Bir android hatırası

Hiç evirip çevirmeden baştan yazayım; bu yazıdan android hakkında hiçbir şey öğrenemezsiniz. Eğer amacınız androidi çözmekse başka kaynaklara başvurun. Peki o zaman bu yazıyı neden yazıyorum? Sırf sıkıntımı anlatmak için tabii ki. Benim gibi teknoloji özürlülere ulaşmak onlara "şşt arkadaş, sıkma canını, sadece sen misin bu meretten anlamayan. Ohoooo emin ol epeyce kalabalığız" demek için yazıyorum.

Neyse, gelelim sadede. "Hem Sony Ericssondan vazgeçmem hem de android isterim, fazla da para vermem haa" diye Kayserili tüccar kurnazlığıyla araştırmaya başladım. Ama sorun şu ki ben Kayserili değilim, tutmadı tabii bizim kurnazlık. Onun için epeyce beklemem gerekti Xperia X10'a kavuşmak için. Daha da sürerdi ya neyse ki yeğenim elindeki xperia telefonu bir üst modelle değişmeye karar vermiş. Tabii yaptım hemen dayılığımı ve 300 TL gibi yüksek (!) bir bedel karşılığı yeğenimin tam ikkiiiiiii aydır kullanmakta olduğu artık iyice eskimiş (!) telefonunu satın aldım. Yani yeğenim olmasa mümkün değil almazdım ama naparsınız dayı olmak böyle bir şey işte.
Almasına aldım ya ben bu telefonla ne yapacağım? Önce telefonu keşfetmek lazım değil mi. Hemen şöyle br rehbere girdim ve aramamı yaptım. Tamam ilk aşamayı geçtim, bu telefon arama yapıyor. Üstüne bir de mesaj yazdım eşime. Oooo mesaj da gitti. E iyi telefonmuş bu yaaa. Müzik çalıyor ve hatta fotoğraf bile çekiyor. Oh oh ne güzel, harika. Hepsi iyi güzel de bütün bunları C 902 telefonumla gayet güzel yapıyordum zaten. Hatta yabancı sitelere girip oyun bile indirip kurmuşluğum var ki bu androidle bunlar yapılmaz mı acaba. Tamam tamam kızmayın, android market denen sanal dükkandan haberim yoktu ne yapayım yani.

Eh dükkanı da bulduğumuza göre artık seç seçebildiğin kadar. Facebook senin oyunlar benim derken epeyce yükledim telefonu. Büyük teknoloji bilgim o aşamada dumura uğrdaı biraz. "E bu telefona da bu kadar uygulama yükleyince kasıyormuş arkadaş, ne biçim android bu". Haksız mıyım yani, android dediğin sonsuz kapasiteli bir şey değil miydi. Galiba ufak bir acemilik sorunum var. "Neyse arkadaş, dur bakalım, ben daha bu androidin anasını ağlatacağım hele biraz daha kurcalayayım". Sonra bir de ne göreyim, bunun sürümü yükseltiliyormuş. Ben ki bilgisayarımdaki Vistadan kurtulup Windows 7 yüklemiş adamım (!), bunun üstesinden de gelirim. Ulu Bilge Google amcanın kapısına varıp sordum hemen. Birsürü forum vb site çıktı tabii. Ben de Keloğlan misali kel kafamı kaşıyıp "onu mu alsam, bunu mu alsam" diye o site senin bu forum benim gezerken yolum buraya yani technopat'e düştü. Bir baktım diğer sayfalardaki sürümler hep 2.0... bilmem kaç diye giderken burdaki 4.0.. diye başlamış. E büyükse iyidir, zengin gösterir diyerek daldım mekana. Her ne kadar, root ne flash ne rom yenilir mi içilir mi henüz çözememiş olsam da yeni rom yüklemeyi başardım (O yüklediğim yeni sürüme rom deniyordu değil mi, yanlış biliyorsam çaktırmadan özel mesajla haber verin). Şimdi "adamlar zaten nerde hangi tuşa kaç saniye basacağına kadar her şeyi yazmış zaten, çok mu zordu yüklemek" demeyin. Kolay mı öyleeee, hepsini teek tek ben yaptım, ben başardım (!).

Bizim ufaklıklardan biri 5-6 yaşlarındayken "Yahu şu dünyada bir şeyi anlamıyorum.." diye söze girince "boşver gerisini anladıysan bir şeyi de anlamayıver" diyerek basmıştım kahkahayı. Şimdi ben de şu androidde bir şeyi anlamıyorum, buraya kadar geldim root, rom vs iyi güzel de ben nasıl geri döneceğim yaa, sayemde kafayı yedi telefon. :)
Selam ve dua ile....

Yorumlar

Telefonla çıkan ilk firmware'yi yüklemen gerekiyor. Bunuda araştır bakalım telefon ilk satıldığında hangi firmware ile geliyormuş.
Bu arada yaş kaç ?
 
Yaş 33, kemale ermiş sayılır yani :p Hangi firmware demişsiniz ya, standart değil mi bu, yani bir modelin firmwarei her telefonda aynı değil mi? Yoksa satıldığı dönem itibarı ile değişiyor mu?
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
İrfan Sancak
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
631
Yorumlar
2
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı