Microsoft Notebook Mouse 5000 İnceleme

Bu yazımda sizlere Microsoft Notebook Mouse 5000 ile ilgili görüşlerimi aktaracağım.

Öncelikle farenin boyutları bana göre biraz küçük geldi. (Küçüklük kişiden kişiye değişebileceği için satın almadan önce görmenizi tavsiye ederim. Çoğu fare resimlerdeki boyutları gibi olmadığından özellikle internet üzerinden alırken buna dikkat edin.) Farenin insanın elini kavraması gerektiğini savunmaktayım. Şu anki bilgisayarımda küçük bir fare kullanıyorum fakat nedense elim bir türlü rahat etmiyor. (Eskiden Microsoft'un bir setini kullanmaktaydım. Faresi ve klavyesi büyük boyutlardaydı. Ancak klavye için tuşların arasının açık olması özellikle bakmadan yazanlar için hata yapma olasılığını azaltıyordu. Bugün o boyutta klavye ve fare bulmak zor. ) Ancak çoğu kullanıcı için bu farenin boyutları güzel gelecektir.

Farenin en büyük avantajı Bluetooh aracılığıyla bilgisayara bağlanması. Gelişen teknoloji ile artık kabloların yerini kablosuz teknolojiler aldı. Ancak bu mouse sizi kablosuz alıcı derdinden de kurtaracak. (Kablosuz alıcı çok büyük olursa rahatsız ediyor çok küçük olursa kaybolma riski artıyor) Arkasında yer alan düğmeye basarak bilgisayarınızla farenizi kolayca eşleyebilirsiniz.

Farenin kaydırma tuşu ve click tuşları biraz sert bir yapıya sahip. Özellikle aşağıya doğru uzayıp giden listeleri incelemek biraz zor. Click tuşlarına da basmak için bazı farelere göre daha sert olmanız gerekiyor.

Üzerinde yer alan pil göstergesi sayesinden pilinizin durumunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ürünün özellikleri arasından 3 aydan fazla pil ömrü yazmakta. Tabi ki bu kullandığınız pile, kullanım sıklığınıza bağlı olarak değişiyor. (2 Adet Kalem Pil ile çalışıyor) Genel olarak pil performansı tatmin edici.

Şunu da belirtmeliyim ki kablosuz çalışan farelerin kullanım ömrü kablolulara göre biraz daha kısa. Yüksek performanslı bir fare arıyorsanız hem biraz daha fazla bütçe ayırmanız hem de kablolu modelleri kullanmayı göze almalısınız. (Gigabyte'ın hem kablolu hem kablosuz oyuncu faresi var ama raflarda bulmak pek mümkün değil, Kablosuz olup oyuncu farelerinin özelliklerini sağlayan fare sayısı çok az)

Fareyi kullanırken altına mouse-pad koymanızı tavsiye ederim. Cam veya kumaş üzerinde çalışırken biraz zorluk çıkmaktadır. (Çoğu farede aynı sorun var, cam üzerinde bile çalışır dene farelerde bile istenilen rahatlık sağlanamamaktadır.)

Farede bir adet geri tuşu da bulunmaktadır. Ancak toplu bir fare olduğundan yanlışlıkla tuşa basmak internette gezinirken biraz sıkıntı olabiliyor.)

Sonuç olarak; farenizden aşırı bir performans beklemiyorsanız (Profesyonel tasarımcı vs. ya da bilgisayar oyuncusu) bu fare sizin işinizi görecektir.

Üretici Sayfa : https://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/bluetooth-notebook-mouse-5000#overview

Eki Görüntüle 43

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Egemen
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
991
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Egemen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı