DisplayPort çıkışı olmayan FreeSync monitörde G-Sync açma

BlackKeyboard

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2018
Mesajlar
247
Selamlar, elimde Samsung'un FreeSync destekli 60Hz'lik bir monitörü var. Şimdi sorun şu ki NVIDIA kartlarda G-Sync açmak için DisplayPort kablosu kullanılması lazım fakat benim elimdeki bu monitörde DisplayPort çıkışı yok. İnternetten çeviricilere baktım fakat çeviricide yapılmamış HDMI to DVI olarak, sanırım DisplayPort yeni bir teknoloji olduğu için eski teknolojili HDMI'ı yeni teknoloji DP yapamıyoruz. Bu duruma bir çare yok sanırım fakat ben yine de sormak istedim. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI to DisplayPort var:
.
Çıkışı yine HDMI'dan alacağı için bir değişiklik olmaz. Kaldı ki monitörde Display Port yok. 🙂
 
Çıkışı yine HDMI'dan alacağı için bir değişiklik olmaz. Kaldı ki monitörde Display Port yok. 🙂

Bende aynı konudan şikayetçiyim. FreeSync kullanamıyorum bu yüzden çevirici vs bakıyorum. HDMI to DP çevirici alsam. (Üstteki arkadaşın attığı gibi. ) FreeSync kullanabilir miyim? Laptop'u bağlamak istiyorum bu arada. Laptop da sadece HDMI çıkışı var. Monitör ise FreeSync'i sadece DP'da destekliyor. Bu kablo işe yarayacaksa Xbox'ı da bağlayacağım, FreeSync kullanmak için.
 
@Invencible işe yaramaz, boşuna dönüştürücü almayın. Üstte yazdığım gibi, çıkışı HDMI'dan alacağınız için FreeSync açılmaz.

Tamamdır, teşekkürler bilgi için. Anladığım kadarıyla ekran kartım AMD olsa bile HDMI'dan çıkış verdiğim için FreeSync kullanamayacağım. FreeSync kullanabilmem için iki çıkışında aynı olması gerekiyor. Peki ben çevirici alsam Xbox'ı bağlasam, Xbox FreeSync'i destekler mi? Malum Xbox'da sadece HDMI çıkışı var.
 
Arkadaşlar G-Sync meselesine çok takılmayın derim, G-Sync açınca (ki tam bir G-Sync değil, Adaptive Sync oluyor) aman aman bir görüntü akışkanlığı, FPS artışı olmayacak. Hikayeli oyunlarda yırtılma yaşıyorsanız denenebilir, Battle Royale tarzı saliselik oyunlarda input lag yani girdi gecikmesi yaşatır. Deneme yanılma ile farkı anlayabilirsiniz.

NVIDIA G-SYNC için monitörlere NVIDIA çip takıyor. Yani fiziksel bir donanım var. Dolayısı ile bu monitörler biraz pahalı. Adaptive Sync denilen iş yazılım ile bu işi çözmeye çalışmak. Taktir edersiniz ki arada fark olacaktır. 2.0 lt motor araba ile yarışmak için 1.3 lt arabanın beynine yazılım atıp aynı performansı beklemek kadar yanlıştır.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı