Minecraft

2000 yılında kurulan Zachtronıcs şirketi tarafından oluşturulan "INFINIMINER" oyununun yayınlanan açık kaynak kodları kullanılarak İsveç'li geliştirici Markus Alexej Persson (Notch) tarafından geliştirilmiş versiyonu olan, küplerden oluşan efsanevi oyun. Daha sonra Minecraft'ın ait olduğu Mojang şirketi Notch tarafından Microsoft'a satıldı. Minecraft, Mojang himayesi altında olduğundan Minecraft'da Microsoft'un eline geçmiş oldu. Dünyanın en çok satan oyunu olan oyun ayrıca çoğumuzun kalbinde iz bırakmış olan Minecraft oyunu hâlâ geliştirilmeye devam ediyor.
Yazar hakkında

Yorumlar

Günde 2-8 saat oynuyorum ☺🙂
Ben de bırakmadım halen. İki yılda bir girip, aylarca oynayıp her şeyi yapınca yapılabilecek salıyorum. :) Kalem bitti ama içini doldurmaya üşendim. Bir sonraki girişimde tüm eşyalarımı ve sandıkları sıfırlayıp, kalede survival yapacağım. :D İçini baştan doldurmayı düşünüyorum.

20200731205104_1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Notch Mojang'ı kumuştur. Minecraft Mojang'a satılmadı. Daha sonradan Mojang Microsoft'a satıldı. Minecraft Mojang himayesi altında olduğundan Minecraft'da Microsoft'un eline geçmiş oldu.
 
Türkiye için özel fiyatlandırma yapsalar aslında çok daha fazla satar fakat gel gör ki güncel kura göre oyun 213 Türk lirası.
Ona rağmen hala alanlar var. Ayrıca Dünya çapında satışlarıyla fazlasıyla kâr yapıyor, yerel fiyatlandırmaya yanaşacaklarını sanmam.

Aslında Technopat içinde 90-100 kişi gruplaşıp mail spamına tutsak, bi ihtimal :)
Olmaz, üzgünüm ama o işler 100-200 kişiyle olacak işler değil. Çok büyük bir kitlenin sesini duyurması lazım, gerekirse oyunun büyük bir boykot falan yemesi lazım ki anca olsun. Öyle bir şey de olacağını hiç sanmıyorum, hele Türk oyuncularla hiç beceremezsin. Herkes kafasına göre iş yapıyor bu ülkede.
 
Bence 213 TL minecraft'a verilmeyecek bir ücret değil güncel oyun fiyatlarını düşündüğünüzde. Şahsen firmanın yapmak için oyuna harcadığı para çok umrumda değil benim. 200-300 liraya satılan çoğu oyun 20 saatten fazla oynanış süresi vadetmiyorken minecraftı onlarca saat oynayıp ardından minecraft için yazılmış binlerce moddan çeşitli kombinasyonlar yaparak minimum 1000 saat daha oynayabilirsiniz.

Oyun bitmiyor sürekli yapacak bir şeyler var ve kendini tekrar etmiyor mod desteği sayesinde. Oyundaki her madeni otomatikleştirdiğinizde bile daha ileri oyun modları için daha fazla maden gerektiğinden dolayı daha ileri maden sistemlerini daha farklı şekilde kurmanız gerekiyor ve bu döngü "Avaritia" moduna kadar devam ediyor :D Siz o seviyeye geldiğinizde zaten oyuna doymuş oluyorsunuz ve bir süre oynamıyorsunuz. Yeniden oynamak istediğinizde yeni sürümlere yeni modlar ve mod paketleri çıkmış oluyor ve tamamen farklı bir maceraya (İlk yarım saati aynı olabilir odun kır ev yap :d) atılıyorsunuz.

Şimdiye kadar karşılığını en iyi aldığım para olabilir. Saati birkaç kuruştan fazlaya gelmemiştir muhtemelen :D
 
Arkadaşlar arasında yaklaşık 7-8 minigame yaptık, sunucularımız aktif olarak açık, kafamız esince kendi emeğimizi oynuyoruz.
 
Bunu herobrine chamberda rank kasarken gördüm. Gerçekten efsane oyun . Survival+online minimum 500 saatim vardır. Elime yüklü bi para geçerse kesinlikle satın alacağım ama tr şartlarında mecbur korsan oynuyoruz :(
 
Bende bırakmadım halen. İki yılda bir girip, aylarca oynayıp her şeyi yapınca yapılabilecek salıyorum. :) Kalem bitti ama içini doldurmaya üşendim. Bir sonraki girişimde tüm eşyalarımı ve sandıkları sıfırlayıp, kalede survival yapacağım. :D İçini baştan doldurmayı düşünüyorum.

Eki Görüntüle 663211
Bu Texture Pack'i Nereden Buldun ? Bende İndirmek İstiyorum
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
EKAloji
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.690
Yorumlar
20
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,75 yıldız
Değerlendirme
1,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

EKAloji adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı