Ülkemizde Yasal Yollarla Bulabileceğiniz Alkol Türleri

1-RAKI: Anamaddesi anason olan bu alkol türü ülkemizde yasal yollarla satın alabileceğiniz en yüksek alkol içeren içkidir %45'i alkoldür. Fazla içildiğinde hoş durumlar olmayabilir, kendinizde olursunuz ama engel olamazsınız. :) Sabah uyandığınızda hiç baş ağrısı yapmayan tek alkol türüdür; içersiniz sabah kuş gibi uyanırsınız bu da içinde ki anasondan kaynaklanır. Kokteyl içkisi değildir. Sulandırarak ve ya sek yanında su ile içilebilir, ama yeni başlayanlar için sulandırmak en iyisidir. Çünkü; çok hoş bir tadı ve kokusu yok bu sebepten dolayıda zaten herkes içemez. Yanında meze olarak tüketilebilecek şeyler; yoğurt ve ya yoğurtlu bir yemek ( haydari, cacık vb.), tatlı kavun, beyaz az yağlı peynir, balık ve balık türleri (midye içinde olmak üzere) bu tür şeylerle güzel gider.

2-VODKA: Vodkayı anlatmak gerekirse içinde %40 alkol bulunan (ülkeye, markaya ve modele göre değişiklik gösterebilir.) bir kokteyl içkisidir. Genelde enerji içeceği, vişne suyu, portakal suyu ve ya çeşitli meyvelerin sularıyla karıştırılarak içilebilir, sek içmek istersenizde içebilirsiniz. Vodkayıda rakı gibi aşırıya kaçmadan içmek gerekiyor şayet fazla içildiğinde gün sonunda kusma kaçınılmazdır. Ülkemizde vodkanın hazır meyve aromalılarıda bulunmaktadır.

3- VİSKİ: Viskinin bir kaç çeşiti vardır ben size Amerikan yapımı olan ve en çok tüketilen Jack Daniel's anlatıcam. J&B, Red Label, Chıvas Regal gibi markalarıda bulunmaktadır eğer onlarıda anlatamamı isterseniz yorumda belirtin. Evet viski ülkemizde satılan modelinde %40 Avrupa'da satılan modelinde %43 alkol bulunmaktadır. Kokteyl içkisi değildir başka şeylerle karıştırılarak içilemez. İçindeki tahıl türü maddelerden dolayı aromatik bir içkidir bu nedenle içindeki aromaları iyice alabilmeniz için sıcak içmeniz lazım. Eğer isterseniz içine 2 adet buz ve ya en sağlıklısı buz taşı denen birşey var buzlukta beklettiğiniz soğuk bir taş, top ne derseniz artık ondan kullanabilirsiniz. Çünkü buzun suyu viskiye karışacağı için aromayı kaybetmenizi sağlar. Etkileri olarak halk dilinde bilinen geciktirici etkisi vardır. Yanında meze olarak tavsiye edebiliceğim iki şey var; 1: bitter çikolata 2- Olmeca Dark Chocolate. Bu ikisiyle mükemmel gitmektedir. Bir şey daha eklemek istiyorum filmlerde, dizilerde puro ile tüketen zengin insalar vardır bu tamamen saçmalık. Zaten puro boğaz ve geniz yakan birşeydir buna viskide eklendiği zaman pek hoş olmuyor. 1-2 gün kısık ses ile dolaşabilirsiniz.


3- TEKİLA: Ve geldik en sevdiğim içki türüne tekila. Ülkemizde satılan modelinde %38 alkol vardır ülkeye ve ya markaya göre farklılık gösterebilir. En çok bilinen markaları Olmeca ve Patron'dur. Olmeca'nın fiyatı diğerine göre biraz daha hesaplı olduğundan genelde o tercih edilir. Tekilanın 2 türü vardır; gold ve silver. Silver genelde bildiğimiz üzere beyaz tekila, gold ise sarısıdır ve aralarında büyük ölçüde tat farkı vardır. Tekilanın içimi diğer içkilere göre çok farklıdır. Shot bardağı denilen 14cc-18cc arası değişen bardaklarla içilmektedir, bardağın etrafına sürülen tuz yalanır tekila içilir ve üstüne limon yenir ve ya emilir. Ya da elin işaret parmağı ile baş parmağı arasına tuz dökülür yalanır tekila içilir ve üstüne limon yenir ve ya emilir. Bu arada şunu belirteyim limonu fazla kaçırmamaya dikkat edin şayet 1-2 gün ön dişleriniz sızlar. Evet bu anlattığım tarif silver için geçerliydi. Şimdi ise golda geçiyoruz. Goldun içimi silvera göre biraz daha farklıdır, kimsenin pek bilmediği bir tarifi vereceğim size; önce bir dilim portakal üstüne hafif tarçın serpilir ve tekila içildikten sonra bu portakal dilimi emilir ve ya yenir. Şuna dikkat edin ki tekila keskin bir içkidir yani içtikten sonra dans etmeye, oynamaya çalışmayın bu nedenle kana hemen karışır ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Tekilayı kesinlikle soğuk içmelisiniz hatta bardaklar bile dolapta olmalı. Tekila bir kokteyl içkisi değildir. Yanında en iyi giden şey biradır.

4-ŞARAP: Şarabın içindeki alkol seviyesi kalitesine göre farklılık göstermektedir. Oturup uslu uslu içildiğinde bir zararı yoktur ama ayağa kalktığınızda sanki farklı bir dünyaya uyanmışcasına bir his oluşur. Şarabın şişede aromalılarıda vardır yani bir bakıma kokteyl içkisi diyebiliriz. Herhangi bir akşam yemeğinde içilebilir.

5- BİRA: Biranın yüzlerce çeşit marka ve modeli vardır. Kırmızısı, alkolsüzü, normali, az alkollüsü, karamellisi yani saymakla bitmez. İçindeki şeker oranı yüzünden en çok kilo yapan içki türüdür. Eğer benim midem küçük ve ya çok içince midem bulanıyo diyorsanız size birayı pek önermem çünkü hiç bir şey anlamazsınız ve ağzınızı ıslattığınıza değmez.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Tyler Deinsburg
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
928
Yorumlar
1
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı