Parfüm iade edilebilir mi?

Katılım
2 Kasım 2019
Mesajlar
2.243
Çözümler
2
Arkadaşlar Trendyol'dan Armani parfüm aldım, lakin ürün orijinal değil. Ambalajı açılırsa iade edilemez yazıyor. Bunu nasıl iade edeceğim? Trendyol ile iletişime geçince ürünün sahte olmadığını söylemiş satıcı ve iade kabul etmiyor, bu durumda ne yapabilirim?
 
Hayır. Şöyle düşünün ben marketten çikolata aldım bi ısırık kadar yedim hoşuma gitmedi geri alır mı?
Kusurlu ise Tüketici hakem heyetine gidersin.
 
Hayır. Şöyle düşünün ben marketten çikolata aldım bir ısırık kadar yedim hoşuma gitmedi geri alır mı?
Kusurlu ise Tüketici hakem heyetine gidersin.

Ne alakası var dostum? Yediğin çikolata hoşuna gitmedi diye iade etmek istemiyorsun, çikolatayı bozuk/tarihi geçmiş olduğu için iade etmek istiyorsun.
Konu sahibi için ise iade edebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Koşulsuz şartsız internetten alınan ürünler için iade imkanı zaten var bunun haricinde ise sahte çıktığını kanıtlayabileceğiniz konuda ise iade hakkınız mevcut.
Tavsiyem mağazayı ve Trendyol'u biraz daha sıkıştırın, Şikayetvar sitesine ürün ve fiş/fatura fotoğraflı konu açarsanız firma şikayetinizi kaldırmanız için sizinle iletişime geçmek isteyecektir, zamanında bu şekilde iptal/iade alamadığım ürünler için çözüm sağlayabildim.

Türkiye'de parfüm çok şans işi bir olay bilhassa parfümleri distribütör mağazalardan almalı eğer GittiGidiyor Trendyol gibi mağaza üzerlerinden almak gerekiyor ise satıcılarının yine GittiGidiyor veya Trendyol olmalarına dikkat ederek almak gerekir.
 
Ne alakası var dostum ? Yediğin çikolata hoşuna gitmedi diye iade etmek istemiyorsun, çikolatayı bozuk/tarihi geçmiş olduğu için iade etmek istiyorsun.
Konu sahibi için ise iade edebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Koşulsuz şartsız internetten alınan ürünler için iade imkanı zaten var bunun haricinde ise sahte çıktığını kanıtlayabileceğiniz konuda ise geri iade hakkınız mevcut.
Hocam görünen yüzü bu firma almaz! İşi mecbur resmiyete sürecek.
 
Beyler GTIN Kodunu falan yazıyorum sonuç bulmuyor ayriyetten kutusuda çakma replika gibi.
Burda aldığınız fiyat diğer testlerden daha çok size ürünün orjinalliği ile alakalı bilgi verir(Gepir barkod sistemi 1-2 ay öncesinde kendi parfümüm için denediğimde çalışmıyordu, checkcosmetic ve checkfresh tarzı sitelerden ise parfümün raf ömrünü sorgularsınız bunlardan hiçbiri size ürün orjinalliğini teyit etmeyi sağlamaz), eğer ürünü ortalama piyasa fiyatının %35 ve daha aşağısına aldıysanız endişelenmeye başlayabilirsiniz. Ürünün kutu açılım videoları veya detaylı fotoğrafları ile kıyaslama yapabilirsiniz, buna ek olarak ürünler bazen kutu, şişe, kapak rengi/fontu gibi değişikliklere uğrayabiliyorlar. Bunların bile birebir kopyasını yapmak mümkün. Eğer parfümü daha önce orjinalliğinden emin olduğunuz bir parfümle kıyaslama şansınız varsa, kahve eşliğinde iki parfümü de koklayın.
Edc, Edt, Edp hangisi olduğuna göre kalıcılık süresi değişecektir ancak çakma parfümler genelde notalardan oluşmaz, sıktığınızda burnunuza gelen koku parfüm bitene kadar değişmeyecektir.
Orjinal parfümler ise notalardan oluşur ve sıktığınız dakikadan itibaren sürelere göre kokusu değişecektir.

Eğer parfümü kör alış diye tabir ettiğimiz test etmeden tavsiye üzerine aldıysanız, orjinal olup olmadığı hakkında yorum yapma imkanınız biraz zayıflıyor, eğer ki daha önce kullandığınız bir koku ise ilk kullanımda farkı anlarsınız.
 
Trendyol ile tekrar iletişime geçin ve durumu tekrar anlatın orijinal olmadığı veya nasıl orijinal onayı yapacağınızı öğrenin. Sahte ürün yüzünden iade edebilirseniz edersiniz, onun haricinde açılmış olduğu için iade olabilecek bir ürün değil.

@MrRich
Koşulsuz şartsız internetten alınan ürünler için iade imkanı zaten var.
Öyle bir şey de yok, element uydurup insanları yanlış yönlendirmeyin. Kanuna göz atabilirsiniz.
 
Geçmiş olsun. Trendyol gibi yerlerden parfüm alınmaz. Bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı