[YHA]Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Roket Denemesi Gerçekleştirildi!

Amcaoğulları Roket A.Ş. tarafından uzun zamandır geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli roketi olan BOM-1000 model roket denemesi Türkiye'nin başkenti(!) olan Konya'da gerçekleştirildi. Amcaoğulları Roket A.Ş'nin kurucuları olan Ahmet Amca Bey ve Osman Amca Bey'in önderliğinde, Davul ve Zurna ile gerçekleştirilen test canlı olarak Youtube'da paylaşıldı. Diğer Amca ailesinin üyeleri ve birkaç mühendiste teste katıldı. İlk füze denemesine füze 2 metre irtifaya çıkarak rekor kırdı. 2 metre irtifaya çıktıktan sonra aynı hızla yere düştü ve patladı. Ailedeki mühendislerden biri olan Hüseyin Amca Bey çok hafif bir şekilde yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından hiçbir sorunu olmadığı kaydedildi. BOM-1000 roketi 1 karış uzunluğunda ve yakıt olarak barut kullanıyor. İleride bor kullanılması ön planda. İlk müdahalenin ardından kameralarımıza konuşan Hüseyin Amca Bey şunları aktardı:

"10 seneden beri Türkiye'nin ilk yerli ve milli roketini üretmek için çalışıyoruz. Dış güçler engellemeye çalışsa da onları yendik ve bu günlere kadar geldik. İlk roketimizi test etmek bizim için büyük bir şeref. Allah'ın izniyle Dünya'da en iyi roket yapan ülke olacağız. Bu testimiz başarısız olsa da "Durmak yok, yola devam!" diyerek dış güçlerin oyunlarına kanmadan emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bugün roketimiz 2 metre irtifaya kadar çıkmayı başardı. Bu Türkiye için bir ilk ve rekor. Çalışmaya devam edeceğiz ve daha iyisi için emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bize inanan herkese çok teşekkürler. Onların sayesinde bu günleri de gördük Elhamdülillah."

İşte canlı yayından alınan roketin fırlatılma anı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son incelemeler

Artıları: Video ile Tam uyumlu
Eksileri: YHA biraz sıkmaya başladı
Herkes 2023, Bor haberi yazarken bu iyi geldi.
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: Xoloth

Yorumlar

Üretimde birinciyiz evladım asgari ücretle herkes geçiniyor geçinemeyenler fetöcü yavrum sen onlara inanma.
 
Bu ülkenin hatta örnek vereyim üniversiteli gençlerin yaptığı çok güzel roketler var ben onları bizzat yakından tanıyorum onların kaç gün uykusuz geçtiğini biliyorum onların emeğini kimse küçümseyemez!

1593707205992.png


Ayrıca hem bu yapılan saygısızlığı YHA diye saklayamazsın.
 
Bu ülkenin hatta örnek vereyim üniversiteli gençlerin yaptığı çok güzel roketler var ben onları bizzat yakından tanıyorum onların kaç gün uykusuz geçtiğini biliyorum onların emeğini kimse küçümseyemez!

Eki Görüntüle 605982

Ayrıca hem bu yapılan saygısızlığı YHA diye saklayamazsın.
Biz burada kimseyle dalga geçmiyoruz ki. Videolar için tebessüm ettirecek hikayeler ile tamamlıyoruz. Yoksa ben de biliyorum Bandırma Füze Klübü vs. birçok çalışma var.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Cruslan
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
451
Yorumlar
8
İncelemeler
1
Son güncelleme
Değerlendirme
4,50 yıldız 2 değerlendirme

Eğlence kategorisindeki diğer girdiler

Cruslan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı