2Pac ölmedi teorileri - Gerçekten yaşıyor mu?

last-tupac-shakur-photo-suge-knight-640x398.jpg
Tupac Amaru Shakur, 7 Eylül 1996'da Mike Tyson'ın boks maçından sonra Las Vegas'da suikaste uğramış, 13 Eylül 1996 tarihinde ise hayatını kaybetmişti. Ölümünden sonra çıkan bazı filmlerde Tupac'ın oynaması ve albümlerinin hiç durmadan çıkmaya devam etmesi bazı insanların kafasında soru işaretleri oluşturmuştu. Bazı şarkıları, ölümüyle birlikte anlam ve gizem kazanmıştı. 96'dan günümüze kadar Shakur'un yaşadığına dair binlerce teori atıldı fakat bu teoriler olayları yalnızca daha karışık bir hale getirdi ve katilleri hiçbir zaman bulunamadı.

Bu blogta, konuyla ilgili bilinmesi gereken detay ve teorilere değineceğim; yeri geldiğinde yorum da yapabilirim. Her internet sitesi ve kaynakta bulabileceğiniz klasik iddiaların yanında, ilk defa duyacağınız teori ve detayları da öğrenme fırsatı bulacaksınız.

NOT: Bu makalede, Tupac'ın öldüğü veya ölmediği savunulmamaktadır. Yazımda bahsettiğim tüm teori ve iddiaları, o iddiayı ortaya atan kişilerin bakış açısıyla yorumladım; çünkü bu blogun amacı, Shakur'un ölümünü sorgulamak değil, önemli ve bilinmeyen teorileri doğru bir biçimde tek bir yerde toplamaktır. Verilen adresler uygunsuz ve rahatsız edici içeriğe sahip olabilir, bunun bilincinde olarak verilmiş adreslere erişin.

Tupac Amaru Shakur hakkında yazdığım ilk makalemin 1000 görüntülenmeyi geçmesi üzerine bu yazımı yayımlama kararı aldım. 2Pac'ın kim olduğunu bilmeyenler ve hayatını merak edenler, yazdığım diğer bloga buradan ulaşabilir: Tupac Shakur'un kısa ve ikonik hayatı

A - BEDEN İKİZİ TEORİSİ. TUPAC O GECE GERÇEKTEN VURULDU MU?

1 - O gece gerçekten birisi vuruldu mu?

İnsanlar, 7 Eylül gecesinde Tupac'ın gerçekten saldırıya uğrayıp uğramadığını hiç sorgulamıyorlar. "Her şey ortada; Pac, o gece Vegas'da vuruldu ve hastaneye kaldırıldı, 6 gün can çekiştikten sonra 13 Eylül'de hayatını kaybetti." Peki Tupac'ın o gece vurulduğunu nasıl kanıtlayabiliriz? "Bunu bir fotoğraf ile kanıtlayabiliriz, sonuçta Las Vegas'ın göbeğinde vuruldu; insanların, Pac'ı görüp onun fotoğrafını çekmemesi imkansız. Ayrıca, ailesi ve arkadaşları da olayı anlatarak bunu doğruluyor." Ailesi bu durumu yalnızca bir kaç röportaj ile mi kanıtlıyor? Pac'ın ölümünü kanıtlayan ne bir fotoğraf ne de somut bir kanıt var, hiçbir şey yok; her şey anlatılanlardan ibaret. Tupac, hayatın gece başladığı Las Vegas'da, gece vakti işlek bir caddenin ortasında vuruluyor fakat kimse onun fotoğrafını çekemiyor. Ne yaralı, ne de doğruluğu kesin bir ceset fotoğrafı var. Olay yerine gelen medya ekipleri de Tupac'ın nerede olduğunu soruyor fakat bir sonuç alamıyorlar. Görünüşe göre kimse o gece orada Tupac'ı görmedi.

2pac-tupac-murdered-in-this-car-vehicle-1996-las-vegas-2.jpg


Suge Knight'ın dediğine göre Tupac, ambulans bekledikleri sırada beş dakika boyunca yerde yatmış; fakat nedense yerde kan izi göremiyoruz. Shakur, akciğeri dahil 4 yerinden vurulmuştu. Tupac'ın o gece vurulduğuna dair fotoğraf, video kaydı veya kamera görüntüsü bulunmuyor. Her şey yakınlarının söz ve açıklamalardan ibaret.

Death Row kayıt şirketinin CEO'su ve Pac'ın yakın dostu olan Suge, hastanede Tupac'ı ve çalışanları gülerek gördüğünü de söylüyor. Ayrıca Suge Knight, bir röportajında Tupac'ın kendisine sahte bir ölüm planından bahsettiğini de açıklıyor. Tüm bunları Pac'ı gündemde tutmak ve bu şekilde kendisinin de para kazanabilmesini sağlamak amacıyla söylüyor olabilir tabii.

2 - Tupac'ın son fotoğrafı gerçek mi?

En çok konuşulan konulardan birisi de Shakur'un vurulmadan dakikalar önce Leonard Jefferson tarafından çekilmiş fotoğrafının sahte olduğu iddiasıdır.

last-tupac-shakur-photo-suge-knight-640x398.jpg

Jefferson tarafından çekilmiş orijinal fotoğraf.

Shakur ve Knight, bu fotoğraf çekildiği sırada trafikte veya trafik lambasının yeşile dönmesini bekliyorlardı. Bir kaç saniye durup tekrar devam edeceklerini bile bile neden anahtarı kontaktan çıkarsınlar? Dikkatli bakarsanız arabanın çalışmadığını çünkü kontakta anahtar olmadığını görürsünüz.

Knight'ın sol kolunun hemen altındaki yama ve aracın ön camına vuran garip yansımayı nasıl açıklayabiliriz? Fotoğrafta montajlar olduğu açık ve net.

Fotoğrafın sağ alt köşesinde yazan tarih de yanlış. Shakur, 23.15'de vuruluyor. Bu fotoğrafın o tarihte çekilebilmesi için Tupac suikastinin 45 dakika daha aksaması gerekir.

Tüm bu detaylar bir yana, fotoğrafta gördüğümüz Tupac Shakur gerçekten Tupac mı?

Screenshot_2.png

Aynı yıl içinde çekilmiş iki fotoğraf. 29 Mart - 7 Eylül.

Bakış açıları ve ışığın yüze yansıması tamamen aynı. 29 Mart'da çekilmiş fotoğrafta bıyıklar daha yaygınken, 7 Eylül'de çekilen fotoğrafta daha ince. 7 Eylül'de çekilmiş fotoğrafa bakarsanız Tupac'ın sağ kaşının da yamuk olduğunu görürsünüz. Peki, Tupac'ın kirpikleri mi dökülmüş? Neredeler? Anormallikleri görmek için 29 Mart'a gitmek zorunda değilsiniz, aynı gece çekilmiş fotoğraflar ile son fotoğrafın arasındaki farklar karşılaştırılabilir, sonuç farklı olmayacak.

Ayrıca Tupac'ın son fotoğrafında kafasını çevreleyen bir çizgi olduğunu görebilirsiniz. Bu çizgi nedir? 29 Mart'da çekilen fotoğrafa bakarsak tam o çizginin hizasına 2Pac'ın şapkası geliyor. Anlaşılan photoshopçu arkadaş çok yetenekli değilmiş ya da bir şeyler fark edilmesi için bilinçli olarak iz bırakılmış.

Screenshot_3.png
Aynı gece içinde çekilmiş iki fotoğraf ve bıyık ve kaşlarındaki fark.

Tupac'ın son fotoğrafındaki Makaveli dövmesi ile aylar öncesinde çekilmiş fotoğraftaki Makaveli dövmesinin arasında dağlar kadar fark olduğu da açık ve net bir şekilde gözüküyor.

3 - "O gece tek bir Tupac yoktu!"

En ilginç teorilerden birisi de o gece MGM Grand'da Tupac'ın bir vücut ikizinin bulunduğudur.

Bu teori, Tupac'ın son fotoğrafı ile MGM'de çekilmiş diğer fotoğrafları arasındaki anormallikler ile ilişkilidir.

1644930945855.png


Tupac'ın MGM kavgasını izlerseniz lobinin sol tarafında bir adam ve kadının beraber yürüdüğünü göreceksiniz. Kadın, Pac'ın nişanlısı Kidada'ya benzerken, kadınla beraber yürüyen adam da Tupac'a benziyor. Bir kaç saniye sonra lobinin sağ girişinde Orlando'yu dövecek olan Tupac ile lobinin sol tarafında sevgilisi ile yürüyen adamın görünüşü ve giyimi tamamen aynı. Teoriye göre gerçek Tupac, sevgilisi (Kidada) ile yürüyen adamdır.

Screenshot_3.png

Aynı gece çekilmiş 3 farklı fotoğraf.

En baştaki fotoğrafta Tupac, kavga esnasında Orlando Anderson tarafından kırılan zincirini onarmaya çalışıyor. Üçüncü fotoğrafta da durum farklı değil. Ortadaki fotoğrafta ise Tupac, üstünü değiştirmiş ve MGM'den ayrılmadan önce hayranları ile son kez vakit geçiriyor. Tupac'ın arkasında olan kişi ise Tupac'ın giydiği bir önceki kıyafetin aynısını giyiyor. Teoriye sadık kalacaksak, Tupac ve beden ikizi yanlışlıkla aynı yerde bulunuyorlar.

Ayrıca Tupac'ın MGM'de giydiği son kıyafeti ile BMW'nin içindeki Tupac'ın kıyafetinde ufak detay farklılıkları var. MGM'de çekilmiş fotoğrafları dikkatli incelerseniz bazı fotoğraflarda Tupac'ın yüzüklerinin yer değiştirdiğini de görebilirsiniz.

4 - Marlon Wayans'ın röportajı

"Tupac vurulduğunda neredeydin?" konulu eski bir röportajda, o gece MGM'de bulunan Marlon Wayans ile de röportaj yapıldı. Marlon, röportajda şunları söylüyor: "Tupac'ı vurulmadan 20 dakika önce gördüm. Pac, Vegas'da arabaya binmek üzereydi, otelden çıkıyordu. Biz yürüyüp taksiye bindik ve onlar da Bentley'e bindiler."

Marlon, Tupac'ın Bentley marka bir araca bindiğini söylüyor fakat Tupac ve Suge Knight, 1996 model siyah bir BMW'nin içinde vuruluyorlar. Bu da Tupac'ın bir beden ikizine sahip olduğu teorisini destekiyor.

B - MACHIAVELLI'DEN ETKİLENİP KENDİ ÖLÜMÜNÜ MÜ PLANLADI?

1 - Machiavelli / Yeni ve temiz bir hayat

94 vurulmasının ardından Tupac, kendisine 93 yılının sonlarında açılan tecavüz davasından dolayı hapse girmişti. Hapiste olduğu zamanlarda sürekli kitap okudu ve bazı şeyleri düşünmek için bolca zamanı oldu. Okuduğu kitaplar arasında tarih ve politika biliminin kurucusu sayılan İtalyan düşünür, devlet adamı, askerî stratejist, şair ve oyun yazarı olan Niccolo Machiavelli'nin kitapları da vardı.

Niccolo Machiavelli'nin fikir ve düşünceleri Tupac'ı büyük ölçüde etkilemiş ve değişmesini sağlamıştır. Machiavelli'nin Pac üzerindeki etkisini, Tupac'ın, takma adını "Makaveli" olarak değiştirmesinden, All Eyez On Me disklerinin birisine "Book 1", diğerine "Book 2" ismini vermesinden ve Me Against The World albümünün kapağında verdiği pozdan anlayabiliriz.

Screenshot_1.png


Niccolo Machiavelli, düşmanlarını atlatmak için ölüm taklidi yapmak ve insanın dünyada yalnızca bir hayat yaşamaması, farklı insanlar ile farklı hayatlar yaşaması gerektiği yönünde fikir ve düşüncelere sahip birisiydi. Eğer Tupac, gerçekten kendine sahte bir ölüm planladıysa, bu yalnızca Machiavelli'nin onu etkilemesi nedeniyle olmamıştır. Shakur, çok fazla göz önündeydi ve bu yalnızca kendi yakaladığı şöhretten kaynaklı değildi. Tupac'ın ailesi, hükümetin başını ağrıtan güçlü ve büyük Black Panther örgütünde üst düzey yetkilere sahipti. Soy adının Shakur olması, onu diğer sanatçılardan ayırmaya yetiyor. Pac, All Eyez On Me derken şöhreti değil, onun en ufak hatasını yakalamaya çalışan ve öldürmek için fırsat kollayan mafya, hükümet, hükümet ajanları ve polisleri kast ediyordu. Tupac'ın birkaç yıl daha yaşaması imkansızdı.

Tüm bunlar bir yana, Tupac'ın hayatı zordu. Kazandığı tüm para, borç ve mahkemelere gidiyordu. Sürekli yeni davalar açılıyor ve parası eriyordu. Davalar nedeniyle hakkı olan parasını alamıyordu ve zamanı mahkemelerde geçiyordu. Sıfırdan yeni bir hayata başlamak, tüm bu stres ve savaştan uzaklaşmak, Tupac için en iyi karar olurdu.

Ayrıca hepimizin duyduğu, rap müzik tarihinin en ikonik albümü All Eyez On Me'nin ilk ismi "Euphanasia", yani ötanaziydi. Ötanazi nedir (Vikipedi): "Ötanazi bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak."

2 - Ölüm taklidi ile düşmanlarını haklamak

Ölüm taklidi yaparak düşmanlarını haklamak. Bu da Machiavelli'nin stratejilerinden birisiydi. Peki Tupac'da bunun etkisini görebilir miyiz? Evet, bunun için Pac'ın ölümünden sonra çıkan The Don Killuminati: The 7 Day Theory albümünün kapağına bakalım.

43a5b47dfd7721a10029ee6d17a1b503.883x883x1.jpg


Albüm kapağının tasarımı tamamen Tupac'a aittir. Peki Tupac neden çarmıha gerilmiş halde duruyor? Bunu birçok kişi farklı yorumluyor fakat eğer Tupac'ın yaşadığına inanacaksam benim fikrim şu şekilde:

İsa, Yahudiler tarafından öldürülmek için aranırken, İsa'nın arkadaşı ona ihanet eder ve Yahudilere onun yerini söyler. O sırada Hz İsa, Tanrı tarafından göğe yükseltilir. Arkadaşı ise, İsa'nın görünümüne büründürülür ve böylelikle orada çarmıha gerilen Hz İsa değil, ona ihanet eden arkadaşı olur.

Tupac ve Biggie'nin ölümünde de aynı tiyatroyu izliyoruz:

Tupac, 7 Eylül gecesi bindiği aracın ön yolcu koltuğuna oturuyor. Biggie, 9 Mart gecesi bindiği aracın ön yolcu koltuğuna oturuyor. Tupac'ın aracı kırmızı ışıkta duruyor. Biggie'nin aracı kırmızı ışıkta duruyor. Tupac, kendisine seslenen kadınlara selam veriyor. Biggie, kendisine seslenen kadınlara selam veriyor. Kırmızı ışıkta beklemeye devam eden aracın sağ tarafında şüpheli bir araç duruyor ve Tupac'ı kurşun yağmuruna tutuyor. Kırmızı ışıkta beklemeye devam eden aracın sağ tarafında şüpheli bir araç duruyor ve Biggie'yi kurşun yağmuruna tutuyor. Tupac'ı vuran araç ilk sağdan caddeyi geçip kaçıyor. Biggie'yi vuran araç ilk sağdan caddeyi geçip kaçıyor. Tupac ölüyor, Biggie ölüyor. İkisinin de katillerinin kim olduğu asla netlik kazanmıyor.

Ölümleri tıpa tıp aynı. Herkes Tupac'ın öldüğünü söylerken Pac, albüm kapağında kendisini çarmıha gerili olarak göstererek İsa hikayesine gönderme yapıyor ve o gece orada ölenin aslında Biggie olduğunu ima ediyor olabilir.

"Ölüm taklidi yaparak düşmanlarını haklamak." konusuna dönecek olursak: Tupac, şarkılarında bu konuyla ilgili benzer cümleleri bir çok kez kurdu.

C - AKIL THE MC - JURASSIC5

1 -
Akil Talib kimdir / Görünüş karşılaştırması

Tupac'ın ölmediği iddialarını araştıran herkes eminim bir kere de olsa Akilthemc konusuna denk gelmiştir. Bu konudan biraz da ben bahsedeyim:

Akilthemc nedir? Akilthemc, 50 yaşındaki Akil Talib adlı müslüman rapçinin lakabıdır. Akil Talib, uzun yıllardır Los Angeles/California'da yaşamakla birlikte, Jurassic5 adlı rap müzik grubu ile çalışmaktadır.

Peki, Akil Talib ile konumuzun ne alakası var?:

Akil Talib, sesiyle, görünüşüyle ve boyu gibi fiziksel özellikleri ile Tupac Amaru Shakur'a son derece benzemektedir. Bu olağan dışı benzerlikler nedeniyle de Tupac'ın, Akil Talib olduğu iddia edilir fakat Akil, bu iddiaları sürekli reddeder.

Önce fotoğraflar ile aradaki farkı görelim:

maxresdefault (1).jpg

Gözleri ve kafa yapısı Tupac'ınkinden farksız.

maxresdefault.jpg

Peki ya dişleri?

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_3.png

1649417603892.png

Talib'in sağ göğsünde bulunan iz. Bu iz, 2Pac'ın Nefretiti dövmesi ile aynı yerde bulunuyor.

Akil Talib'in boyu da Tupac ile oldukça benzer ve kısa. Akil'in sesini duymak için bu videoya gidebilirsiniz, hiçbir fark yok. Akil'in başka bir videosunu izlerseniz sesinin daha farklı çıktığına şahit olabilirsiniz; bu da, Akilthemc'nin bilinçli olarak sesini değiştirdiğini ve göze batmamaya çalıştığını gösteriyor.

Gözden kaçırılan bir konu da Akil Talib'in Mutulu Shakur benzerliği. (Mutulu Shakur, Tupac'ın üvey babasıdır. Tupac ile Mutulu'nun arası son derece iyiydi. Mutulu, Tupac'a hayatı konusunda ciddi derecede yol göstermiş, Tupac'ın çeteleri örgütlemesinde büyük rol oynamıştır.)

Ayrıca B-1'de bahsettiğim konu ile Akilthemc'yi ilişkilendirebilirsiniz.

Screenshot_5.png


Bunlar tatmin edici deliller olmayabilir; teori de bundan ibaret değil zaten. Şimdi Akilthemc'yi bir kenara bırakıp Jurassic5 grubundan olan Chali 2na adlı rapçiye yönelelim.

Konuyu çok uzatmamak adına diğer üyelerden fazla bahsetmeyeceğim.

2 - Chali 2na / Yaki Kadafi

Chali 2na, Jurassic5 grubunun kuruluşundan bu yana mensubudur. Chali 2na konusu da Akil ile benzer. Chali, Tupac'ın bebeklik arkadaşı olan Yaki Kadafi lakaplı rap sanatçısına son derece benzemektedir. Bu da, Akil'in 2Pac olduğu iddiasını fazlasıyla destekliyor. Şuraya bir kaç fotoğraf bırakalım:

Screenshot_9.png
Screenshot_6.png

3 - Soup / Notorious B.I.G.

Soup ise Notorious B.I.G. ile benzetilmektedir. Yaki Kadafi'nin Chali 2na, Akil'in ise Pac benzerliğini göz önünde bulunduracaksak Soup'un da B.I.G. olması zor bir ihtimal değil. Fotoğrafları bırakalım:

Screenshot_3.png

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

İkisinin de sol gözünün altında benler bulunuyor. Ayrıca boynun sol kısmına bakarsak yine aynı bölgede ben olduğunu görebiliriz. Kaş, kilo ve kafa yapıları da oldukça benzer.

Yaki Kadafi'nin 19, Tupac'ın 25 ve B.I.G'nin 24 yaşında öldüğünün, karşılaştırılan fotoğraflar ile aralarında 15-20 yıl zaman geçmiş olduğunun bilincinde olarak düşünelim.

Marc 7 ile Eazy-E ya da Hussein Fatal'ın, DJ Nu-Mark ile de Jhonny J'nin benzerliğinden bahsetmeyeceğim çünkü Akilthemc teorisi fotoğraflı anlatım gerekliliği nedeniyle çok uzuyor.

Screenshot_2.png


Bonus: "Akilthemc / A kill the mc"

DETAYLAR

Bu başlığın altında, Shakur'un yaşadığı konusu ile ilişkilendirilen birbirinden bağımsız fotoğraf ve materyalleri sizlere sunacak, kısa ve öz şekilde bahsedeceğim.

1 - Orlando Anderson'ın Tupac benzerliği konusu

Screenshot_1.png

Orlando Anderson'ın Tupac'a benzemesi. (Orlando Anderson'ın kim olduğunu bilmiyorsanız diğer blogumu okuyarak öğrenebilirsiniz.) Orlando'nun Tupac'a benzemesini akrabalık olarak tanımlayanlar var. O gece, kendisini vurma görevini güvenebileceği bir kişiye vermesi gerekti ve akrabası Orlando'yu seçti. Orlando, suikast olaylarından sonra da medya önünde tutulacaktı.

2 - Tupac, ölümünden sonra çıkan ayakkabıları mı giyiyor?

Tupac'ın To Live & Die In L.A klibinde giydiği Nike Air Jordans'lar, piyasaya Kasım'da sürülmüştü fakat Pac 7 Eylül'de vurulup 13 Eylül'de hayatını kaybetti. Ayrıca Tupac'ın, Toss It Up klibinde giydiği Penny Hardaway ayakkabıları da yaşadığı sırada satılmıyordu. Tabii bu ayakkabılar Tupac'a ayakkabı şirketi tarafından piyasaya sürülmeden önce verilmiş olabilir. İki şarkı da 5 Kasım 96'da çıkan The Don Killuminati albümünde bulunuyor.

3 - Ölüm tarihine gönderme mi?

Screenshot_4.png


Outlawz grubu üyesi E.D.I. Mean, 13 yazılı kıyafet giyiyor. Hit 'em Up'ın son derece ikonik bir diss şarkısı olacağını ön gören Pac, ölüm tarihini herkesin gözüne sokmak mı istedi? Benzer bir durum 7 Eylül gecesinde MGM'de de yaşanıyor. Tupac'ın dakikalar önce dövdüğü Orlando Anderson'ın üzerinde 13 yazılı kıyafet görüyoruz.

4 - Tesadüflere inanır mısınız?

Screenshot_5.png


Tupac, hip-hop/rap müzik tarihinin en ikonik albümü olacak All Eyez On Me'yi 13 Şubat 1996'da piyasaya sürüyor. Ne az ne fazla, 7 ay sonra 13 Eylül'de hayatını kaybediyor.

5 - CIA'in Tupac hakkında attığı ilginç tweet

Screenshot_2.png


6 - Başka bir tesadüf daha

Screenshot_3.png


Bir zamanlar Tupac'ın en yakın arkadaşı olan fakat daha sonra birbirleriyle ölümüne savaşa giren Notorious B.I.G'nin albüm çıkış tarihi. Bu albüm, Tupac ve Biggie'nin kavgasından 1 ay önce piyasaya sürülüyor. Bu konu, "Biggie'nin Tupac'ı öldürme planı" olarak yorumlanabilme niteliğine sahip olsa da, hayır; bu çok saçma ve resme geniş açıdan bakıldığında oldukça fazla tutarsızlık olduğu görülüyor. Fakat bu, Akilthemc veya B-1'de bahsettiğim konuyla ilişkilendirilebilir.

7 - Orlando'nun kıyafeti

Orlando Anderson'ın lobide Tupac ve ekibi tarafından dövüldüğü sırada giydiği kıyafet ile 4 dakika sonra polis tarafından ayak üstü sorgulanırken giydiği kıyafet farklı. Yediği taze dayak ve onca kargaşaya rağmen otel odasına çıkıp üstünü değiştirdikten sonra lobiye dönüp polis tarafından sorgulanmaya başladıysa ve bunların hepsini 4 dakika içinde yaptıysa ben tamamım, daha fazla tartışmaya gerek yok.

Kavga esnası:
1649426256740.png


Sorgu:
1649426306438.png


Bonus: Kavga nedeniyle herkes oradan uzaklaşırken kameranın görüş açısında sabit duran ve sırtında ters "7" rakamı bulunan birisi. Bu yalnızca "L" harfi de olabilir fakat adamın kavga boyunca bulunduğu yerden ayrılmaması ve her şey normalmiş gibi öylece orada durması insanı düşündürüyor. (Bunu fark edip tartışanları görmüştüm, bu nedenle bu detayı da belirtmek istedim.)

1649426502790.png


8 - Ufak detaylar

7 Eylül gecesi, Cadillac'tan 11 el ateş ediliyor; bunlardan 4'ü Tupac'a isabet ederken 7'si ıskalıyor. Tupac, ailesinin söylediğine göre ölmeden önce 7 kez tekrar canlandırılıyor. Öldüğü saat ise 04:03. 4+3 = 7. Öldürüldüğünde 25 yaşındaydı, 2+5 = 7.

9 - B.I.G'nin katili Tupac ile birlikte

B.I.G, 9 Mart 1997'de Los Angeles'da DeathRow için çalışan Poochie lakaplı tetikçi tarafından vurularak öldürülmüştü. Tetikçinin Poochie olduğu hiçbir zaman resmi olarak kanıtlanamadı fakat işin içinde olanlar onun Poochie olduğunu biliyor. Tupac ve Suge'un arkasında bulunan adam ile Biggie'yi vuran tetikçinin tasviri.

Screenshot_4.png


10 - I Ain't Mad At Cha

Tupac, I Ain't Mad At Cha klibinde silahlı saldırı sonucu öldürülüyor ve ruh/melek rolünü oynuyor. I Ain't Mad At Cha klibinde bindiği araç ile 7 Eylül gecesi bulunduğu araç neredeyse aynı:

1649496681348.png


11 - Nevada

Tupac'ın vurulduğu yer olan Las Vegas-Nevada, Amerika'da resmi olarak ölüm taklidi yapılmasına izin veren tek bölge.

12 - This Life I Lead

Ölümünden 6 yıl sonra çıkan Better Dayz albümünde bulunan This Life I Lead şarkısının bir kısmını tersten dinlediğimizde "Yes, Im Alive" dediğini duyuyoruz.

13 - Makaveli

K harfi çıkarılıp isim biraz kurcalanırsa ortaya "Am Alive" çıkıyor.

14 - Otopsi fotoğrafı

Ölümünün üzerinden 24 saat geçmeyen Tupac'ın cesedi çabucak yakıldı. Bu süre içinde otopsi yapılması mümkün değil fakat Tupac'ın bir otopsi fotoğrafı var.
Çoğu kişi, otopsi fotoğrafını, Tupac'ın yattığı zeminin anormal bir parlaklıkta olması gibi farklı sebepler göstererek yalanlıyor. Tupac'a ait olduğu iddia edilen cesette, Tupac'ın "Makaveli" dövmesi de bulunmuyor. Ayrıca fotoğrafın California Love klibinden alınarak montajlanmış olduğunu ve Bullet filmi için yapılan bir makyaj olduğunu söyleyenler de var.

1649685306375.png


15 - God Bless the Dead

Kendi ölümünden iki, Biggie'nin ölümünden bir yıl sonra yayımlanan (2Pac) Greatest Hits albümünde bulunan God Bless the Dead şarkısında Biggie'ye "Huzur içinde yat" diyor. 2Pac, Biggie'den 6 ay önce ölmüştü.

1649499088655.png


16 - So Many Tears

Tupac'ın 1994'de yayımlanan Me Against The World albümünde bulunup, So Many Tears şarkısında geçen şu cümle de, Tupac'ın kendi ölümünü kurguladığını iddia edenler için bir dayanak.

1649499325745.png


"Attığım her adım, ölümü erkenden kucaklamak üzere üzerinde düşünülmüş bir adımdır. Ölmeme de pek bir şey kalmadı zaten."

17 - Ain’t Hard 2 Find

All Eyez On Me albümünde bulunan Ain't Hard 2 Find şarkısında geçen ilginç cümle:

1649499799219.png


"Öldüğüm söylentilerini duydum; soğuk kanlılıkla öldürülüp sevdiklerime acı yaşattığımı... Bunu bir kafanda canlandır, annem son anımı görünce ağlardı. Ama bu bir uydurmaydı, bazı korkaklar hikayeyi karıştırdı."

18 - The Best of 2Pac

2007 yılında derleme albüm olarak çıkan The Best of 2Pac albümünün kapağı için poz veren Pac'ın sağ kolunda bulunan Notorious dövmesinin yara şeklinde kabarmış ve iz kalmış olduğunu görüyoruz. Bu da 2Pac'ın dövmelerini sildirmeye başladığını gösteriyor. 2Pac'ın Notorious dövmesi yaşadığı sırada bu şekilde değildi.

81rSbswMA6L._SL1500_.jpg


Kullandığı ehliyet ve kimlik gibi belgelere baktığımızda kilo ve boyunun anormal derecede farklılık gösterdiği gibi burada anlatılamayacak daha bunun gibi yüzlerce somut kanıt bulunuyor.

Bu konunun diğer forum ve haber sayfalarında konu hakkında bilgisiz ve "kültür" diye dolaşıp oradan buradan gördüğü yanlış bilgileri kopyalayıp yayan kişiler tarafından defalarca yazılıp tartışıldığını gördüm ve son noktayı koymak istedim. 11 kurşundan 7'si ıskalamış, 7 Eylül'de vurulmuş, 25 yaşında ölmüş 2+5 vs.; gerçekliğine laf etmiyorum fakat bunlar herkesin görebileceği basit ve saçma konular. Blogun asıl olayı ilk başta A-B-C şeklinde bahsettiğim konulardır, bunlar hiçbir yerde yazmaz. Yazımda bahsettiğim tüm teori ve iddiaları, o iddiayı ortaya atan kişilerin bakış açısıyla yorumladım; çünkü bu blogun amacı Makaveli'nin ölümünü sorgulamak değil, önemli ve bilinmeyen teorileri doğru biçimde tek bir yerde toplamak.

Son incelemeler

Artıları: Çok detaylı olmasına rağmen okunaklı ve yüksek oranda doğrulanmış bilgiler içeriyor.
Arabanın içindeki fotoğrafta anahtar kontakta ve araba çalışır durumda. Kamerayla fotoğrafı çeken kişi magazinci değilse de tarih ve saatin yanlış olması normal sayılabilir. Yaşadığına inanmıyorum çünkü pek çok düşmanı vardı. Yüz fotoğraflarında ise hiçbir fark yok sadece arabada çekilen daha düşük ışıkta ve daha kötü kamerayla çekildiği için resmin keskinliği ve detayları azalmış.

Enfes bir makale olmuş, ellerinize sağlık. Gerçekten çok emek verildiği belli

Yorumlar

Tupac'ı az çok tanıyan herkesin ölü taklidi yapmayacağını bilir. Tupac için kaçmak veya kaybolmak lügatta yoktur. Satmak veya satılmak en nefret ettiği şeydir. 1996 yılında dahi yüzlerce düşmanı vardı. Hatası zaten kıvırmamak, rol yapmamak, içinden geçeni direk söylemekti. O gün Orlando denen ... vurmasa, East Coast Mc'leri vurdururdu, onlar yapmasa Devlet yapardı, devlet yapmasa Cripz, Bloodz gibi büyük çeteler yapardı. Tupac zaten "Hit Em Up" gibi "Against All Odds" gibi "Watch Ya Mouth" gibi şarkıları yazarken eminim öleceğini biliyordu. O yüzden insanların aklında hep bir şüphe bıraktı. Biz de çocukken acaba 2014'de geri döner mi diyorduk :) .
 
Tupac'ı az çok tanıyan herkesin ölü taklidi yapmayacağını bilir. Tupac için kaçmak veya kaybolmak lügatta yoktur. Satmak veya satılmak en nefret ettiği şeydir. 1996 yılında dahi yüzlerce düşmanı vardı. Hatası zaten kıvırmamak, rol yapmamak, içinden geçeni direk söylemekti. O gün orlando denen... Vurmasa, east coast MC'leri vurdururdu, onlar yapmasa devlet yapardı, devlet yapmasa cripz, bloodz gibi büyük çeteler yapardı. Tupac zaten "hit em up" gibi "against all odds" gibi "Watch'ya mouth" gibi şarkıları yazarken eminim öleceğini biliyordu. O yüzden insanların aklında hep bir şüphe bıraktı. Biz de çocukken acaba 2014'te geri döner mi diyorduk :).

Neden herkes dusmandi çeteleri anladım da devlet neden?
 
Neden herkes dusmandi çeteleri anladım da devlet neden?
Tupac, Shakur ailesinden gelmedir. Shakur ailesi adını büyük kitlelere duyurmuş olup Black Panther örgütünde yüksek yetkilere sahip bir ailedir. Shakur ailesinde Tupac'tan sonra en ünlü Assata Shakur gelir. Tupac'ın halasıdır. İftiralar ile hapse atılmış ve öldürülmek üzere olan bir kadındı ancak Black Panther partisi üyeleri tarafından Küba'ya kaçırılıp Fidel Kastro'nun himayesi altında saklanmaya başladı ve hala da saklanıyor, ABD hala onu arıyor. Demek istediğim, bu aile ırkçı Amerikan hükümetine karşı ayakta duran devrimci ve aktivistlerden oluşan Black Panther partisi altında toplanmış bir ailedir. Tupac'ın, Amerikan hükümetinin hedefinde olması için soy ismi yetiyor.

@Afonso'nun dediği gibi, Tupac doğruları anlatır ve hiç kıvırmazdı, her şeyden daha gerçekti. Rapini doğruları konuşmak için kullanıyor, insanları bilinçlendiriyordu, bu yüzden devletin hedefine oturdu. Saçma müzikler yapmak yerine aktivist ruhunu müziğine verdi gerçeği konuştu, hükümet ve sistem doğru konuşanı sevmez.
 
Öncelikle konu çok titiz bir şekilde yazılmış gerçekten ellerine sağlık. Okurken aklımda cok fazla soru canlandı ve etkilendim. Bir şeyi merak ediyorum eğer Pac kendine yeni bir hayat kurmak isteyip uzaklaşmak istediyse neden ölmediğiyle ilgili delil bıraksın? Örnek olarak So Many Tears şarkısında kurduğu cümleler vb. ama bir yandan da Amerikan polisinin konunun üzerinde durmadığını da biliyoruz. Sonuç olarak konu genel anlamıyla beni tatmin etti yani biraz olsun inanmaya başladım 🤔
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle konu çok titiz bir şekilde yazılmış gerçekten ellerine sağlık. Okurken aklımda cok fazla soru canlandı ve etkilendim. Bir şeyi merak ediyorum eğer Pac kendine yeni bir hayat kurmak isteyip uzaklaşmak istediyse neden ölmediğiyle ilgili delil bıraksın? Örnek olarak So Many Tears şarkısında kurduğu cümleler vb. ama bir yandan da Amerikan polisinin konunun üzerinde durmadığını da biliyoruz. Sonuç olarak konu genel anlamıyla beni tatmin etti yani biraz olsun inanmaya başladım 🤔
Teşekkür ederim. Ben bu konuyla beş yıldır ilgileniyorum ve her zaman hiç durmadan derine inmeye devam ettim, 6 ay önce "Olay bundan ibaret!" diyorsam, 6 ay sonra olayın çok daha farklı olduğunu fark ediyorum. Bu konu, üzerinde uzmanlaşılabilir ancak asla çözülemez bir konu.

Sorularına gelelim: Olayın Tupac'ın yeni ve temiz bir hayat istemesi kadar basit olduğunu hiç sanmıyorum. Tupac'ın, arkasında bu tarz delil veya iz bırakması, ölüp ölmediği konusunu sürekli canlı tutar ve bu da popülerliğini korumasına yardımcı olur. Ancak bu demek değil ki "Tupac ölünce popüler oldu". Tupac yaşadığı sırada da adeta tapılan birisiydi, siyahiler için yeni bir önderdi. İlginç gelecek ancak günümüzde Tupac Amaru Shakur'u bir peygamber veya Siyahi İsa olarak kabul eden sayısı azımsanmayacak derecede insan var.

İkinci sorun: Haklısın, polisler bu konunun üzerinde durmadı ve hala da bu dava çözülmedi. Tupac'ı tekrar hapse atmak için Pac'ın en ufak hareketini izleyen onlarca polis vardı. Hatta Tupac o gece öldürülmeseydi Orlando'yu dövdüğü için şartlı tahliyeyi ihlalden tekrar hapse girecekti. Bu bir plandı ki, Tupac o gece Orlando'yu rahatça kevgire çevirdi, bile bile tekrar hapse girer miydi yoksa? Polis konusuna geri dönelim; eğer gerçekten o gece Vegas'ta Tupac'a bir saldırı düzenlenmiş olsaydı, bu işin içinde kesinlikle polislerin de parmağı olurdu. Ancak aynı zamanda Suge Knight için de çalışan yüzlerce polis vardı, bunu da atlamamak gerek. DeathRow'un içi polis yuvasıydı adeta. Şimdi, polisler Tupac cinayetini ondan nefret ettikleri için mi delilleri göz ardı edip çöpe attılar yoksa birileri hem onlara hem de olayla ilgili diğer çalışanlara yüksek miktarda rüşvet verildiği için mi? Bu arada ekleyeyim, bu okuduğunuz blog son derece detaysız bir yazıdan ibaret.

Son olarak; önemli olan öldüğü veya yaşadığına inanmak değil, günümüz ucubelerini yüceltmek yerine Tupac Amaru Shakur gibi bir cevheri daha iyi tanıyıp onun mirasını korumaktır. Tupac'ı yalnızca "Gelmiş geçmiş en iyi rap sanatçısı" olarak tanımlamak ona verilen en büyük zararlardan biridir çünkü o bundan çok daha fazlasıydı.

Sosyal'e katılmana vesile olmuşum, hoş geldin 🙂
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Ben bu konuyla beş yıldır ilgileniyorum ve her zaman hiç durmadan derine inmeye devam ettim, 6 ay önce "Olay bundan ibaret!" diyorsam, 6 ay sonra olayın çok daha farklı olduğunu fark ediyorum. Bu konu, üzerinde uzmanlaşılabilir ancak asla çözülemez bir konu.

Sorularına gelelim: Olayın Tupac'ın yeni ve temiz bir hayat istemesi kadar basit olduğunu hiç sanmıyorum. Tupac'ın, arkasında bu tarz delil veya iz bırakması, ölüp ölmediği konusunu sürekli canlı tutar ve bu da popülerliğini korumasına yardımcı olur. Ancak bu demek değil ki "Tupac ölünce popüler oldu". Tupac yaşadığı sırada da adeta tapılan birisiydi, siyahiler için yeni bir önderdi. İlginç gelecek ancak günümüzde Tupac Amaru Shakur'u bir peygamber veya Siyahi İsa olarak kabul eden sayısı azımsanmayacak derecede insan var.

İkinci sorun: Haklısın, polisler bu konunun üzerinde durmadı ve hala da bu dava çözülmedi. Tupac'ı tekrar hapse atmak için Pac'ın en ufak hareketini izleyen onlarca polis vardı. Hatta Tupac o gece öldürülmeseydi Orlando'yu dövdüğü için şartlı tahliyeyi ihlalden tekrar hapse girecekti. Bu bir plandı ki, Tupac o gece Orlando'yu rahatça kevgire çevirdi, bile bile tekrar hapse girer miydi yoksa? Polis konusuna geri dönelim; eğer gerçekten o gece Vegas'ta Tupac'a bir saldırı düzenlenmiş olsaydı, bu işin içinde kesinlikle polislerin de parmağı olurdu. Ancak aynı zamanda Suge Knight için de çalışan yüzlerce polis vardı, bunu da atlamamak gerek. DeathRow'un içi polis yuvasıydı adeta. Şimdi, polisler Tupac cinayetini ondan nefret ettikleri için mi delilleri göz ardı edip çöpe attılar yoksa birileri hem onlara hem de olayla ilgili diğer çalışanlara yüksek miktarda rüşvet verildiği için mi? Bu arada ekleyeyim, bu okuduğunuz blog son derece detaysız bir yazıdan ibaret.

Son olarak; önemli olan öldüğü veya yaşadığına inanmak değil, günümüz ucubelerini yüceltmek yerine Tupac Amaru Shakur gibi bir cevheri daha iyi tanıyıp onun mirasını korumaktır. Tupac'ı yalnızca "Gelmiş geçmiş en iyi rap sanatçısı" olarak tanımlamak ona verilen en büyük zararlardan biridir çünkü o bundan çok daha fazlasıydı.

Sosyal'e katılmana vesile olmuşum, hoş geldin 🙂
Hoşbuldum çok teşekkürler yanıtın için 😄
 
bu arada 2007 de çıkan albüm kapağında 2pacin makaveli dövmesi yok yada ben yanlış gördüm
 
bu arada 2007 de çıkan albüm kapağında 2pacin makaveli dövmesi yok yada ben yanlış gördüm
Merhaba. Bahsettiğin fotoğrafta 2Pac'ın Makaveli dövmesi yoktur, olsa da fotoğraf açısından dolayı dövme gözükmez. Makaveli dövmesinin olmadığını biliyorum çünkü ensesinde "Boss Playaz" dövmesi de yok. Bu iki dövmeyi 1996'da yaptırdı. Yani bu demek oluyor ki bu fotoğraf 1996'dan önce çekilmiş. Notorious dövmesindeki kabarıklığın nedeni ise dövmenin yeni yaptırılmış olması olabilir. Blogu 11 Nisan 2022'de yayınladım ve yalnızca mevcut iddiaları size sundum, yani bunlar benim iddiam değildi ve şu an birisini çürütmüş oldum 🙂 Yorumun için sağ ol.
 
Merhaba. Bahsettiğin fotoğrafta 2Pac'ın Makaveli dövmesi yoktur, olsa da fotoğraf açısından dolayı dövme gözükmez. Makaveli dövmesinin olmadığını biliyorum çünkü ensesinde "Boss Playaz" dövmesi de yok. Bu iki dövmeyi 1996'da yaptırdı. Yani bu demek oluyor ki bu fotoğraf 1996'dan önce çekilmiş. Notorious dövmesindeki kabarıklığın nedeni ise dövmenin yeni yaptırılmış olması olabilir. Blogu 11 Nisan 2022'de yayınladım ve yalnızca mevcut iddiaları size sundum, yani bunlar benim iddiam değildi ve şu an birisini çürütmüş oldum 🙂 Yorumun için sağ ol.
Rica ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
SinekTV
Okuma süresi
12 dakika okuma
Görüntüleme
7.914
Yorumlar
31
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,75 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 5 değerlendirme
Yer
Malaysia / California

Genel kategorisindeki diğer girdiler

SinekTV adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı