İzlediğinizde etkisinde kalacağınıza emin olduğum 3 psikoloji dizi/film önerileri

1715588346875.png
Bu blogum da kendim izlerken çok keyif aldığım psikolojik filmleri/dizileri derledim. Bu listedeki her şeyi kendim hazırladım (Çeviriler dahil.) yanlış bir bilgi sağlarsam beni uyarın.


Fight Club - Dövüş Kulübü
Blogumun ilk önerisinde "Fight Club" filmi yer alıyor. 1999 yapımı bu film uykusuzluk çeken bir adamın uçakta sabun satan birisiyle tanışmasıyla birlikte. Bir yer altı dövüş kulübü kurar.

Yorum: (müthiş beğendiğim bir yapımdır. Profilimden de anlayabileceğiniz gibi. İzlediğim de gerçekten yeraltında kulup kurasım gelmedi değil. Yaklaşık On'a yakın kez izlemişimdir. Herkesin izlemesini öneririm. Şunu da eklemeliyim film +18 ailenizle izlemeyi pek tercih etmeyiniz.)

Eki Görüntüle 2194315
(Film'den bir kare*)


American Psycho - Amerikan Sapığı
İkinci önerim de olmazsa olmaz "American Psycho". 2000 Yapımı bir Korku/Komedi filmidir. Film 1980'lerde geçiyor. "Patrick Bateman" Zengin bir iş adamı, oldukça titiz ve giyim kuşam konusunda da son derece dikkatlidir. Her ne kadar bir banka da yatırımcı olarak çalışsa da aynı zamanda kendisi bir seri katildir.

Yorum: (Defalarca kez izlediğim yapımlardandır. Herkese tavsiye ederim)

1715588346875.png

(Film'den bir kare*)


Baby Reindeer - Küçük Rengeyiği
Üçüncü önerim yeni bir yapım ve Netflix original tarafından yapılmış bir eserdir. 2024'de yayınlanan bu dizi takıntılı, kilolu, tatlı ve orta yaşlarda olan bir kadının bara gelmesiyle birlikte ana karakterimizle aralarında ilginç bir elektriklenme olur. Ardından bara gelen kadının gerçekleriyle yavaş yavaş yüzleşiyor.

Yorum: (Yeni yayınlanan bir dizidir. Yayınlandığın da hızlıca izleyip bitirdim. Gayet çerezlik bir dizi duyguları güzel işlenmiş. Fakat rahatsız edici sahneler bulunuyor. Kolay rahatsız olan birisiyseniz o bölümü geçebilirsiniz.)

1715591758861.png

(Film'den bir kare*)
  • 1715605316728.png
    1715605316728.png
    864,6 KB · Görüntüleme: 10
  • Beğen
İfadeler: ÖmerKu
Yazar hakkında
ququleta
C++:
#include <iostream>
 
int main()
{
  std::cout << "seattle için iftar vakti";
}

Yorumlar

Fikirler kişiseldir fakat Amerikan Psycho'nun kaliteli ve akılda kalıcı bir yapı olduğunu zannetmiyorum. Bana göre popüler kültür ve sigma memesinden ibaret.

Kendi tecrübelerime dayanarak önerebileceğim başyapıtlar:
-Kuzuların sessizliği.
-İhyarlara yer yok.
-Testere 1
(Evet doğru bildin. Korku, gerilim, polisiye bağımlısıyım :D)
 
American Psycho filmini hala izlemedim, bakalım bir gün olacak :) Bale'in filmlerini de çok severim aslında da fırsat bulamadık bir türlü. Eline sağlık.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ququleta
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
112
Yorumlar
3
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

ququleta adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı