Abra ve Yutpa

Geçen kitsuneler hakkında konuştuk gayet beğenildi biz biraz daha az bilinen veya unutturulmak istenen türk mitolojisine bakacağız.

Ayrıca, Türk mitolojisi ordan burdan devşirme rezil gibi ön yargıları yıkmaya çalışacağız.

Abra ve Yupta!
image.jpeg


Tengiz gölünde yaşayan Erlik Hanı koruma görevini üstlenmiş 2 Ejder
Altay şamanizmine göre kutsal güçlü bu 2 ejderha ahenk ile dans ederse o yıl yapılan her savaş kazanılcaktır gibi ilginç inanışlarda vardır fakat doğruluğu kesin değildir.

Özellikleri:
image.jpeg


Ejderha / Timsah / Yılan karışımı olan Abra ve Yutpanın fiziksel özellikleri:
1-Bakır gözlü bakanın yüreğine korku salacak kadar kesin ve güçlü bakışları var.
2-Ejderha Timsah karışımı kafa ve eğik çene, bu çene o kadar güçlüdürki Abra ve Yutpa tek ısırıkta bir fili veya fil kadar büyük hayvanları rahatlıkla yer.
3-Çatal kuyruk Abra ve Yutpa bu muazzam havalı ve gene heybetli kuyrukları onlara bakanı mest etsede ölümcül bir güçtürde
4-Heybetli ayakları ve ejderha pençeler Abra ve Yutpa heybetli ayakları ve ejderha pençeli ile bastıkları yeri sağlamca kavrar.
5- Zümrüt yeşili pullar kuvars beyazı göğüs heybetli güçlü olduklarını belirtmek için Abra ve Yutpa eşsiz zümrüt pulları vardır bakanı kendine hayran bırakır.

Malasef Türk'ler islamı kabul ettikten sonra mitolojik yaratıklar bitmiştir günümüz için bu tarz destansı ve güzel türk mitolojisi yok yunan çakması gibi şeylerle örtülmeye çalışılmakta.

Sonraki konuda ne olsun?

Ayrıca, Kitsuneler ile ilgili komik bir soru olan ve Cruslan adlı üye tarafından sorulan "Bunlar yasal loli mi?" Sorusuna halen cevap arıyorum :D.

Bonus: Abra bir Monsternotebook modelidir.

Yorumlar

Bir de yine yeraltındaki denizlerde yaşayan dev balık Doydu veya Toydu mevcut. Zincirlerle bağlı olduğuna ve başını veya gövdesini oynattığında depremlerin, tufanların olduğuna inanılan balık.
 
Bence bunu sadece islam'ı kabul ettik sonra mitoloji bitti ile kısıtlamak saçma birazda ilgi gösterilmemesi ile alakası var sen ben diğerleri araştırıyorsa ilgimizi çektiği için insan merak ettiğine ulaşır.
 
Hocam bilmiyorum daha önce dendi mi ama Tulpar'da Türk mitolojisinin kanatlı atıydı. Bunun hakkında güzel içerik çıkabilir sanırsam.
 
Kendileri normalde evlerimizin ısınma masraflarını karşılamıyorlarmış ama yine de görkemli yaratıklar :D elinize sağlık.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
351633
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.684
Yorumlar
4
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

351633 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı