanız 30-40 saniye yemek kaşığıyla karıştırdıktan sonra- servis bardağına içeceği aktarıyoruz.
  5. Son olarak krem şanti ile süsleyip üstüne mavi pasta süsünüz varsa ilave de edebilirsiniz. Tüketim kolaylığı açısından pipette koyabilirsiniz.


Afiyet olsun. Bu kokteyl için puanlandırmam:

Lezzet: 8/10
Renk: 9.5/10
Hazırlama Kolaylığı: 7.5/10

Ek olarak, şuruplarınız yoksa benzer bir tat yakalamak için hindistan cevizi suyu kullanabilirsiniz. Blue Curacao şurubunun 200ml'i şuan Amazon'da uygun fiyata bulunuyor.

Sonraki kokteyllerimi unutmazsam fotoğrafla beraber paylaşacağım. Şimdiden kolay gelsin.

Yorumlar

@Pluxy01 hocam sanırım sizi 3-4 ay önce açtığınız "Blue Curacao nerede bulunur?" tarzı bir konuda etiketleyeceğimi söylemiştim. Bloğa girdi ekleyerek siz de paylaşım yapabilirsiniz. (Umarım karıştırmıyorumdur :D)
 
Değerlendiren arkadaşlar yazılı olarak eksi ve artı yönlerini yazarsa çok memnun olurum. Teşekkürler.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
iKayraOnur
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
518
Yorumlar
9
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,00 yıldız
Değerlendirme
4,75 yıldız 4 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

iKayraOnur adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı