Laptoplarda Isınma Sorunları

Şu aralar notebook alacağım. Son çıkan oyunlarıda oynamak istıyorum. Alacağım notebookun özelikleri şunlar : HP Pavilion dv6 6020et, core i7 2630qm işlemci, 1gb hd 6770 ekran kartı, 4gb ddr3 1333 mhz ram, 500gb hdd. Notebook'u arastırdım. HP'ler ısınır falan dıyorlar. Bırı sınıyo diyo bırı ısınmıyo dıyo. Kafam ıyıce karıstı.

HP marka olarak kalite olarak nasıldır? Isınma falan var mı?

Her dizüstü bilgisayar çalışırken toz toplayacağı için er ya da geç ısınır. HP'nin modelleri bir zamanlar rakiplerine göre daha fazla ısnıyordu. Zira hava çıkışı ekranın menteşeleri tarafından kapanıyordu. Bunu tasarlayan mühendis, mühendislikten afaroz edildi tabi.

Şimdi alacağın modelde ısınma olmaz, hiç ısınmaz diyemem. Bak bu sana bağlı. 1 yıl sonra cihazı 1 aylığına teknik servise verip tozlarını temizlettirip termal macununu yenilettirirsen sorun olmaz. Ama ısınmaya rağmen oyun oynamaya devam edersen hiç kusura bakma sen her şeyi zaten hak ediyorsundur.

Izgaralar bir kere tozla kaplandı mı artık cihazın içini açmak ve o tozları temizlemek şart olur. Bunu ister sen yap ister servise yaptır, ama çözümü mevcut. Ayrıca soğutucu fan da alabilirsin ama bu kesin değil, geçici çözümdür.
  • Beğen
İfadeler: Zehra9 ve Mansion

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Burak Alkan
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
580
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Burak Alkan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı