Tronsmart Element T6 Mini Bluetooth Hoparlör İncelemesi

WhatsApp Image 2020-12-29 at 20.03.16 (1).jpeg
Herkese merhaba, kullandığım ürünlerin incelemelerini yazmak için bir blog oluşturdum ve bu bloğa ekleyeceğim ilk ürün çok beğenerek kullandığım Tronsmart Element T6 Mini kablosuz hoparlör olacak. Ürünü Mart 2020'den beri kullanıyorum, yani iyi veya kötü her yanını fazlasıyla biliyorum.

1) Genel Özellikleri

  • IPX6 su koruması
  • Bluetooth 5.0 desteği
  • 360 derece surround ses
  • 2500 mAh batarya kapasitesi
  • 24 Saate kadar çalma süresi (%50 ses seviyesinde)
  • Yaklaşık 3 saat şarj etme süresi
  • 20 Hz - 16000 KHz frekans aralığı
  • 15 Watt'a kadar ses gücü
  • Derin baslar için pasif radyatör
  • Sesli asistana kolay erişim
  • USB-C şarj girişi
  • TF/Micro SD kart desteği
  • 2 tanesi ile stereo çalma özelliği
  • Taşımak için üzerinde ip var
  • 560 gram ağırlık
2) Kutu İçeriği

  • USB-C şarj kablosu (diğer ucu USB-A yani adaptör yok)
  • 3.5mm jak kablosu
  • Kullanım kılavuzu ve Garanti Kartı
  • Tabi ki hoparlör :d

3) Ürünün Kutusu ve İlk İzlenimlerim

Bu ürünü alırken biraz tereddüt etmiştim çünkü bu markanın bir ürününü ilk defa satın alıyordum. Bütçemin üzerinde 40-50 lira daha koyarak JBL alsam mı diye çok kararsız kalmıştım ancak karar vermemde en önemli etkenler 15 Watt ses gücü, 24 saate kadar çalma süresi ve daha güçlü bas verdiğini iddia etmesiydi.

Kargo elime ulaştığında ürünün kutusu gerçekten çok kaliteli geldi gözüme ve hiç böyle olacağını tahmin etmediğim için şaşırdım açıkçası, kutuyu açınca da şaşkınlığım devam etti çünkü gerçekten de düşündüğümden çok çok daha kaliteli bir yapısı ve görünüşü vardı ürünün.

4) Ses Kalitesi

Gelelim en önemli yere. Telefonuma bağlamada herhangi bir sıkıntı çekmedim ve hemen şarkı açtım. Evet, gerçekten de özelliklerinde yazdığı gibi basları çok iyi, ses seviyesi yüksek. Ses seviyesini yükseltince seste bozulma olmuyor. Basları, koyduğum masayı titretiyor. Tizler bir tık düşük kalıyor, zaten özelliklerinden de anlaşılıyordu böyle olacağı (16000 KHz). Genel olarak verdiğim parayı sonuna kadar hak eden bir ses kalitesi olduğunu düşünüyorum.

5) Kullanım Süresi

İlk önce Type-C şarj girişinin olmasıyla başlayacağım, işimi fazlasıyla kolaylaştırıyor. Ortalıkta kablo fazlalığı olmamasını sağlıyor. Çünkü telefonumu şarj ettiğim kabloyla şarj edebiliyorum. Ayrıca hoparlör için bir kablo kullanmıyorum yani, yanında gelen kabloyu kutusuna koydum.

Ürünün özelliklerinde 24 saate kadar bataryasının dayandığı yazıyor ve bence bu gayet büyük bir iddiaydı. Çünkü aynı fiyat bandındaki muadilleri en fazla 5-6 saate kadar çalma süresi verebiliyordu. Tronsmart'ı tercih etmemdeki en önemli nedenlerden biri bu bataryasının büyüklüğü oldu. Zırt pırt şarja takmayı istemiyordum. Ve istediğim gibi de oldu, 3 haftada bir şarj ediyorum. Evet, günde yaklaşık 1 saat kadar dinliyorum ve özelliklerinde yazdığı gibi 24 saate kadar dayanıyor olmalı ki yaklaşık 3 haftada bir şarj ediyorum. Hatta bir inceleme bloğu açmayı düşündüğüm gün, yani 18 Kasım'da %100 şarj ettim ve günü not aldım. 9 Aralık'ta düşük şarj uyarısı verdi ve o gün yine %100 şarj ettim. Bu incelememi 29 Aralık'ta yazıyorum ve bugün yine düşük şarj uyarısı verdi ve şarja taktım şimdi. Yani geçekten de bataryası çok uzun süre dayanıyor.

6) Son Bakış ve Kimler Almalı?

Özelliklerinde IPX6 sertifikası var ancak ben hiç banyoda ya da suyla temas edebileceği bir yerde kullanmadım, o yüzden bu özelliği hakkında bir yorumum yok. Ağırlığı biraz fazla, çantaya atıp bi yere giderken çantanın içinde olduğunu hissettiriyor. Yanında gelen jak ve şarj kablosu kısa; jak'ı bilgisayara bağlamak için kullandım ve kablo uzunluğu sıkıntı biraz. Şarj kablosunu 1 kere kullandım, sonra hep telefonumun kablosuyla şarj ettim.

Ürünü ben Mart'ta aldığımda fiyatı 159 liraydı, şu an baktığımda ise 169-199 lira siteye göre değişen fiyatı var. Ben ürünü
Maxitekno'nun kendi
sitesinden aldım. Daha önce de dediğim gibi fiyatını kesinlikle hak ediyor. Bu ürünün artıları dediğim gibi ses seviyesi, bas kalitesi ve uzun kullanım süresi. Bir kablosuz hoparlörden beklentileriniz bunlarsa kesinlikle tavsiye ederim, başka bir ürünü düşünmenize bile gerek yok. Komşularınızı rahatsız edecek seviyeye kadar çıkabiliyor ses gücü. Yani dış ortamlarda fazlasıyla kullanacaksanız kesinlikle size göre bir ürün.

7) Fotoğraflar

WhatsApp Image 2020-12-29 at 20.03.16.jpegWhatsApp Image 2020-12-29 at 20.03.16 (1).jpeg

Yorumlar

Öncelikle incelemeniz için teşekkürler. Dış ortamda kullanmak için uygun mudur acaba? Mesela pikniğe gidip müzik dinlemek istesek kullanabilir miyiz? Ses yeterli olur mu?
 
Çok güzel bir inceleme olmuş, emeğine sağlık. Bende çok ama çok memnunum. Dış ortamda son seste acayip bir ses çıkışı var etraftakileri rahatsız edecek şekilde:) Ama tek eksisi bana göre TWS yapınca saniyelik olarak ses gidip geliyor ve bunu 5 dakikada bir yapıyor neredeyse, sanırım yazılımsal bir sorunu var. Üretici firmaya direk mail attım sorunla ilgili ama geri dönüş olmadı maalesef.
Çünkü internette araştırmamda aynı hatayı başkası da dile getirmiş.
 
TWS yapınca saniyelik olarak ses gidip geliyor ve bunu 5 dakikada bir yapıyor neredeyse, sanırım yazılımsal bir sorunu var. Üretici firmaya direk mail attım sorunla ilgili ama geri dönüş olmadı maalesef.
Çünkü internette araştırmamda aynı hatayı başkası da dile getirmiş.
Kablosuz kullanımda bazen frekanslar çakışıyor olabilir mesela Wi-Fi açıksa telefonda bundan kaynaklı olabilir.
 
Evet belki de dediğiniz gibi olabilir ben bilgisayarda bluetooth aparatı ile kullanıyorum telefonda tws yapmamıştım hiç. Hazır yeri gelmişken onu da yapıp sonucu bilgilendireyim size
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Lee Yubin
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
2.098
Yorumlar
6
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı