SteelSeries Arctis 1 inceleme

  • Alma hikayem
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde BİM üzerinde Arctis 1 350₺ fiyat etiketi ile satışa çıktı. Bende bu fırsatı bulmuş iken ve daha öncesinde Arctis 3 kullanan ve memnun kalan birisi olarak bu kampanyayı kaçıramazdım. Sabah 9 da uyanıp Ankara'nın yağmurlu havasında 1 saat bekledim ve BİM'in önünde yaklaşık 30 kişi vardı (bizim oradaki BİM'de 24 kişilik sınır vardı ve 8-9 kişi alınmamıştı sınırdan dolayı.) BİM açılır açılmaz hemen girdim içeri ve kulaklığın kutusunu aldım ve fareden de aldım 1 adet. Ödemeyi yaptım ve kullanmaya başladım.

  • İlk deneyim
Kulaklık elime ilk ulaştığı ve kutusunu ilk açtığım zaman kulaklığın pedleri balık yağı gibi bir şey kokuyordu. İlk başta tiksinsemde sonradan geçti koku tabii ki de hemen sildim pedlerini. Mikrofonunu vs. taktıktan sonra jak kablosu çok ince ve hemen kopucak gibi geldi bana dönüştürücüsünün kablosu bile daha kalın geldi bana nedense. Kafama çok rahat oturdu, pedlerinin genişliği drop Plus'tan daha geniş geldi bana.
  • İnceleme

Kulaklığın ses seviyesi ve bassları gayet yeterli geldi bana, fakat telefon ile yüksek ses ve bass alabildim, bilgisayarımın anakartının ses kartı gerçekten kötü olduğundan bilgisayarda ses seviyesi 5₺'lik kulaklıkla benzer geldi bana. Eğer bu kulaklığı alacaksanız güzel bir anakartınız veya ses kartınız olması gerekiyor. Mikrofon olarak bence pek başarılı değil, Arctis 3 ile kağıt üzerinde aynı mikrofona sahip olsa bile Arctis 3'ün mikrofonu çok çok daha iyi geldi bana, gürültü engelleme özelliği de yetersiz geldi kasamın fanının sesini alıyor, ek olarak dip sesi var. Çift gürültü önleme özellikli mikrofonu ya ben aktifleştiremedim ya da gerçekten çok kötü, ek olarak kulaklığın yazılımı bulunmamaktadır jak girişi ile bağlandığı için.
  • Alınır mı? Sonuç
Şu anda ortalama 700₺ gibi fiyatlara satılıyor. Bu fiyata kesinlikle alınacak bir kulaklık değil. Ortalama %10-15 daha yüksek fiyatlara Arctis 3 bulunuyorken almak gerçekten mantıksız. Bunun yerine alternatif olarak Corsair Void RGB kat kat daha iyi.

İnceleme bu kadardı, eksiklerim vs. varsa veya yapıcı eleştiri yapmak istiyorsanız aşağı kısma yazarsanız sevinirim. Şu anda yazıyı saat 21:07 de yazıyorum, yarın sabah unutmazsam fotoğraf eklerim.

Yorumlar

Gürültü engellemesi gayet güzel, mikrofonun arkasında elimi şıklattığımda bile duymuyor, o kadar. Önünde amfiyle gitar çaldım ancak arkadaşlarıma duyuramadım. :) Sizinki niye öyle anlamış değilim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Axii
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
547
Yorumlar
3
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,00 yıldız
Yer
Ankara

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Axii adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı