2024 Hualien depremi

Mw 7.4, Mj 7.7 olarak ölçülen deprem. Merkezussu Hualien açıkları, Tayvan. Bu deprem saat UTC +8 07.58'de meydana geldi ve şiddeti CWA 6+, Mercalli seviyesi 8. Bu depremin ilk anlarında deprem erken uyarısı gönderilmemişken ikinki kırılan fay hattından sonra deprem erken uyarısı Taipei dışında her yere gönderilmiştir. Deprem aynı zamanda tsunami dalgalarına da neden oldu ve Tayvan ve Japonya'da tsunami alarmının devreye girmesine sebep oldu. Japonya'da beklenen tsunami dalgaları Okinawa adalarında 3 metreydi ama ölçülen maksimum dalga 30 cm'yi aşmadı. Tayvan'da ise tsunami dalgaları 82 cm olarak ölçüldü. Deprem 1999 Jiji (Chi-chi) depreminden beri en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Bu deprem aynı zamanda Japonya'nın deprem uyarısını da aktifleştirdi. Şu anki bilgiler ise 13 kişinin öldüğü, 1145 kişinin yaralandiği, 425 kişinin sıkıştığı ve 6 kişinin kayıp olduğu.
  • Beğen
İfadeler: Lemmy Kilmister

Yorumlar

1.670 FT'lik bina, 88. ve 92. katlar arasında asılı duran 703 tonluk bir çelik bilyeye sahiptir ve bu, depremler ve tayfunlar sırasında bina sallanmasını %30-40 oranında azaltmak için bir "sönümleme sistemi" görevi görür.

Bu video, sistemin yapısal hasarı önlemek için nasıl bir sarkaç gibi davrandığını açıklamaktadır.

Mühendislik harikası pasif bir sönümleme sistemidir, yani harici bir güç kaynağı gerektirmez, ancak "binanın doğal hareketiyle çalışır".

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Windows 11 Bükücü
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
207
Yorumlar
1
Son güncelleme

Doğa kategorisindeki diğer girdiler

Windows 11 Bükücü adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı