Home Server Tecrübem Part3 Windows Server Update Services Kurulumu

Eve SERVER kurmamdaki en önemli diğer sebebi konuşma zamanımız geldi.
Bu Rolü Servere eklemekteki amacımı tekrarlamam gerekirse: Evde bulunan fazla sayıda bilgisayarın güncellemelerini ayrı ayrı yapmaları ve interneti meşgul etmelerini engellemek. Düşünün Windows güncellemeleri kümülatif olarak geliyor. Her bir dosya 800 MB olabiliyor. Bu güncellemeleri 5 + bilgisayarın indirmeye çalışması hem vakit hem de internet performansı açısından kötü bir durumdu. İşte bu noktada Windows Server Update Services(WSUS) yardımıma koştu. Kurulum için sadece bu göreve adanmış 2TB lık HDD mevcut. Kuruluma geçecek olursak:
Rol ekliyoruz. Rol ekleme sırasında önceden sistemde .Net Framework 3.5 kurulu değilse kurmasını buna ek olarak BITS denen bir özelliği de kurmasını seçiyoruz. Bu BITS denen özellik küçük olan 300-500 KB lık dosyaların indirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu küçük dosyalar değişik eski bir protokolle indiriliyormuş. Kurulum konumunu belirtiyorsunuz. İlk senkronizasyon gerçekleşiyor. İndirilmesini istediğiniz Dil ve Güncellemeleri seçiyorsunuz. Veritabanı olarak ben SQL bilmediğim ve anlamadığım için diğer seçeneği seçiyorum. SQL çok daha iyiymiş. Daha kararlı çalışıyormuş. Dediğim gibi bilmediğim için seçmedim. İndirilmesini istediğiniz Dil olarak Tr ve Eng seçiyorum. Güncelleme olarak ise ben tüm Microsoft ürünlerini seçtim. Office'den tutun da Visual Studio'ya herşey var. İşinize yaramayanları seçmeyin. Yer kaplıyor. Ciddi depolama alanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Benim hoşuma giden şu oldu: Windows XP güncellemeleri mevcut. İndirip ev ağınızda güncelleme yapabilirsiniz. Yeni güncelleme gelmiyor ancak yine de güzel. İndirmeler tamamlandıktan sonra istemci bilgisayarların çalıştır komutu olarak gpedit.msc seçip grup poliçelerinde düzenleme yapıyorsunuz. Windows bileşenleri Windows Update altında Intranet service konumu belirtiyorsunuz. http://SERVERADI:8530

çalıştır: gpupdate

Artık hazırız.

Not: Grup Poliçeleri Windows Pro ve üzeri işletim sistemlerinde mevcut. Home - Homepremium vb işletim sistemleri bunları kullanmıyor.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
swatcyp
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
257
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

swatcyp adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı