300 TL'ye Acer Aspire ES1-512 RAM Takviyesi

Bütçe
200-300
Hocam, CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
 
@ClGULi hocam, su siteyi atıp durmayın. Farklı model bellek de olabilir. En sağlıklı olanı CPU-Z ile bakmak. Daha önce de yanıldığı oldu.
 
@ClGULi hocam, inan ki bu site kadar yanıltıcı değil. Sayısız konuda bize yardımcı oldu. CPU-Z, Aida64 ve RAM Expert programları daha iyi olur. Çok üye gördüm. Siteden bakıyorlar 2666 MHz, içindeki 3200 MHz çıkıyor. Böyle örnekler çok. Siz uzman olabilirsiniz. Fakat ben de burada çok olaya şahit oldum. Milyonların tercihi programlar sonuçta. Sizinle de denk geldik. PC'de Micron RAM var. Sizin site Bigboy tavsiye ediyor.
 
@ClGULi hocam, inan ki bu site kadar yanıltıcı değil. Sayısız konuda bize yardımcı oldu. CPU-Z, Aida64 ve RAM Expert programları daha iyi olur. Çok üye gördüm. Siteden bakıyorlar 2666 MHz, içindeki 3200 MHz çıkıyor. Böyle örnekler çok. Siz uzman olabilirsiniz. Fakat ben de burada çok olaya şahit oldum. Milyonların tercihi programlar sonuçta. Sizinle de denk geldik. PC'de Micron RAM var. Sizin site Bigboy tavsiye ediyor.
Sende bende onlarda hata yapabilir yapabiliriz. O site sonuçta 20 küsür yıldır Kingston ve Samsung'un dağıtıcısı uyumlu değilse mağdur edecek değil ya para iadesi yapar.


Zaten burada bir örneği var benzer yorumlarda var bunlar babamınoğlu değil bir karımda yok internet de ki yorumları iyi olumsuz bir tarafları yok görünüyor. Eskiden yaptığım 2-3 alışverişimde oldu bir problem yaşamadım.

Gelelim konuya, üreticiler toplu alım yaptığından diğer laptoplarla uyumlu olsun diye bilerek 3200 MHz alıyorlar çünkü onlar için fiyat farkı yok . 3200 MHz sonuçta CL farkı olmadan 1866 MHz olarakta çalışabiliyor. İşlemci ne destekliyorsa sitede onu vermiş olabilir. Şuan ciddi bir fark olmasa da 2400 MHz ve 3200 MHz'de fiyat farkı var neden desteklemediği bir RAM için fazla para ödeyelim. 3200 MHz takılmış 1866 MHz desteği var ama 2400 MHz önerilmiş beraber sorun çıkarırmı çıkartmaz.

3200 MHz alttaki frekanslarda alttaki CL değerlerinde çalışır. JEDEC standarttı budur.
3200 MHz CL22
2933 MHz CL21
2666 MHz CL19
2400 MHz CL17
2133 MHz CL15
1866 MHz CL14

Samsung Hynix Micron bunlar birbiriyle sorunsuz çalışır.


Burada bir örnek var mesela Asus gömülü olarak Hynix dram kullanmış üstüne Samsung ram takmış.

Hatta benim sistemdeki RAM'lerin biri Samsung biri Hynix farklı olmasının bir önemi yok .DDR2 zamanında bu tip uyum problemleri vardı. Şimdi ise pek problem olmasa da sadece sunucularda aynı marka dram olmasını tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarlar 50.000 MB/sn okuma yazma hızlarına ulaşan hatta aşan RAM'lere ihtiyaç duyar. Samsung Hynix Micron bu üreticiler haricinde bu hızları karşılayabilecek üretim yapabilen marka yok denebilir.

Düşük kalite Spectek,Nanya ve diğer noname markalar genelde 50.000 MB/sn hız için yani PC için değil mobil cihazlar için üretim yaparlar ve daha ucuzdurlar. Telefon, Tablet , SSD v.s. bunlar için bu hızlara ihtiyaç yok. Spectek aslında Micron'a ait bir marka .

Nasıl Profilo Bosch üretimi olmasına rağmen Bosch kadar kaliteli değilse, Micron ve Spectek arasındaki ilişki de böyledir.

Benzer durumlar RAM markalarında da var.

Micron etiketli ürünlerin kalitesi ile Crucial etiketli ürünlerin kalitesi bir değil. Micron etiketli ürünler daha kaliteli ama bunlar sadece üreticilere verirler.

Kingston'da KCP ve KVR diye iki koda ayrılmış durumda. Biri Premier biri Value anlamına geliyor. Birinde sadece Samsung Hynix Micron kullanırken birinde nanya ve diğer düşük kalitede üretim yapan markalar kullanılıyor.

Mobil cihazlar için üretilen çipleri alıp PC için ram yaparsan mavi ekran ve uyumsuzluk problemleri yaşarsın. Adata kaliteli üretim yapan bir firmayken artık spectek kullanmaya başladığı için hem ssd'lerde hem ram'lerde sorun yaşamaya başladı.

Başka bir örnekse B-die denilen yüksek hızlara OC edilebilen ramlerdir . Bunlar aslında sunucu için üretilen ram çipleridir. Gerçekte 2133-2400 MHz gibi düşük hızlara sahiptir. Voltaj ve CL ayarlamaları ile 2 kat hıza ulaşabiliyorlar.
 
@ClGULi hocam, anlattıklarınız doğru. Buna sözüm yok fakat hiçbir programa bakmadan site atmayı doğru bulmuyorum. Sizin gibi bilgili bir arkadaşım sadece buraya bağlı olmamalı diye düşünüyorum.
 
@ClGULi hocam, anlattıklarınız doğru. Buna sözüm yok fakat hiçbir programa bakmadan site atmayı doğru bulmuyorum. Sizin gibi bilgili bir arkadaşım sadece buraya bağlı olmamalı diye düşünüyorum.
Kingston ve Mrmemory'de var onlar Bilendenal'dan daha hatalı çıkıyor sonuçta hepsinde hata var yok değil. Birde bilendenal'da daha fazla teknik detay yer alıyor. Mesela birinci nesil intel işlemciler sadece 2rx4-8 yani Dual Rank Ram ile çalışıyor. Bilendenal'da işlemci modeli felan yazıyor o faydalı oluyor.
 
Merhabalar Kusura Bakmayın Rahatsız Ediyorum
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    71,9 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    98,7 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    83,1 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    217,4 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    216,7 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    322,5 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    252 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı