Suriyelileri Hor Görmeyin

Bunu neden yapıyoruz arkadaşlar, neden insanları ayırıyorlar neden acıların en büyüğünü yaşamış bu insanlara bir acı da biz yaşatıyoruz. Onları çocuklarının eşlerinin yanında eziyoruz sosyal medyanın yemi yapıyoruz. Bu böyle olmamalı içinizde birazcık merhamet olsun, birazcık empati kurun.

Onların durumuna düşmemize ne engel olabilir 4 bir tarafımız düşmanlarımızla dolu bir savaş olsa nereye sığınacağız? Sosyal medyada o kadar görüyorum ki fotoğraflar videolar aşağılıyorlar eziyorlar.
Bir zaman kadar bende öyle düşünüyordum "ne işleri var ülkede aç çok işsiz çok bir de bunlara mı bakacağız" diyordum ama yapacak bir şey yok Osmanlıdan gelen bir adet bize sığınanı korumalıyız. Ama artık bunları yapamıyoruz.

Geçen haftalarda yaşadığım bir olay;
Evi boyatacağız tanıdık biriyle anlaştık ertesi gün birini göndermişler ilk önce anlamadık adam Suriyeli çıktı. İlk önce tereddüt ettik tabi ama bir şey diyemedik, adam işe başladı çok güzel de yapıyordu. Yemek zamanı geldi oturduk aynı sofraya adamlar az çok Türkçesi varmış bizimkiler merakla adamı soru yağmuruna tuttu. Ne iş yaparsın, evli misin, çocuğun var mı falan?

Adam öyle şeyler anlattı ki yediğim ekmek boğazımda kaldı utandım kızardım.
4 yıllık Üniversite mezunu İngilizce ve Fransızca biliyor ayrıca öğretmenlik yapıyormuş iç savaş çıkmadan önce. Boya badana işini de kışın işsiz kaldıklarında falan yapıyorlarmış.
6 kardeş 5 tanesi üniversite mezunu biri Avukat diğeri Muhasebeci. Öbürlerini hatırlayamadım.
Karısı Muhasebecilik yapıyormuş ve İngilizce biliyormuş.
Düşünün bakalım şimdi kim kimden üstün hani eziyorsunuz ya Suriyeli diye.
Adam diyor Suriye de İngilizce bilmeden para kazanamazsın. (ben de onun yalancısıyım artık)

Karnımız tok sırtımız pek ama eğitim seviyemiz bu kadar yerlerde Yabancı dil bilen insan oranı düşük.
Ön yargılı davranmayın. İnsanları, nereli oldukları önemli değil aşağılamayın hiç kimse kimseden üstün değil herkes eşit haklara sahip. Tamam 1 kişiyi sevmezsin ama bu nefretini tüm topluluğa yansıtma.

Yorumlar

Bu hor görmek değil. Bak hastanede çalışır iken muhtaç bir suriyeli geldi. Hayır dua ederek gitti. Ülkemin insanından daha hoş görülü idi ve muhtaç olduğu belli idi ama başka bir hasta eşiyle birlikte geldi. Geldiğinde çıkartmadığı zorluk ve etmediği hakaret kalmadı. Birde eşi bir orada müdahale eder iken utanmasa kadını becerecekti. 2 tane insan örneği var karşında. Gelenler arasında ilk yani muhtaç olanların sayısı çok az iken. Muhtaç olmayan sayısı çok fazla. Şimdi benim ülkemde, benim paramla muayene oluyor ve bana etmediği hakaret kalmıyor. Af edersin'de üstümde zorunluluk olmasa ne halin varsa gör derim o kadar. Yapılan işlemde öyle aşırı can yakan bir şeyde değil hani. Tamam tek kişi örneğini kullandım ama daha gördüğüm o kadar insanlar var. Bak ben bacılarımıza laf atan suriyeli topluluğu bile gördüm. İyi olanlar az. Bu ingilizce olayını abartmanın alemi yok. Bize kendi doğru düzgün bilmeyen hocalarla öğretmeye kalkarlarsa tabi bilemeyiz.
 
Aynı duruma şöyle bakıyorum ben:

Bu ülkede ne kötü olay, ne olumsuzluk varsa azınlıkların başına geliyormuş gibi gösteriliyor haberlerde, Türklerin sıkıntısından bahseden yok!!!

Bir olay olur kürtlerin sıkıntı, bir olay olur çingenelerin sıkıntısı, bir olay olur arapların, suriyelilerin sıkıntısı... Ama gel de gör ki bu ülkeye en çok hizmet etmiş insanların, Türklerin sıkıntıları yok(!) gibi gösterilir.

Serserilik yapan, molotof atan, p-kaka, it başı bayrağı açan kürtlerden bahsedilmez!

Zorla çocuklarını dilendiren, gelin arabalarının önünü kesen dilencilerden bahsedilmez!

abd nin kurduğu ışid vs. için para toplayan araplardan bahsedilmez!

Her sokak başında dilenen, bir kere para verseniz kene gibi yapışan, insanların duygularını sömüren, üzerlerinde dilenerek bir günde bizim bir yıllık kazancımızı bulunduran, onlar için yapılan toplu konutlarda p-kaka ve it başı bayrağı açan, kıçımızı yırtarak girdiğimiz üniversiteye sınavsız giren, iş yapmadığı halde askeri maaş gibi maaş alan suriyelilerden bahsedilmez!

En kötüsü bu ülke için hizmet etmiş Türklerden bahsedilmez, sıkıntılarından bahsedilmez!

Misal bizim orası(Karadeniz) hep güllük gülistanlık gösterilir. Filmlere, dizilere öyle konu edilir.

Örnek veriyim Türk bilim insanı ölür haberi yapılmaz, yas ilan edilmez, bayraklar yarıya inmez; ama kıçı kırık suriyeli için haber yapılır, arap için yas ilan edilir, soyu sopu belli olmayanın anası için yas ilan edilir.

Askerimiz ölür birkaç Mehmet olur, arap kardeş olur, filistin fakir olur(ermenitlerin "soykırım" iddialarını destekler), yardım gönderilen vandaki kürtler en kısa zamanda biji vijici olur.

Biz ülkeme yük olmasın deriz onlar; "dövlat bize bahmiğ", "fakiriz", "Müslüman kardeşiz" der ama arkamızdan iş çevirirler.

İyi hoş, yardım edelim ama Osmanlı halkı zenginken yapardı bunu, halkı darda değildi, halkını da gözetirdi, kaldı ki bu tüm Türk devletlerinde var ve en vahimi başımıza hep bu huyumuz yüzünden iş geliyor. Bu huyumuz olmasa Avrupa, Afrika, Asya bizim olurdu, bizim kalırdı.

Son bir örnek ve kısa açıklama ile bitireceğim.

kürt ırkçısı ile akrabam arasındaki olay:

Akrabam telefonla konuşur, mevzu suyun kesilmesidir, diyalog şöyledir:

X:Oh, devlet bedava su veriyor ya kullanın.
A:Sen ne demeye çalışıyorsun?
X:Devlet size yardım ediyor ya onu diyorum.
A:Sen ne dediğini biliyor musun? Bizim o suları çektiğimiz yerler 40-50kmlik dağ-tepeden geçen yollar. Elektrik, su kablosu, ne kablosu bulursak o kablo ile su çekiyoruz. Bir tanesini yapmak 2.5yıl sürüyor yazın her gün tüm aile çalışırsan.

Misal bu X dövlat bize su yapmiğ, tuvalet kuyusu yapmiğ, yol yapmiğ vs. diyerek sürekli kendini haklı çıkarmaya çalışan bir ırkçıdır, en basitinden Karadeniz'in 'ke' sini bilmez.

Biz ne yapıyoruz? Suyu kendimiz çekiyoruz, tuvalet kuyusunu herkes kendi kazıyor(imeci de yapıyoruz), yolu biz o çamur gibi yerde cebimizden para harcayıp beton döktürerek yapıyoruz dağa taşa.

Bir tane daha vereyim onlarda elektrik borcu olsa tüm ülke o borcu yüklenir ve ödemez ödemesi gereken şahıs, bizde elektrik günde 2 defa kesilir ödediğimiz halde.

En son olarak, ırkçı değilim ırk severim. Milliyetçiyim, ama Atatürk gibi. Bu ülkeye sorun çıkaran bir iti veya terörist grubu destekleyen, halkı maddi manevi sömüren ırklar benim için Türk olmayandır(gayri Türk'tür), onların da bu ülkede yeri ermenitler gibi yoktur. ermenitler ise beni ırkımı katletmiştir, ülkelerinde çocuklarına bayrağımı çiğnetirler, o nedenle ermenitin itten farkı yoktur.[Bu katliamlar yüzünden doğuda kaç Türk var ki sizin toprağınız, diyen soysuzlar türemiştir.]
 
Son düzenleme:
İnsandan insana değişiyor, helal süt emmişi de var haram süt emmiş olanı da. Ama kötü olanı görüp de diğer iyi olanlarla birlikte yargılamayalım. Sırtımızdan vuranları kene gibi gibi yapışıp kanımızı emenleri de unutmuş değilim.
Ben ırkçılığı yaparım yapmam değil ama bunu "kele alalım soykırım yapalım" şeklinde asla düşünmem. Kim bizi arkamızdan bıçaklamaya çalışırsa kuyumuzu kazar ve onlara destek verirse onlara ben ırkçılık yaparım. Onlar benim gözümde en pis en kötü ırktır.
 
İşte kardeş, önce halkımızın durumu düzeltilsin sonra sıra onlara gelsin diyorum. arap, suriyeli bilmem ne ırkı hayranlığı yapanlar sıra Türklere, Uygur Türklerine gelince ülkeye almıyorlar. Bu benim gözümde az sayıda olan o iyi azınlıkların hepsini aynı kefeye koyuyor. Şu dünyada kurunun yanında yaşında yanmadığı mı var?
 
Yaziyi tam okumadim fakat anladigim kadariyla araplara merhamet gosteriyorsunuz. Ve beyniniz yikanmis. Medya vs. vs...
Konu arap kadar kotu bir irka geldigindr herkesin agzi ciktigi kadar bagiriyor. Onlar savastan kacti falan diyorsunuz. Simdi bir sey soracagim, bizim ulkemizde savas olsaydi onlar bizi kabul edecek miydi? Yine yardimimiza Turk ulkeleri kosacakti. Yani araplari tutmayin, bir seylerin farkinda olun. Bize ne kadar ihanet yapan irk veya millet varsa ben irkciyim, ne olacak?
Zaten dusunuyorumda ulkemizde savas olsa biz kacmayiz da. Tabii ulkemizden kacan milletler olacak. (Bakin millet diyorum, irk degil bu cerkes, bosnak, kurt vs.)
Simdi bir dusunun bize bu irk bile olamamis veya olmus kisilerden ne hayir gelir?
Anladigim kadariyla biraz kucuktusunuz ve fazla tarihi bilginiz de yok. Olmadigindan dolayidir ki medya sizin beyninizi yikamis.
Hastaneye gidin ilk sira onlarin.
Suriyeli bende para yok diyor ama takir takir cocuk yapiyorlar. Yapma lan o zaman!
Bizim kendi irkimiz gelismelidir. Bilimde vs. biz onde olmaliyiz. Belki senin gibi baska irk hayrani olanlar ulkenin basina gecip, herseyden mahrum birakiyorlar.
Arap koleleri aliyorsunda, neden Uygur Turklerini almiyorsunuz? Ulkede ic savas ciktiginda bizim irkimiz yardim eder. Bu Kurtulus Savasi'nda da boyleydi. Belirli yazarlardan okursaniz ne dedigimi anlayacaksiniz diye umuyorum.
Fazla merhamet, Vatan'a ihanettir.
 
@Barış Günay, abi arkadaşın kötü niyeti yok, hayranlıkta yapmıyor, sadece adamın durumuna üzülmüş. Bizde(sen, ben, o) aynı şeyi diyoruz önce halkımızın eksikleri giderilsin. Yazanların hepsini bir defa baştan okursan arkadaşta kabul ediyor bunu.
 
@Barış Günay 1.si tarih bilgimi ölçecek en son kişisin. 2. si sen yaptığın şey bir devletin yaptığı şeyi tüm millete mâl etmek. Ben Arapların tarihte ne yaptığını gayet iyi biliyorum. 3. olarak Suriyeliler Arap değildir Arapça konuşabilirler ama İslamiyetin yayılması ile Arap kültürü altında ezilmiş bir millettir ayrıca içlerinde Türkmen olanları da vardır. Şimdi sana Suriye tarihini anlatmak istemiyorum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Saykopat
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
381
Yorumlar
8
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Saykopat adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı