Neden ALO deriz?

Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.

Atölyesinde telefon çalınca arayanın Alessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla baş başa bırakıp onu terketti.

Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır...

03C69826-E9C2-4384-85EE-D707BD0C8563.jpeg

Yorumlar

Allessandra Lolita Oswaldo hikayesi doğru değil. Alexander Graham Bell evliydi ve dört çocuk babasıydı. "Alo" sözcüğünün ise dilimize Fransızcadan geçtiği düşünülüyor.

Düzenleme: "Az daha inanıyordum" bloguna açılmış bu blog girdisi. Ben de ciddi ciddi açıldı zannettim. :p Kusura bakmayın. :)
Mesajını görene kadar gerçek sandım :D
 
Bence de bu kategori gereksiz. Adamın sevgilisinin isimlerinin ve soyisiminin baş harfi olduğunu biliyordum.
 
Adam evli barklı. Ne yaptınız? Hem o hallo'dan gelmiyor mu?
En yukarıdaki arkadaş gibi bende gerçek sandım. Bu nasıl kategori gerçekten?
 
ALO denilince aklıma gelen ilk şarkı :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Telefon konuşmasında kullanılan ilk sözcük; ses ilgisi kurmaya yarar ve görüşmekte olan her iki yana da, iki yanın konuşmaya hazır olduğu, sesi duyduğu bilgisini iletir. Alo fransızca bonjour demekdir ve bu yüzden alo deriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
allessandra lolita oswaldo hikayesi doğru değil. Alexander graham bell evliydi ve dört çocuk babasıydı. "Alo" sözcüğünün ise dilimize fransızcadan geçtiği düşünülüyor.

düzenleme: "az daha inanıyordum" bloguna açılmış bu blog girdisi. Ben de ciddi ciddi açıldı zannettim. :p kusura bakmayın. :)

😅 Birkaç yerde daha böyle yazılmıştı önceden görmüştüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
foreignersgod
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
3.095
Yorumlar
7
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı