Çözüldü Laptop DDR4 RAM yükseltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

secayux

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2017
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben dizüstü bilgisayarıma RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Fakat ne almam ve nelerin uyumlu olduğu konusunda herhangi bir fikrim yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Görsel olarak "SPD" ve "Memory" görüntülerini paylaşıyorum. Umarım yardımcı olursunuz, teşekkürler!
 

Dosya Ekleri

  • memory.png
    memory.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 88
  • spd.png
    spd.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 89
Çözüm
Konuyu açmadan önce herkes bu şekilde açtığı için ben de bu şekilde açmıştım. Hemen modeli vs. İletiyorum; HP Pavilion- 17-CD0014NT ve kullandığım ürüne bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. Yardımınız için teşekkürler.

Laptopunuz 64 GB RAM'e kadar destekliyor buradan 2x16 GB = 32 GB RAM bulabilirsiniz. 2666MHz olmadığı için 2400 attım isteğe bağlı 3000 satın alabilirsiniz.
"Kardeşim 8 GB RAM Laptop'u zorluyordu 4 GB taktım para istemez." Milletimiz ne zaman birbirlerini düdüklemeyi bırakıcak gerçekten merak ediyorum.
Kaliteli bir eğitim ve toplumun çoğu eşit imkanlara sahip olduktan sonra belki... 🤷🏿
 
Alacağınız RAM'i laptoptaki RAM'e göre seçin DDR4 SE DDR4 MHz'leri yakın olsun birbirlerine. kasayı sökeceksin RAM klipsleri ne kadarsa takacaksın ama dikkatlı laptoplar dikkatli olması lazım, bir yanlışta tüm sistem gidebilir.

İşlemcinin, anakartın maksimum destek değerlerine bakın. Yeni RAM'in MHz de fazla olmamalı.

Sizdeki RAM Samsung DDR4 8GB. Aynısından stokta yok o yüzden Party Number biraz farklı.

Laptop'ların RAM'leri ayrı oluyor. Eğer çok fazla bilginiz yoksa bir bilene ya da bilgisayar tamircisine danışıp, yardım isteyin. Gerçi tamircilerede güven kalmadı. Yinede şansınızı denemekte fayda var.

Ne kadar aynı marka model bile alsanız iki belleğin uyumlu çalışma garantisi yok.
Bilginiz olsun.

Benim para konusunda pek sıkıntım yok. Tek derdim uyumlu olsun, elimdekinden olmayayım. Bu yüzden varsa eğer marka, model v.s. öneriniz seve seve dikkate almaya hazırım :)
 
Laptop'ların RAM'leri ayrı oluyor. Eğer çok fazla bilginiz yoksa bir bilene ya da bilgisayar tamircisine danışıp, yardım isteyin. Gerçi tamircilerede güven kalmadı. Yinede şansınızı denemekte fayda var.
Neden konu açmış acaba? Hem de SPD bilgileri ile...

Mevcut bellek: M471A1K43CB1-CTD | SODIMM | Samsung Module | Semiconductor

Özellikleri:
  • SODIMM
  • DDR4
  • 2666 MHz
  • 1.2V
Amazon'dan aynısı alınabilir ama yine de uyum sorunu olma ihtimali var, bilginize. Mevcut olanı satıp kit almanız daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
Hocam aynısını almayı bende biliyorum. Ben 32'ye çıkartmak istiyorum. Derdimi anlatamadığım için kusura bakmayın.
Neden konu açmış acaba? Hem de SPD bilgileri ile...

Mevcut bellek: M471A1K43CB1-CTD | SODIMM | Samsung Module | Semiconductor

Özellikleri:
  • SODIMM
  • DDR4
  • 2666 MHz
  • 1.2V
Amazon'dan aynısı alınabilir ama yine de uyum sorunu olma ihtimali var, bilginize. Mevcut olanı satıp kit almanız daha iyi olur.
Öneriniz için müteşekkirim lakin ben 32'ye çıkarmak istiyorum. Buna rağmen verdiğiniz linki favorime ekledim, eğer buradan bir sonuç çıkmaz ise önerdiklerinizi alacağım. Teşekkürler.
Hocam sizin yerinize olsam elimdeki belleği satıp linkteki ürünü alırdım.
Kafanız rahat olsun.

 
Konuyu açmadan önce herkes bu şekilde açtığı için ben de bu şekilde açmıştım. Hemen modeli v.s. iletiyorum; HP pavilion- 17-cd0014nt ve kullandığım ürüne bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. Yardımınız için teşekkürler.
Keşke laptopunuzun modelini de söyleseniz kaç GB RAM desteklediğine baksak bizde.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı