İskitler "Sakalar" MÖ 645-MÖ 617

Eki Görüntüle 1827645Tanrı Dağı eteklerinde ortaya çıkmışlardır ve Çevre milletler ile yaptıkları mücadele sonucu vatanlarını terk etmişlerdir

Milletten farklı ırktan oluşup yöneticileri ise türktür. En önemli yöneticileri ise Alp er Tunga dır. Alp er Tunga'nın diğer adı ise Efrasiyab'tır.

En önemli destanları Alp er Tunga destanlarıdır

Türklerin bilinen ilk kadın hükümdarı Alp er Tunga'nın torunu Tomris hatun'dur
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Yöneticilerinin Türk olup olmadığı belli değildir. Sadece Türkiye Türk kabul eder. İskitlerin sadece doğu kısmının Türk olabilme ihtimali var. Türkçe konuştuklarına dair hiçbir geçerli belge yoktur. Devletin çoğu bölgesinden(Doğu kısmı hariç) açılan kurganlar Türklerden çok Hint avrupalı milletleri andırır. Ayrıca kültürel giyimleri ve diktikleri odundan/taştan heykeller gene Hint avrupalıları andırır.
Ayrıca Dinleri Türklerin inancıyla uyuşmaz. Genetik örneklerde gene o dönemin Türkleriyle uyuşmaz. Çoğu belge Doğu İrani göçebeler olduğunu kabul eder. Ayrıca orda soğdlar,toharlar yüe çiler gibi irani kavimlerin coğrafi konumu ve orta asyada ki dağılışı orda gerçekten büyük bir irani nüfusun yaşadığına kanıttır.
Sonuç olarak Türk olduklarını kanıtlayabilecek geçerli bir belge yoktur sadece doğu kısmında Türklerin izine varılabilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
omereladli01
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
212
Yorumlar
1
Son güncelleme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı