LEGO EV3 Sonar ve IRST

Yaklaşık 1 senedir planladığım bir projeydi. Özellikle Arduino ile yapmak istemedim zira bağlantılarla, yapıyla uğraşmaktan gerçek aksiyonu kaçırıyorsunuz.

EV3 aslında ciddi anlamda maharetli ama küçümsenen bir set nedense. Temel amacı Ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere eğitim vermek fakat içinde bundan fazlası var. Gerçek zamanlı Data Logging ve ileri matematik işlemleri yapmak mümkün. Ayrıca sensörleri ve motorları hassas ve fazlaca fonksiyonları var. Ayrıca Micro Python desteği de geldi. Tek sorunu, ülkemizde aşırı derecede pahalı olması.


lidar_low.jpg


Temel olarak iki sensör modülümüz bulunuyor. Alttaki iki göze benzeyen şey Sonar ve üstteki IR sensörü. Sonar uzaklık ölçümü yaparken, IR sensörü kızılötesi yakınlık ölçümü yapıyor ve kızılötesi sinyalleri takip ediyor.

sensors_low.jpg


Amaç, ilk başta sonarı kullanarak kordinat düzleminde nesne konumu saptama. Gelişmeleri buradan paylaşmayı düşünüyorum. Keyifli bir süreç olacak. :)
  • 20200601_150449.jpg
    20200601_150449.jpg
    854,8 KB · Görüntüleme: 45

Yorumlar

Arduino ile yapılan bir robot daha keyifli oluyor bana göre, Mindstorm'u da bir süre deneyimlemiştim ama bana da oyuncak gibi geliyor hocam. :)

Çalışmanız da hoş olmuş, devamını bekliyoruz. :)
 
@HABAR maalesef ülkemizdeki bazı kesimler tarafından oyuncak gibi tanıtılıyor çünkü. :) Yoksa içinde ileri seviyede kodlamalar yapmak için bolca imkan var.

Arduino'da ben de projeler yapıyorum ama IoT ve haberleşme üzerine oluyor genelde. Tabii bu işin sevdalıları ya da hastaları da var. :) Ben biraz yapım kısmında sağlam ve güvenilir olduğu için EV3'ü seçtim, MicroPython desteği de bir etken tabii.

Bakalım, nasıl bir sonuç çıkacak ortaya. :)
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
SideWinder
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
661
Yorumlar
3
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

SideWinder adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı