Canım Aliye, Ruhum Filiz Kitap İncelemesi

Not: Kitabın incelemesini daha önceden başka bir sitede yaptığım için buraya atıyorum direkt.

Bir baba, bir eş, bir Sabahattin Ali.

"Etrafın seni sıktığı zaman kitap oku... Ben her şeyden çok kitaplarımı sevmişimdir. "Bu kitabı okumadan önce Sabahattin Ali'nin kızı, Filiz Ali'nin TRT 2'de ki 'Edebiyat Söyleşileri' programına katıldığı bir bölümü izlemiştim.

Bu bölümü izledikten sonra, Sabahattin Ali'nin hayatını daha da merak ettim. Bu kitabı satın almadan önce diğer okurların incelemelerine baktım. Bazı okurlar Sabahattin Ali'nin mükemmel bir eş, mükemmel bir baba, mükemmel bir yazar olarak tanımlanmış.
Birkaç incelemeleri okuduktan sonra kitabı satın aldım. Kitap, Sabahattin Ali'nin eşine ve kızına yazdığı mektuplardan oluşuyor. Kitap'ta her mektup çok ayrıntılı. (örneğin: Sabahattin Ali'nin, Aliye Ali ile evlilik süreci) Kitapta dikkatimi çeken bir kısım ise eşine Osmanlıca, kızına Türkçe mektup yollaması. Merak etmedim değil. :)

Kitapta geçen birkaç mektup baktığım kadarıyla Sabahattin Ali'nin "Hep Genç Kalacağım" kitabında da geçiyor olması lazım. Diğer kitapta da yazar arkadaşlarına yazdığı mektuplar, diğer arkadaşlarına yazdığı mektuplar vs. vs. Bu kitabı okursanız diğer kitabı da okumanızı tavsiye ederim. Herkese iyi okumalar!
1685896169500.png

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
654515
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
357
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı