Markalarının İsmi Nereden Geliyor?: Nokia

Yeni Bir Blog Bir Bilgi içeriğine hoş geldiniz. Yeni içerik serisi olarak Markalarının İsmi Nereden Geliyor? konseptinde öncelik teknoloji markaları olmak üzere özet şeklinde bu firmalar neden bu ismi seçmiş, isimlerinin belirlenme hikayesi nedir bunları paylaşıyorduk. Eğer bu serinin ilk yazısı olan Markalarının İsmi Nereden Geliyor?: ASUS isimli yazımı okumadıysanız onu da tavsiye ederim.

Markalarının İsmi Nereden Geliyor Nokia.jpg

Neden Nokia?​

Bir zamanların yıldızı hemen herkesin kullandığı cep telefonlarının atası sayılabilecek Nokia hayatımıza çok şey kattıktan sonraki dönemde yeniliklere ayak uyduramadan kayboldu desek bir zamana kadar öyleydi ama şu an akıllı telefon konusunda kendini geliştirmiş durumda. Microsoft'un satın almasından sonraki süreçte piyasadan uzaklaşıp ardından asıl kurucuları olan HMD Global'e geri dönen şirket kendini geliştirmeye devam ediyor. Peki Nokia ismi nereden geliyor sizce?

Nokia ismi aslında bu şirketin kurulduğu ülkedeki bir kasabaya ait. Nokia 12 Mayıs 1865 tarihinde Finlandiya'da kurulmuştur. Finlandiya'nın Nokianvirta nehri kıyısında bulunan Nokia ismindeki bir kasaba büyük geçmişe sahip bu şirketin isminin kaynağı olmuş.

Nokia'nin isminin almasının sebebi ise şu. Kurucuları 1865 yılında Finlandiya'nın Tammerkoski şehrinde kağıt hamuru fabrikası açıyorlar. Sonra su akışının çok daha iyi olduğu Nokianvirta kıyısındakı Nokia kasabasına taşınıyorlar. Kurumsal anlamda bu yörede geliştikleri için şirket ismini buradan almış oluyor. 1967 yılında ise Nokia ismiyle resmi olarak şirketleşiyorlar elektrik elektronik ve ormancılık kollarında üretimlerine devam ediyorlar.

Yorumlar

Bluetooth'un isminin aynı zamanda CIV 5 karakteri olan Harald Bluetooth'dan geldiğini okumuştum. Markanın sembolü de döneminde kullanılan alfabedenmiş ve öyle zannedyorum şahsın ismi yazıyor logoda.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Fermion
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.309
Yorumlar
8
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Fermion adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı