Samsung R522 Oyun Oynarken Kapanma Sorunu

Bilgisayarımı garantiye göndermiştim. Bilgisayarımın markası SAMSUNG R522. Garantiden geldikten sonra oyun oynarken bilgisayarda kapanma oluyor. Ama sadece oyun oynarken bu sorunla karşılaşıyorum. Normal internette gezinirken, film izlerken veya bilgisayar açıkken böyle bir sorun yok. Sadece oyunlarda.

İnternetten araştırdığıma göre bu sorunun çeşitli nedenlerden kaynaklandığını öğrendim. Ekran kartının güncellenmesi gerektiği,ekran kartının aşırı ısınmadan bilgisayarın kapandığı, fanda tozlanma olduğu için işlevini yerine getirmediği vb. sebeplerden ötürü bu sorunun meydana geldiğini öğrendim.

Garantiye göndermeden önce bilgisayarda aşırı ısınma söz konusu idi. Ama oyun oynarken kapanma gibi sorunla karşılaşmamıştım. Garantiye gönderirken bilgisayarda aşırı ısınma olduğunuda belirtmiştim.

Acaba böyle bir sorunun meydana gelmesinde başrolü oynayan sebep ne olabilir? Bu sorundan nasıl kurtulabilirim,çünkü baya bi can sıkıcı olabiliyor. Özellikle oyun bölümü üzerinde geçirdiğim onca dakikadan sonra bilgisayarın kapanması sonucu emeğimin boşa gitmesi...Ekran kartım ATI MOBILITY HD 4560.

Aynı dizüstü bilgisayarı ben de kullanıyordum ve Mafia II oynarken aşırı ısınmadan dolayı kapanıyordu. Çözüm olarak dizüstü bilgisayara bir soğutucu alıp öyle kullanıyordum. Şimdi sen de Thermaltake Massive23ST gibi bir soğutucu ile bu sorunu geçici olarak çözebilirsin ama tam çözüm şudur:

  • PC açılır
  • Fanlar temizlenir
  • Bakır blok sökülür
  • Eski termal macun temizlenir
  • Yeni ve daha kaliteli bir termal macun sürülür
  • Bkır blok iyice sıkı bir şekilde yerine geri takılır

Garanti varsa bunları servise yaptır. Yoksa tornavidayı kapma zamanı gelmiş.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Burak Alkan
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.072
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Burak Alkan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı