USB girişi nasıl temizlenir?

rmznnn

Kilopat
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
1.536
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar USB girişine bir cihaz takıyorum ve çıkarma takma sesi geliyor. Acaba temizlesem sorun çözülür mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taktığın USB çalışıyorsa sorun yok. Temizlemek istiyorsan anakarttan USB kısmına ince bir fırçayla tozları dışarı doğru çıkartabilirsin. Direkt dışarıdan fırça sokma toz topağı varsa anakarta girer.
 
Kompresör vb. bir aletle içerideki havayı çıkartabilirsiniz öyle bir şey yoksa kendiniz yavaş şekilde üfleyebilirsiniz.
 
Arkadaşlar USB girişine bir cihaz takıyorum ve çıkarma takma sesi geliyor. Acaba temizlesem sorun çözülür mü?

İçindeki pimleri eğersen, birbirlerine temas ettirirsen daha kötü bir hale getirirsin. Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin.

%99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin. Ancak kolonya gibi %100 saf olmayan bir şey kullanırsan %100 kuruduğuna emin olmadan elektrik vermemelisin.
 
WD-40 kullanamazsın. Yağlı materyaldir, daha kötü hale getirir.

Ne açıdan daha kötü hale getirir ya da zararı vardır açıklar mısın? WD-40 ayçiçek yağı değildir. Nemi dışarı çıkmaya zorlayarak oksitlenmeye karşı devreleri korur. Aynı zamanda pas ve oksitleri çözer. Kontak spreyi olarak bilinir. Yani oksit ve pas nedeniyle kontak almayan, iletkenliği düşmüş yüzeylerde kullanılır. Temizleme özelliği yanında koruma özelliği de bulunur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı