RX 9070 XT Gigabyte kartta OC nasıl yapılır?

zifobaba60

Femtopat
Katılım
27 Ekim 2025
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RX 9070 XT Gigabyte sipariş ettim. Bundaki hız aşırtma özeliği nereden açılıyor ve PC'ye zararı var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@zifobaba60 hocam amdnin kendi yazılımından yapılabiliyor bir de MSI afterburner dan yapılabiliyor OC her durumda tavsiye etmem zarar olarak kullanım ömründe azalma ve kart ısısı artabilir gibi sorunlar olur modele göre değişiklik gösterir bu tabii 9070XT zaten güçlü bir kart olduğu için sorun yaşayacağını sanmam iyi günlerde kullanman dileğiyle.
 
@zifobaba60 hocam AMD'nin kendi yazılımından yapılabiliyor bir de MSI Afterburner'dan yapılabiliyor OC her durumda tavsiye etmem zarar olarak kullanım ömründe azalma ve kart ısısı artabilir gibi sorunlar olur modele göre değişiklik gösterir bu tabii 9070XT zaten güçlü bir kart olduğu için sorun yaşayacağını sanmam iyi günlerde kullanman dileğiyle.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, iyi günler.
 
Performans da kayıp olur mu?

Hayır olmaz artar bile. Şöyle düşünün saatleri yukarı çekiceksin ama sıcaklık arttığı için ekran kartı kendini güvenceye almak için enerji kısacak bu da belleklerin yavaşlamasına yol açacak. Sonuç olarak hem daha yüksek watt kullanacaksın hem de sıcaklıkların yüksek olacak ve performans düşecek.
 
Hayır olmaz artar bile. Şöyle düşünün saatleri yukarı çekiceksin ama sıcaklık arttığı için ekran kartı kendini güvenceye almak için enerji kısacak bu da belleklerin yavaşlamasına yol açacak. Sonuç olarak hem daha yüksek watt kullanacaksın hem de sıcaklıkların yüksek olacak ve performans düşecek.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
 
Undervolt yapın hocam ekran kartı daha soğuk çalışır. Uzun ömürlü olur ve daha az güç çeker. Nebi AKG'ün videosunu izleyebilirisiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bahsettiğiniz video bu mudur hocam
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı