İ5 4690K sisteme MSI gaming 5 mi 7 mi almalıyım?

Risk profili, satılan ürün sayısı / çıkan arıza sayısı olarak hesaplanır. 100 bin MSI Gaming 5 satılmışsa 100'ünün bu hatayı vermesi ile "Türkiye için" 25 bin Gigabyte satılıp 50 sorunun (illa BIOS olması gerekmiyor) çıkması aynı şeyler değil. Türkiye için MSI firmasının fazla şişirildiği konusuna katılıyorum ve bu yüzden satışlar, diğer markaların çok daha üzerinde oluyor. Asus Z97-Pro Gamer'ın ise hiç bir sorununa şahit olmadım o yüzden o kartı tenzih ediyorum bu konuşmadan. Bu konu bir gün başka başlıkta açılırsa, ya da sen açarsan seve seve konuşurum ancak şimdi arkadaşın başlığını fazla kirletmemek lazım.

@MKhahveci95 Gigabyte GTX 970 Gaming 1 modelini kullanma şansım oldu ve GTX 970 almakta kararlıysan MSI Gaming'den de Asus Strix'ten de iyi olduğunu söyleyebilirim. Gaming 5 için bir fikrim yok. Ayrıca Asus gibi MSI gibi Gigabyte gibi firmalardan ürün alırsan destek konusunda sıkıntı yaşamazsın. Hem her gerektiğinde yazılım güncellemelerini gecikme yaşamadan alırsın hem de donanımsal bir sorun çıkarsa daha kapsamlı bir destek verirler.
 
@mali87 yani bios güncellemelerini sormuştum. @Silinen üye cevapladı sağolsun. Dediğinde haklı olabilirsin sıkıntı olmayan bişeye gereksiz yere güncelleme gelmesi saçma zaten forumda kullanan arkadaşlar konuya dahil olsa iyi olurdu aslında ama kafa karıştırmaya gerek yok Gaming 5 iyi geldi anlatılanlar üzerine. :)

Hepinize çok teşekkür ederim kafamı kurcalayan iki büyük soruya cevap oldu bunlar. @Yararsız Üye @mali87 @Silinen üye
 
Risk profili satılan ürün sayısı / çıkan arıza sayısı olarak hesaplanır. 100 bin Gaming 5 satılmışsa 100'ünün bu hatayı vermesi ile "Türkiye için" 25 bin Gigabyte satılıp 50 sorunun (illa BIOS olması gerekmiyor) çıkması aynı şeyler değil. Türkiye için MSI firmasının fazla şişirildiği konusuna katılıyorum ve bu yüzden satışlar, diğer markaların çok daha üzerinde oluyor. Asus Z97-Pro Gamer'ın ise hiç bir sorununa şahip olmadım o yüzden o kartı tenzih ediyorum bu konuşmadan. Bu konu bir gün başka başlıkta açılırsa, ya da sen açarsan seve seve konuşurum ancak şimdi arkadaşın başlığını fazla kirletmemek lazım.

@MKhahveci95 Gigabyte GTX 970 Gaming 1 modelini kullanma şansım oldu ve GTX 970 almakta kararlıysan MSI Gaming'den de Asus Strix'ten de iyi olduğunu söyleyebilirim. Gaming 5 için bir fikrim yok. Ayrıca Asus gibi MSI gibi Gigabyte gibi firmalardan ürün alırsan destek konusunda sıkıntı yaşamazsın. Hem her gerektiğinde yazılım güncellemelerini gecikme yaşamadan alırsın hem de donanımsal bir sorun çıkarsa daha kapsamlı bir destek verirler.
Belki MSI önerilince fazla tepki verebiliyor olabilirim fakat markaya ön yargım yok. Şu olaylardan sonra oldu. Şimdi herhangi bir ürünü mesela GTX 980 ClassiFied. Şimdi ürünün özelliklerini açıklıyorsun, olabildiğince fazla bilgi veriyorsun, diğer ürünlere karşı artılarını, eksiklerini söylüyorsun ardında 2 tane mesaj geliyor: "kesinlikle MSI almalısın" Bu olay bana o kadar sinir bozucu gelmeye başladı ki inanın sosyalden soğudum. Yanlış anlamayın siz bir ürünü önerince yine açıklama yapıyorsunuz.
 
4000 TL'lik sisteme G3258 önerenler, R9 290'a karşı GTX 960 önerenler, belirli bir üründe bariz daha iyi olan bir Marka yerine dediğin gibi başka markanın kesin bir dille tavsiye edilmesi senin gibi benim de sinirimi bozuyor. Fakat öneriler çok absürd olmadığı sürece (CPU soğutucu ile kasanın uyumlu olmaması, 2 kart arasında bariz performans farkı olması, yetersiz güç kaynağı tavsiyesi gibi) karışmayı pek sevmiyorum. Zaten bu konuşmada da Asus'u değil MSI'ı öne çıkarmamın nedeni, diğer başlıklardan bu markaya karşı bir tepkin olduğunu bilmemdi.

Bu arada başlığı açan arkadaş da bu tartışmadan bir şeyler öğrenmiştir diye düşünüyorum. Bunları göz önünde bulundurarak isterse Gigabyte Gaming G1'e göre, isterse de bütçe durumuna göre seçim yapabilir. Benim MSI Gaming 5 için tek uyarım, kartı ilk çalıştığı anda incelemesi olacak. Eğer ark sorunu gibi ciddi bir problem tespit ettiyse (RAM'lerden biri çalışmıyorsa) hemen değişim yapması gerekiyor, fakat bu problem çok sık görülen bir şey değil.
 
4000 TL'lik sisteme G3258 önerenler, R9 290'a karşı GTX 960 önerenler, belirli bir üründe bariz daha iyi olan bir Marka yerine dediğin gibi başka markanın kesin bir dille tavsiye edilmesi, senin gibi benim de sinirimi bozuyor. Fakat öneriler çok absürd olmadığı sürece (CPU soğutucu ile kasanın uyumlu olmaması, 2 kart arasında bariz performans farkı olması, yetersiz güç kaynağı tavsiyesi gibi) karışmayı pek sevmiyorum. Zaten bu konuşmada da Asus'u değil MSI'ı öne çıkarmamın nedeni, diğer başlıklardan bu markaya karşı bir tepkin olduğunu bilmemdi.
Bir forumdaş geçenlerde "MSI bu fan tasarımı üstünde bilmem kaç ay çalıştı" dedi. O yorumdan sonra tartışmaya gireceğim\üstüne yorum yapacağım kişileri dikkatli seçiyorum. :D
Not: Gigabyte fanları "Abi bana oradan 3 adet 80mm'lik şeklinde ver!" diyerek seçmiş. Kesin bilgi yayalım. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir forumdaş geçenlerde "MSI bu fan tasarımı üstünde bilmem kaç ay çalıştı" dedi. O yorumdan sonra tartışmaya gireceğim\üstüne yorum yapacağım kişileri dikkatli seçiyorum. :D
Aslında bunu diyen arkadaşı pek suçlamamak lazım, sonuçta Ali Güngör'ün ince detay olarak verdiği bir bilgiyi "18 ay çalışıldıysa o zaman en iyisidir" olarak çevirmiş kendine göre. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün kesinlikle forumun yaş ortalaması ile bilgi seviyesini göz önünde bulundurarak tanıtım yapmaları gerekiyor. Bu konuyu bugün G3258 konusunun altında Recep Baltaş ile konuşmuştuk.
 
Son düzenleme:
Aslında bunu diyen arkadaşı pek suçlamamak lazım, sonuçta Ali Güngör'ün ince detay olarak verdiği bir bilgiyi "18 ay çalışıldıysa o zaman en iyisidir" olarak çevirmiş kendine göre. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün kesinlikle forumun yaş ortalaması ile bilgi seviyesini göz önünde bulundurarak tanıtım yapmaları gerekiyor. Bu konuyu bugün G3258 konusunun altında kendisiyle konuşmuştuk.
İşte böyle denince sanki diğer firmalar nalburdan fan alıp monte etmiş gibi algılanılıyor sanırım. :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı