Kent lokantaları iyi değil!

Artıları: Yok.
Eksileri: Bütün madeler.
Arkadaşımız ailesinden birkaç cümle duymuşa benziyor. Hayatında hiç lokanta gezmemiş, Twitter'da "kent lokantaları ne abi, bunun parasını ben mi ödüyorum şimdi?" diye twitler atan arkadaş gibi duruyor. Eğer bunu Twitter'dan veya ailesinden duymayıp kendi düşünceleriyle yazdıysa, durum düşündüğümden daha da vahim.

Küçük esnafın zarar görmesinden bahsediyor. Küçük esnaf zarar görmek istemiyorsa, maksimum 200 TL'ye satacağı bir yemeği, 500 TL'ye satmasın. %1000 kar koyacağına, %100 kar koysun. Yurt dışında dolar ile satılan lüks yemekleri, TL'ye çevirince bile bizim esnafımızdan daha ucuza satmış oluyorlar.

"Ben neden 50-100 TL'ye alacağım bir avuç pilavı, 200-250 TL'ye alıyorum?" diye düşünmüyor maalesef. Bu kapasite mevcut değil gibi gözüküyor.

"Rekabet yoksa kalite yoktur" yazmış. Rekabet, bütün restoranların aynı yemeği 500-600 TL'ye satması mıdır? Hayatında hiç rekabetin ne olduğunu araştırdın mı? Türkiye'de rekabet olduğunu düşünüyorsan, evinden dışarı çıkıp biraz gezmeni öneririm. Twitter'dan gördüğün twitleri buraya aktarmakla eleştiri yapmış olunmuyor.

Anlayacağınız, bu kadar rezalet ve sefil bir durumda, vergileriniz ranta gitmesi yerine karnınızı doyurmak için harcanmasına sevinebilirsiniz.
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Twitter Kullanmıyorum... Ailemde Kapitalist değil devletçi.
Artıları: Yok
Eksileri: Saçmalık ergen ve ampulcu düşüncesi
Saçmalık ergen ve ampulcu düşüncesi, dışarıda insanlar bir ekmeğe muhtaç olabilir. Tok açın halinden en anlar
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
bu tür kurumlar olduğu için açsın. olmasa cebine daha çok para kalacak aç olmayacaksın.
Artıları: Yok
Eksileri: Herşey
Tipik bir AKAP partisi propagandası.
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Lan ak partili değilim.
Artıları: Yok
Eksileri: Sadece boş yapması
Yazıyı yazan arkadaş biraz ampulcü galiba.
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
ampülcü değilim.
Artıları: Yok.
Eksileri: Yazdığı blog içerisindeki her cümle.
Kapitalizmi yeni araştırmış bir ergen kokusu alıyorum.
  • Hahaha
İfadeler: Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Sokaklarda Polise saldıran devletçi solculardan olmaktansa kapitalizm'i yeni araştırmış ergen olmayı tercih ederim. kapitalizm'i savunmadığını söylüyorsun. o zaman özel hastaneye gitmeyeceksin. çocuğun olduğu zaman özel okula göndermeyeceksin. devlet babanın hastaneleri ve okulları var.
Artıları: Yok.
Eksileri: Yazdığı her şey.
Eleştiri o kadar yanlış yapılmış ki tamamen cahillik akıyor...

Giden absürt o kadar vergi varken en temel ihtiyaçlardan olan beslenmeye giden vergiye eleştiri getirilmiş.

Fahiş fiyattan satış yapan esnafa laf yok, belediye uygun fiyatlı satıyor diye esnaf batacak deniyor. Uygun fiyatlı olmayan esnaf zaten batsın gitsin. Mevcut ekonomik çöküşle bile açıklanamayacak fiyatlardan satış yapılıyor. Enflasyon vurgunculuğu yapılıyor. Batsınlar zaten.

Rekabet gayet de var. Esnaf fiyatları uyguna çeksin al bal gibi rekabet. Bu lokantaya gidenleri herhalde zengin sanıyorsunuz. Öğrencinin, fakirin karnına 2 gram giden düzgün yemekte de gözünüz olmasın be kardeşim. Bu saçma fikirlerinizi dışarıda yüksek sesle söyleyip kendinizi rezil etmeyin. Cahilliğiniz sizde saklı kalsın:D
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Neden gözüm olsun insanların yediği yemekte? Ben diyorum ki rekabet olsun herkes istediği yemeği yesin. Ancak birinden parasını çalıp ona daha fazla para karşılığında düzgün yemek yiyebilirsin demek mantıklı mı sence? Ayrıca çok sevdiğiniz ve sürekli savunduğunuz recep baltaş'a kapitalist'tir, 2 farklı link bırakacağım: https://www.technopat.net/sosyal/blog/kapitalizm-mi-komuenizm-mi.1692/#comment-4265 / https://www.technopat.net/sosyal/blog/ahlak-bekcileri.1803/ | Bu adam kapitalizmi savununca nedense herkes beğeni veya muhteşem ifadesini bırakmış. kendi fikriniz dahi yok. (siz böyle değilseniz bilemem tartışmak istiyorsanız discord:axionahmet)
Saçmalık anlattıkların , insanları bu duruma düşürenleri eleştirmeyip , ucuza yemek veren belediyeyimi eleştiriyorsunuz ?
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Yahu ucuza nasıl verecek? Mecburen zararına işletecek ettiği zararıda vergilerinle sana ödetecek. Sende ucuza yemek yediğini sanacaksın.
Geri
Yukarı