Belki MSI önerilince fazla tepki verebiliyor olabilirim fakat markaya ön yargım yok. Şu olaylardan sonra oldu. Şimdi herhangi bir ürünü mesela GTX 980 ClassiFied. Şimdi ürünün özelliklerini açıklıyorsun, olabildiğince fazla bilgi veriyorsun, diğer ürünlere karşı artılarını, eksiklerini söylüyorsun ardında 2 tane mesaj geliyor: "kesinlikle MSI almalısın" Bu olay bana o kadar sinir bozucu gelmeye başladı ki inanın sosyalden soğudum. Yanlış anlamayın siz bir ürünü önerince yine açıklama yapıyorsunuz.Risk profili satılan ürün sayısı / çıkan arıza sayısı olarak hesaplanır. 100 bin Gaming 5 satılmışsa 100'ünün bu hatayı vermesi ile "Türkiye için" 25 bin Gigabyte satılıp 50 sorunun (illa BIOS olması gerekmiyor) çıkması aynı şeyler değil. Türkiye için MSI firmasının fazla şişirildiği konusuna katılıyorum ve bu yüzden satışlar, diğer markaların çok daha üzerinde oluyor. Asus Z97-Pro Gamer'ın ise hiç bir sorununa şahip olmadım o yüzden o kartı tenzih ediyorum bu konuşmadan. Bu konu bir gün başka başlıkta açılırsa, ya da sen açarsan seve seve konuşurum ancak şimdi arkadaşın başlığını fazla kirletmemek lazım.
@MKhahveci95 Gigabyte GTX 970 Gaming 1 modelini kullanma şansım oldu ve GTX 970 almakta kararlıysan MSI Gaming'den de Asus Strix'ten de iyi olduğunu söyleyebilirim. Gaming 5 için bir fikrim yok. Ayrıca Asus gibi MSI gibi Gigabyte gibi firmalardan ürün alırsan destek konusunda sıkıntı yaşamazsın. Hem her gerektiğinde yazılım güncellemelerini gecikme yaşamadan alırsın hem de donanımsal bir sorun çıkarsa daha kapsamlı bir destek verirler.
Bir forumdaş geçenlerde "MSI bu fan tasarımı üstünde bilmem kaç ay çalıştı" dedi. O yorumdan sonra tartışmaya gireceğim\üstüne yorum yapacağım kişileri dikkatli seçiyorum.4000 TL'lik sisteme G3258 önerenler, R9 290'a karşı GTX 960 önerenler, belirli bir üründe bariz daha iyi olan bir Marka yerine dediğin gibi başka markanın kesin bir dille tavsiye edilmesi, senin gibi benim de sinirimi bozuyor. Fakat öneriler çok absürd olmadığı sürece (CPU soğutucu ile kasanın uyumlu olmaması, 2 kart arasında bariz performans farkı olması, yetersiz güç kaynağı tavsiyesi gibi) karışmayı pek sevmiyorum. Zaten bu konuşmada da Asus'u değil MSI'ı öne çıkarmamın nedeni, diğer başlıklardan bu markaya karşı bir tepkin olduğunu bilmemdi.
Aslında bunu diyen arkadaşı pek suçlamamak lazım, sonuçta Ali Güngör'ün ince detay olarak verdiği bir bilgiyi "18 ay çalışıldıysa o zaman en iyisidir" olarak çevirmiş kendine göre. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün kesinlikle forumun yaş ortalaması ile bilgi seviyesini göz önünde bulundurarak tanıtım yapmaları gerekiyor. Bu konuyu bugün G3258 konusunun altında Recep Baltaş ile konuşmuştuk.Bir forumdaş geçenlerde "MSI bu fan tasarımı üstünde bilmem kaç ay çalıştı" dedi. O yorumdan sonra tartışmaya gireceğim\üstüne yorum yapacağım kişileri dikkatli seçiyorum.![]()
İşte böyle denince sanki diğer firmalar nalburdan fan alıp monte etmiş gibi algılanılıyor sanırım.Aslında bunu diyen arkadaşı pek suçlamamak lazım, sonuçta Ali Güngör'ün ince detay olarak verdiği bir bilgiyi "18 ay çalışıldıysa o zaman en iyisidir" olarak çevirmiş kendine göre. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün kesinlikle forumun yaş ortalaması ile bilgi seviyesini göz önünde bulundurarak tanıtım yapmaları gerekiyor. Bu konuyu bugün G3258 konusunun altında kendisiyle konuşmuştuk.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.