KZ ZSX Terminatör

Giriş
Kulaklıklara ilgisi olan pek çok kişinin merak ettiği bir marka ve kulaklık olan KZ ZSX ile karşınızdayım.
Yaklaşık 3 aylık deneyimimi, kulaklığın olumlu ve olumsuz yönlerini ele alacağım bu yazıya kulaklığı nereden satın aldığımı belirterek başlamak istiyorum.
Ben kulaklığı Aliexpress üzerinden aldım ve elime ulaşması 2 hafta sürdü. Evet pandemiye rağmen inanılmaz bir hız.
Bu kulaklığı Türkiye'de satan bir distribütör var ve güncel fiyatı 400 Lira.
Ben 280 liraya satın aldım ve gümrük için 25 lira ödedim.
Ancak bu noktada belirtmem gereken bir konu var, Satıcı kulaklık ile birlikte memory foam uçlar hediye ediyordu. Bu uçların hiç de ucuz olmadığını söyleyebilirim. Dolayısı ile ödediğim fiyatın içerisinde 4 çift memory foam ucun olduğunu belirtmek isterim.
(Memory foam uçların neden önemli olduğuna birazdan değineceğim.)

Kutuda neler geliyor?
Kutumuz kalın kartondan üretilmiş, mat siyah kaplamaya sahip. Bu fiyattaki bir kulaklık için oldukça şık görünüyor. Açılır kapak tasarımı ile ürün hakkında premium bir hisse sahip oluyoruz.
Kutu içerisinden 3 farklı boyda kulaklık silikonu çıkıyor. Bu silikonlardan bir tanesi kulaklık üzerinde stock olarak bulunan uçlarla aynı boyda. Yani toplamda elimizde 4 adet kulaklık silikonu var. Kutudan kulaklığın kablosu, kullanım kılavuzu, garanti kartı ve son olarak bir çift KZ ZSX Terminatör kulaklık çıkıyor.

Bu noktada silikon uçların ilginç bir kokuya sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Ne kadar güvenli oldukları hakkında fikrim yok. Ben bu uçları kullanmayacağım için kutuda bırakıyorum.

Kablo
Kutudan çıkan kulaklık kablosunun satıcı tarafından sunulan mikrofonlu ve mikrofonsuz olarak iki farklı versiyonu bulunmakta. Ufak bir ücret farkı ile telefon görüşmelerinde kullanabileceğiniz mikrofonlu bir kabloya sahip olabilirsiniz ancak ben mikrofonsuz kabloyu tercih ettim.
Kablo kalitesi uzun vadede güven vermeyen bir yapıya sahip. Kısaca çok da kaliteli olmayan bir kablo olduğunu açıkça belirtebilirim. Ancak bu kablonun gümüş ve altın alaşımlı daha kaliteli versiyonlarını ayrıca satın alabileceğinizi belirtmeliyim. Bu kulaklık Pin C tipinde girişe sahip. Kablonuz bozulduğunda veya yükseltme yapmak istediğinizde tüm olasılıklara açık. Tüm olasılıklar mı? Evet ciddiyim, ayrıca satın alabileceğiniz bir bluetooth aparatı da var.

Sürücüler
Kulaklığın içerisinde 5 adet dengeli armatür, 1 adet dinamik sürücü bulunuyor. Sağ ve sol kulaklık toplamda 12 adet sürücüye sahip. Evet, KZ bu kulaklığa sığdırabileceği kadar sürücüyü koymuş diyebiliriz. Bu sayılar konuya yabancı arkadaşlar için anlamsız gelebilir. Şöyle ifade edebilirim: Normalde günlük hayatta kullandığınız kulaklıkların içerisinde 1 adet dinamik sürücü bulunur ve tüm frekanslar bu sürücü tarafından üretilir. ZSX Terminatör'de ise durum biraz farklı. Bu kulaklığın üzerinde bir crossover devre bulunuyor ve frekanslar her bir sürücü arasında paylaşılıyor. Bu, belirli frekans aralıklarında daha temiz ve adanmış bir performans anlamına geliyor. (Teorik olarak)

Deneyim
Bu benim ilk kulak içi kulaklığım oldu. Aslında kulak üstü kulaklıkları daha çok seviyorum. Kulak kanalına bir şeyler sokma fikri bana hep soğuk gelmiştir. Ancak büyük kulaklıkları her yere taşımak kolay değil. Ayrıca sıcak günlerde terletme gibi sorunları beraberinde getiriyor.
Bu kulaklıkları silikon uçlarla ve memory foam uçla ayrı ayrı denedim. Kulaklık ile gelen silikon uçların bana güven vermediğini söyleyebilirim. İlk etapta rahatsız edici ve kulakta yeterince güvenli durmuyorlar. Memory foam uçlarla kulaklığın deneyimi 2 ana sebeple iyileşiyor.
1- Kulaklığın kulağınıza tutuşu güçleniyor ve kanal çeperine daha iyi oturuyor.
2- buna bağlı olarak baslarda belirgin bir iyileşme oluyor.

Beni alışma sürecinde en çok rahatsız eden şey bu kulaklıkların boyutu oldu. Kulaklıklar gerçekten büyükler ve kulağınızda takılıyken onları unutmanızı engelliyorlar. Ben memory foam uçlarla kullandığım için görece daha konforlu bir tutuş sergiliyor. Yine de bu kulaklıklar hakkında verebileceğim olumsuz kritik kesinlikle boyut olurdu.

Pek çok yerde, bu kulaklığın kendi silikon uçlarının oldukça yetersiz olduğu belirtiliyor. Size tavsiyem bütçe ayırarak memory foam uçlar ile bir yükseltme yapmanız.
Bununla beraber yükseltme bekleyen ikinci şey kesinlikle kablo.


Peki Ses?
Bu kulaklıkla rock ağırlıklı olmak üzere çoğunlukla enstrumental parçalar dinledim. Enstrumanların ayrımı kabul edilebilir düzeyde, klasik müzik gibi çok fazla enstrumanın bir arada olduğu türleri dinlerken keyif alabiliyorsunuz. Dengeli armatür sürücülerin orta(mid) ve tiz tonlarda iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Vokaller oldukça parlak duyuluyor. Şimdi gelelim baslara...


Basları alt, orta ve üst olarak üçe bölersek; üst ve orta baslarda gerçekten iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Alt baslar ise eziliyor ki bu doğal bir şey. Çünkü baslardan sorumlu olan 10mm Dinamik sürücümüz boyutu itibari ile bu kadarını sunabiliyor. Kulaklığın alt bas tonlarda yetersiz olduğu çoğu kişi tarafından belirtilmiş. Burada bahsedilen bas performansı sizi endişeye düşürecek düzeyde değil elbette. Bir senaryo üzerinden gidersek: diyelim ki orta ve alt bas tonlarda ilerleyen, aşağılara doğru çekilmiş bir bassline dinliyoruz. Bu senaryoda kulaklık alt baslardaki notaları ezerek sunuyor. Vuruşlar var mı? Kesinlikle duyuluyor ancak sesin hangi perdede olduğunu bir üst baslarda olduğu kadar net duyamıyorsunuz.
Bu noktada EDM / Rap gibi tarzlarda sizi kesinlikle mutlu edecek bir kulaklık diyebilirim. Bas vuruşları beklentimin üstündeydi.

Kulaklığın bazı cihazlarda dip ses vermesi doğaldır. Çünkü tiz frekansları yansıtma konusunda gerçekten iyi bir kulaklık. Bir kaç yerde kulaklığı kötülemek için bunun yazıldığını gördüm. Kulaklığı beslediğiniz cihaz oldukça önemli. Ben telefonumda bu dip sesi 4 saniye boyunca alıyorum örneğin. Laptop'umda ise sürekli olarak devam ediyor.
Ben bu kulaklığı herhangi bir DAC üzerinde deneyemedim. (çünkü DAC'im yok) Acer Laptop ve Redmi 5 Plus telefonumla besledim. Doğal olarak kulaklığın gerçek performansını deneyimleyememiş olabilirim. Bu benim kendi cihazlarımda edindiğim deneyimdir. Bu blogu referans alırken bunu göz önüne alın lütfen.

Artılar
-Orta ve tiz frekanslarda başarılı performans.
-Yükseltmeye açık yapı.

Eksiler
-Büyük kulaklıklar.
-Kötü silikon uçlar.


(Fotoğrafları elediğim güncelleme en kısa sürede gelecektir.)

Yorumlar

Merhabalar, ben de AliExpress'den aynı modeli almayı düşünüyorum. Hangi mağazadan aldınız acaba çok az vergi ödemişsiniz? Ve satıcıya not yazdınız mı vergi az olsun diye.
 
Merhabalar, ben de AliExpress'den aynı modeli almayı düşünüyorum. Hangi mağazadan aldınız acaba çok az vergi ödemişsiniz? Ve satıcıya not yazdınız mı vergi az olsun diye.
Merhaba, vergi konusunda değişiklikler olmuş olabilir. Ben 25 lira ödedim aldığım zaman.
Paketin içinde ne olduğunu görüyor memurlar, ona göre vergilendiriyorlar. Verginin miktarını satıcıya mesaj atarak değiştiremezsiniz.
SA Audio Store adındaki bir mağazadan satın aldım.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
chon
Okuma süresi
4 dakika okuma
Görüntüleme
1.082
Yorumlar
4
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

chon adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Anker Soundcore Life Q10
    Herkesin merak ettiği bir kulaklık olduğuna neredeyse eminim. Hatta pek çoğumuz bu kulaklığı...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı