Charles Baudelaire Kötülük çicekleri -2-


GÜNEŞ​
Çoğu sarkık pancurlu harap evleri ile Sefahat barındıran eski bir mahallede, Zâlim güneşin kente, damlara, tarlalara, Ok gibi ışınları vururken buğdaylara, Bir tek ben düşsel kılıç talimi için varım, Her köşede bir uyak rastlantısı koklarım, Kaldırımdaymış gibi uyup kelimelere, Çarparak uzun zaman düşlenmiş dizelere.
Bu kansızlık düşmanı, gıda uzmanı baba, Uyarır dizeleri güller gibi kırlarda, Buharlaştırıp durur gamları göğe doğru, Ve bal ile doldurur kovanları ve usu. Koltuk değneklileri hep odur gençleştiren Ve genç kızlarmış gibi, onlara neşe veren, Buyurur her ürüne artık olgunlaşmayı, Bir de ölümsüz kalpte her dem çiçek açmayı!
Odur, bir şair gibi, kente indiği zaman, En iğrenç olan şeyin bahtını soylu kılan, Güneştir, kral gibi, giren hastanelere Ve bütün saraylara, uşaksız ve sessizce.


YÜKSELİŞ
Gölcüklerin üstünde, vadilerin üstünde, Dağların, ormanların, bulutların, denizin, Ötesinde güneşin, ötesinde göklerin, Yıldız kürelerinin sınırı ötesinde,
Düşüncem, kımıldayıp durursun her an böyle, Usta yüzücü gibi, suda kendinden geçen, Şensin sınırsızlığın sınırlarında uçan Sevinerek, tarifsiz bir erkek şehvetiyle.
Uç ve kaç çok uzağa, ötesine leşlerin; Göğün üst katlarında, git arındır kendini, Yudumla, tertemiz bir tanrısal içki gibi, O arı ateşini duru mesafelerin.
Her ağırlığı sisli bir varlığa yük olur, Sıkıntılar ve büyük kederler arkasında Ne mutludur o kimse, güç bulup kanadında Arı duru göklere doğru hemen atılır.
O kimse ki her fikri, tarlakuşları gibi, Erkenden göğe doğru özgürce havalanır, Yere tepeden bakar ve zahmetsizce tanır Bütün çiçeklerin ve dilsizlerin dilini!


UYUŞUMLAR
Bir tapmaktır Doğa, canlı sütunlarından Belli belirsiz sesler duyulur ara sıra; İnsan orada geçer tanıdık bakışlarla Kendini gözetleyen simge ormanlarından.
Uzakta birbirine girmiş yankılar gibi Bir birlik içersinde, kör karanlık ve derin, Geceler kadar geniş, aydınlık kadar engin, Kokular, renkler, sesler yanıtlar birbirini.
Kokular vardır çocuk tenleri gibi duru, Obua gibi tatlı ve yeşil bir çim kadar - Ve başkaları, çürük, zengin ve övünç dolu.
O sonsuz nesnelerin yayılışıdır onlar, Misk, amber, reçine ve günnük gibi kokular, Bedensel hazla ruhun coşkusunu şakıyan.
  • Beğen
İfadeler: dafry

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Rezerve6
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
277
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Rezerve6 adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Nakarat Lordları -7-
    Herkese selamlar. Uzun bir sürenin ardından nakarat lordları serisine devam ediyoruz. Serinin...
  • Killa Hakan -Biyografi-
    3 Mart 1973 doğumlu olan Hakan Durmuş ya da bilinen adıyla Killa Hakan'ın ailesi 1960 yıllarında...
  • Contra -Biyografi-
    Çağdaş terzi a.k.a Contra 23 ekim 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Dinleyenler sesini...
  • Nakarat Lordları -6-
    Tekrardan Selamlar. Nakarat lordları serimizin 6. bölümü ile devam ediyoruz. Keyifli dinlemeler...
  • Ceza -Biyografi-
    Bilgiç özçalkan namı diğer Ceza 31 aralık 1976'da İstanbul Üsküdar'da dünyaya geldi. Ancak nüfus...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı