Neptune 4 Deneyimim

Öncelikle selam uzun süredir bir yazıcı almak istiyordum öyle tek tük videolar görüp heves ediyordum. En sonunda almaya karar verdim tabii Creality'den başka marka bilmiyordum sonrasında F/P olarak ortalama güzel yazıcılar keşfettim Elegoo Neptune serisi ise onlardan biriydi karar verme sürecim aslında uzun sürdü yeni başladığım için kaynağın çok olduğu bir yazıcı seçmek mi? Yoksa risk alıp piyasa yeni giren bir yazıcı seçmek mi? 10K civarlarında toplam bütçem vardı. 2 Yazıcı arasında kalmıştım ELEGOO Neptune 4 ve Creality Ender 3 3 V3 SE. Kararımı Neptune 4 üzerine yaptım kaynağı azdı ama Crealityde kaynağı fazla diye sorun çıkmayacak hemen çözülecek diye de bir kesin bir şey olmadığı için bu yönde yaptım kararımı. Şimdi aşama şeklinde neler yapatığımı yazacağım.

İlk önce bu yazcıyı alınca ek olarak ne almalıyım bunlar kararlaştırdım.
Kenarda köşede kalan iplikleme gibi şeyler için Elmas Zımpara.
Üstüne boya yapacağım için 2 tane PLA Beyaz Filament. Ekstradan 1 tanede Siyah Filament 3'üde 1Kg.
Akrilik boya için Rich.
Hassas ayarlamalar için Sentil çakısı.
Boyaları kullanmak için Fırça.
Baskıların eklerini, destekleri, kalıntıları çıkarmak için Mini Pense Seti.
Baskıları boya yapmadan önce pürüzleri almak için Zımpara Seti.
Y Çift eksenli miller için Beyaz Gres Yağı tüp şeklinde. (Satın aldım ama daha kullanmadım.)
Biraz fazla detaylı yazmış olabilirim her şeyi eksiksiz anlatmak için yazdım.

Yazıcımı Robolink Marketten aldım çok hızlı kargoladılar. Yazıcıyı aldığım sırada Robolink Market'teki fiyatı diğer sitelere göre 2000 TL daha ucuzdu fakat herhangi bir sipariş iptali gibi bir sorunla karşılaşmadım.
Sipariş Görseli:

1695819458994.png


Hemen arından kargoladılar. Ertesi gün elime geçti montajını yapmaya başladım. Montajının Pro modeli ile arasında pek fark yok ve düz Neptune 4 kurulum videosunu TR'de bulamadığım için bu videoyu izleyerek yaptım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
. Kurulum bitti ve ardından birçok sorun, problemle karşılaştım;

İlk olarak Tablam sallanıyordu ELEGOO Neptune 4 Tablası aşırı sallanıyor bu konuyu açtım. Sağ olsunlar konuda bu tür işlerle ilgilenen arkadaşlar var hemen sorunu çözdüm.

Ardından Z eksenini bir türlü ayalarlayamadım benim için kabus gibi bir deneyimdi yazıcımın başında 3 saat oturup ayarlayamadım. Tabii filamenti başka siteden sipariş ettim onu gelmesini bekledim 3 gün o sırada sadece yazıcının kusursuz olması için uğraştım.

1696023649392.png
İlk denemelerimde berbat sonuç alıyordum. Bu konuda yine 3D yazıcılar kısmından konu açıp yardım istedim sağ olsunlar yine çok yardımcı oldurlar. Konudan sonra 1 kaç deneme daha yaptım

1695988318687.png

Yine kötü ama ilkine göre fena değildi. Tekrardan bir deneme yaptım;

image.png

Yine kötü ama gelişme vardı fakat hiçbir türlü istediğim sonucu elde edemiyordum. Uzun araştırmalar yapmam sonucunda + Robolink WP üzerinden bayağı bir yardımcı oldular istediğim sonucu elde edemediğim için iade edip Oto kalibrasyonlu cihaz almacak kadar sinir olmuştum.

Hatam şu şekilde; Resimlerden de gördüğünüz gibi köşe kısımları çok kalkmış durumda ve bu yüzden tablam tam düz değil. Peki bu sorunu nasıl çözdüm? Öncelikle kalibrasyonumu normal kağıtla yapıyorum. Bitirdikten sonra o dişlileri hafif aşığıya indirip yazıcı üzerindeki Kalibrasyon seçeneğine tıklıyorum ve bu şekilde en düzgün ayarımı yaptım. Eğer sanmıyorum ama bu sorunu yaşanın çok olmadığını ben bu şekilde çözdüm.

Üçüncü hatam ise rastgele bir DC sunucusuna girip yardım istemiştim ona detaylarını anlatınca bana y ofsetimde sorun olduğunu söyleyip normalde boşta kalması gereken şeyi çok sıkıştırmıştı y eksantrik somonlarını. Sonrasında Robolink WP üzerinden de bu sorunu çözdüm ve o DC sunucusundan çıktım bu da bana ders oldu.

Benim yaptığım hatalar bu şekilde. Şu an tablam kusursuz her şeyim kusursuz.

Aldığım ürünlerden ise memnun kalmadığım şey Zımpara seti kağıtlar küçük ve nasıl desem evde normal kağıt zımparalarım var ama aynı şeyde değiller kalitesi düşük gibi geldi. Pişman değilim ama olmada olurmuş bir daha da tercih etmem hırdavatçıdan işimi görecek zımpara kağıtlarını alıp devam edeceğim.

Bu arada ilk çıktım Elegoo neptune 4 ile aldığım ilk baskı nasıl olmuş? bu şekilde oldu.

Daha eklemek istediğim birçok şey var ama telefonum serviste gelince çok daha detaylı fotoğraflı çıktılarımı paylaşırım bloğun altına.

Ek olarak üstüne bastıra bastıra şunu eklemek istiyorum; Karar verme sürecimde aldığım hatalarda bana yardımcı olan başta @Siyah Martı, @spriggan, @Salih Gürbüz olmak üzere konudaki herkese teşekkür ederim.

Umarım karar verme aşamasındaysanız veya bu sorunlara sahipseniz size bir fikir edindirdiysem ne mutlu bana. Sağlacakla kalın 👋👋.
  • elegoo-neptune-4-pro-3d-yazici.png
    elegoo-neptune-4-pro-3d-yazici.png
    166 KB · Görüntüleme: 50

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
isdalwa
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
299
Yorumlar
1
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı