Epic Games, Steam, Origin'den çok daha hızlı oyun indirme taktikleri

Merhaba arkadaşlar. Bu benim ilk Blog'um. Şimdi konumuz Epic, Steam ve Origin'den daha hızlı oyun indirmeyi göstereceğim. Belki bazılarınız biliyorsunuzdur ama bilmeyenlerde vardır. Test edilmiştir ve gerçekten işe yarayan taktiklerdir.

(Not: Eğer Türk Telekom kullanıyorsanız (bilmiyorum diğer operatörlerde var mıdır) ve Tivibu kullanıyorsanız bir indirme yapacağınız zaman şunu yapın. Gidin Tivibu'nun modeme bağlı sarı kabloyu "modemden" çekin. Ben yapınca 9 Mbps olan hızımız ( paketimiz 16 Mbps) 15.57'ye kadar çıktı. Ve Steam'de 1MB indirirken 1.9'larda olmaya başladı ve cidden hızlandı. Yani Tivibu internetten bayağı kullanabiliyor.

Bazı taktikler: Her zaman Ethernet kablosu kullanın ( bunu söylememe gerek yoktur zaten.) Evde olabildiğince az kişi kullansın interneti. Arka planda boş siteler açık kalmasın. Eğer telefonunuzda internet kullanmıyorsanız Mobil Veriyi açın. Ve arkada sırada başka indirilecek oyunlar olmasın. Hiç yoktan iyidir.
Steam: Steam'de çok bir ayar yok bunu söyleyeyim. Burada olasılıklar var.

1. Steam'e girin/Sol üstte "Steam" yazısına basın/Ayarlar/İndirmeler
Buradan İndirme bölgeniz saçma sapan yerlerde olabilir. Bunu olduğunuz en yakın yere çekin. Bazen indirme bölgesinde kısıtlama gelmiş olabilir. O zaman Başka en yakın yere çekmekte fayda var.


2. Bant genişliği her zaman sınırsız da kalsın. Bunu ayarlamak Steam'de çok işe yaramıyor. Burada genellikle not bölgesinde ve bazı taktiklerde belirttiklerim bayağı işe yarıyor.
ssteammm.png

Epic Games:

1.
Ayarlar/indirmeleri kısıtla/ İlk 500-600-700 diye gidebilirsiniz. Büyük ihtimalle 900 direk olur. Siz oraya 900 girin. Eğer indirmeleriniz yavaşsa ( 200KB hız vb.) 900'lerde olmaya başlayacak. Sonra onu gözlemleyin. Ve gittikçe sayıyı arttırın. Bir süre sonra işe yaramayabiliyor. Bende Max. 900 oldu. Ama 2. taktikte bunu kaldırın.
epic.png



2. Epic'e girin. Bir oyun indirmeye başlayın. Biraz insin indirme hızına iyi bakın. Sonra durdurun. Ve PC'de sağ altta ok işareti vardır. Ona basın.
bu.png



Ve orada Epic'e sağ tıklayın çık deyin. Ve karşınıza çıkan şeye evet deyin. Şimdi olay başlıyor. Arama kısmına çalıştır yazın. Ve %localappdata% bunu yazın. Enter'a basın.
Bunu takip edin EpicGamesLauncher/Saved/Config/Windows/Engine buraya bunu yapıştırın.

[HTTP] HttpTimeout=10 HttpConnectionTimeout=10 HttpReceiveTimeout=10 HttpSendTimeout=10 [Portal.BuildPatch] ChunkDownloads=3 ChunkRetries=20 RetryTime=0.5

Alt alta gelecek. Ve X basın kaydet deyin. Epic Games girin ve oyuna kaldığı yerden başlatın. Cidden hızlanması lazım. Bende bayağı bir hızlandı. Olmazsa en başta altta kapatmayın Epic Games'i. Arkaya alın devam etsin inmesi. Sonra kodları girdikten sonra alttan kapatın, tekrar girin.

Origin:

1.
Maalesef bunda da çok bir şey yok. Yani ayarlardan indirme kısıtlamasını deneyin. Epic Games'de olan gibi. Şansınızı deneyin. Bende tam olmadı çok az oldu siz yine de deneyin.

2. Origin'desiniz. Yine Epic'de olan gibi sağ altta olan oka basın ve Origin'e sağ tıklayın ve çıkış deyin. Ve masaüstünüzde olan Bu bilgisayara tıklayın. Origin'in kurulu olduğu yere girin. Origin klasörüne tıklayın. Ve EACore dosyasına girin. Ve bunu girin.

[connection] EnvironmentName=production [Feature] CdnOverride=akamai

Çıkış deyip kaydedin. Ve indirmeyi başlatın. Çok büyük ihtimalle hızlanacak.

Bu kadardı. Çok bir şey yazamadım ama hepsini denerseniz ( not ve bazı taktikler bölümü dahil) kesinlikle hızlanır. Yeni şeyler öğrendikçe burayı güncellemeyi planlıyorum. Zaten ilk Blog'um. Umarım hepinizin işine yarar.

Yorumlar

Keşke. Oyunu indirirken Steam'in verdiği süreyi bozuyor ve bu sayede oyun daha hızlı inmiş oluyor. Tabii ki bunu abartıp 100 GB'lık bir oyunu 10 dakika indirmek için ayarları köklerseniz kesinlikle oyunun dosyalarında sıkıntı çıkacaktır.
Saçmalık böyle bişey olmaz.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
YavuzSelim18
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.587
Yorumlar
9
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı