Samsung Galaxy Buds Pro inceleme

Merhaba. Uzun süredir Buds Pro'yu kullanıyorum size bildiklerimi aktarmak istedim keyifli okumalar :)

Ses Kalitesi

Buds Pro ses kalitesi olarak çok iyi bir iş çıkarıyor. Basslar midler ve tizler oldukça iyi. Ayrıca ben Galaxy wearable uygulamasından ekolayzer ayarını bas güçlendirme olarak seçtim ve bassları harika. Ses yüksekliği de gayet iyi.

Ergonomi

Buds Pro aldığınızda içinden farklı boyutta kulak silikonları çıkıyor. Kendi kulağınıza uygun olanı seçip kulaklığı doğru bir şekilde takarsanız kulaklık çok güzel oturuyor. Rahatsızlık vermiyor. Ama değişik bir şey fark ettim. Yüz mimikleri yaptığınızda kulaklık kulağınızdan çıkıyormuş gibi hissettiriyor. Anlatması zor ama böyle :)

Şarj Durumu

Kulaklık şarj konusunda çok başarılı. Ben en son ne zaman şarja taktığımı bile unutuyorum kulaklığı. Yaklaşık 1 saatte tam şarja ulaşıyor.‘aktif gürültü önleme' özelliği açık olduğunda; 5 saat kulaklık, 13 saat de şarj kutusu ile birlikte toplam 18 saatlik bir çalma süresi elde ediliyor. ‘aktif gürültü önleme' kapalıyken ise kulaklık 8 saat, şarj kutusu ise 20 saatlik bir pil ömrü sağlıyor ve 28 saatlik bir kullanım ömrüne ulaşılıyor.

Aktif Gürültü Önleme, Ortam Sesi, Ses Algılama ve Yalıtım

Kulaklığın aktif gürültü önlemesini daha iyi beklerdim. Sizi tamamen sağır edip ortamdan koparmıyor, arka plandaki sesi azaltıyor. Yine de iyi iş çıkarıyor diyebiliriz. Ortam sesi özelliği gayet güzel çalışıyor ortamdaki sesleri ve kendi sesimi net bir şekilde anlayabiliyorum. Ayrıetten ses algılama özelliği bulunuyor. Bu özellik açıkken müzik dinlediğinizde ya da dinlemezken konuşursanız kulaklık ortam sesini geçiyor ve müzik açıksa müziğin sesini azaltıyor. Sustuğunuzda belirlediğiniz süre içerisinde tekrar müzik dinliyorsanız müzik çalmaya başlıyor ve ortam sesi kapanıyor. Bu özellikte benim fark ettiğim bir eksiklik var; son ses müzik dinlerken bu özellik normale göre daha verimsiz çalışıyor, sesinizi algılayamayabiliyor. Ayrıca bu özellik açıkken yattığınızda bir (bir kulaklık bir yerle temas ettiği zaman örneğin yan bir şekilde yatarken kulaklık kulağınız ve yatak arasında kaldığında) bazen konuşuyormuşsunuz zannedip bu moda geçiyor. Muhtemelen son ses dinlerken bir miktar dışarı çıkan ses temas eden yüzeyden bir kısmı yansıyıp kulaklığın sizi konuşuyormuş zannetmesine yol açıyor. Yalıtım konusuna gelirsek kulaklığın pasif gürültü engellemesi başarılı. Ayrıca dışarıya da çok ses vermiyor. Otobüste vs. kullanırken sıkıntı yaşamadım bu konuda.

Uyumluluk

Ürün Android cihazlarda destekleniyor uygulaması tarafından (belli bir sürüm üzeri olması lazım) ama bildiğim kadarıyla iOS tarafında uygulama desteği yok. Android tarafında da ben GM20 kullanıyorum uygulamasını kullanabiliyorum fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum. Kulaklığı ilk açıp taktığımda dokunmatiği telefon algılamıyor bir daha kutusuna koyup çıkarmam gerekiyor. Format atınca telefona düzelmişti ama sonra yeniden başladı neden olduğunu bilmiyorum sadece benim telefonda oluyor da olabilir. Ayrıca oyun modu ve 360 ses özellikleri Samsung dışında ki Android cihazlarda çalışmıyor. 360 ses de bazı Samsung cihazlarda çalışıyor her Samsung cihazda değil. Ve yanlış bilmiyorsam Samsung cihazlarda daha iyi ses kalitesi veriyor. Ben bu farkı hissetmedim denediğimde ama öyle biliyorum.

Mikrofon ve Görüşme Kalitesi

Mikrofon kalitesini ben başarılı buldum telefon görüşmelerinde gayet iyi bir şekilde karşı taraf sesimi duyabiliyor. Ayrıca arka plandaki rüzgar gürültüsü vs. de kesebiliyor. Bisiklet sürerken görüşme yaptığımda arkadaşım çok az rüzgar sesi geldiğini kulaklığın iyi bir şekilde kestiğini söylemişti. Zaten kulaklığın üzerinde de rüzgar kalkanı denen bir ızgara bulunuyor ve rüzgarı kesiyor.

Malzeme Kalitesi

Ürünün kendisinin ve kutusunun malzeme kalitesi güzel, Premium hissettiriyor.

Su Koruması

Ürün IPX7 sertifikasına sahip. Yani fabrika verilerine göre 1 metre tatlı suda 30 dakika dayanabiliyor. Kutu için geçerli değil.

Otomatik Geçiş

Buds Pro desteklenen Samsung cihazlarda otomatik geçiş özelliğine sahiptir. Bu özellik şöyle çalışır; örneğin tabletinizde bir film izlerken telefona arama gelip açarsanız tablette oynayan film durur ve kulaklık telefona geçiş yapar. Aramayı sonlardığınızda da geri tablete döner.

Genel Değerlendirme

Ses kalitesi 9/10

Pasif gürültü önleme 7/10

Ortam sesi 8.5/10

Dokunmatik hassasiyeti 9/10

Pil durumu 8.5/10

Uyumluluk 7/10

Alınır mı?

Buds Pro 2.500 TL civarında satılıyor. Bu fiyata bir kulaklık arıyorsanız bence alınabilir.

Kapanış

Blogumu okuduğunuz için teşekkürler. Sorularınız varsa sorabilirsiniz, yanlışlarım varsa lütfen düzeltin.

Yorumlar

Cidden yazamadığım bir şeyi iyi ifade etmişsiniz :D

Ama değişik bir şey fark ettim. Yüz mimikleri yaptığınızda kulaklık kulağınızdan çıkıyormuş gibi hissettiriyor. Anlatması zor ama böyle :)
Gerçekten de öyle. Özellikle çene hareketlerinde sanki kulağınızdan aniden düşecekmiş gibi hissettiriyor. Kulağınızın içinde hareketli bir şey varmış gibi.

Güzel inceleme olmuş :)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Emin Faruk
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
383
Yorumlar
3
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Emin Faruk adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı