Yassı Solucanlar hakkında

Kafasını kesmeniz sorun olmaz, yerine bir tane yeni kafa çıkarır. Dürüst olmak gerekirse onu bir bıçakla öldüremezsiniz. Bu hayvan yassı solucandır.

600 milyon yıl kadar önce Dünyadaki yaşam yeni bir şeye evrilmişti. Bu şey, çevresinde olup bitenleri algılayıp tepki gösterebilen bir beyindi. Bunun ilk defa yassı solucanın içerisinde gerçekleştiğine inanıyoruz ki o aynı zamanda ilk hayvan avcısıydı. Beyin, bir avcının avını ararken ve ona saldırı stratejisi planlarken tam da ihtiyaç duyduğu şeydi. Bu sürece yardım etmek için, üst üste binmiş görüş alanları olan iki adet gözün ortaya çıkması gerekiyordu. İkili görüş becerisi bu tarih öncesi yaratığın derinlik boyutunu ve cisimleri daha keskin bir şekilde görebilmesini, bu sayede de avının konumunu daha iyi bir şekilde belirleyebilmesini sağlıyordu.

Yassısolucanlarla birçok ortak yönümüz var. Sinir sistemini kontrol etmek için kullandığımız kimyasallar aynıdır. Aynı ilaçlara bağımlılık sağlarız. Yassısolucanlar öğrenebilme becerisine sahiptir. Bulundukları çevreyle ilgili bilgileri işleyerek ona göre davranış geliştirirler. Ön, arka ve kafa tasarımına sahip ilk doğal hayvanlar olduklarını düşünüyoruz ve kelimenin tam anlamıyla bir öncüydüler.

Yorumlar

Dune filmdeki dev kum solucanları kurgusaldır, gerçeklikle bir alakası yok ama filmdeki solucanlarda yassısolucanlar gibi ayrılsalar bile yaşayabiliyorlar senaryo yazarı gerçek hayatla bir bağlantı oluşturmuş bu yaratığı tasarlarken.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
BERWAR
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
299
Yorumlar
2
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

BERWAR adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Alıntılar-2
    Karbon atomumuz bir gezegenin parçası olabilmek için uzun yoldan geldi. Milyarlarca yılın...
  • Alıntılar
    Uzayın uzak yerlerindeki cisimlere bakarken onların geçmişteki hallerini görürüz. Bunun sebebi...
  • Ann Druyan-5
    Milyarlarca yıl önce binlerce ışık yılı uzaktaki yıldızların içinde doğmuş olan atomlardan...
  • Ann Druyan-4
    Eğer uzak gelecekteki torunlarımız Neptün'ün uydusu Triton'a gidebilecek olurlarsa bizden farklı...
  • Ann Druyan(3)
    Evren, evrimle güzel şeyler yaratır ve ardından kalıntılarıyla başka güzel şeyler yaratabilmek...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı