10.000-15.000 TL 3D yazıcı önerisi

Valknut7

Femtopat
Daha fazla  
Esenlikler,

3D yazıcı almak istiyorum. Tavsiye ve önerilerinize açığım. 2. el öneriniz olursa onu da düşünürüm.

1. Hangi uygulamalar aracılığıyla kullanılır?
  2. Nelere ihtiyacım olur?
  3. Baskı için kullanılan malzemeler nereden temin edilir?
Ufak tefek şeyler basmak için kullanacağım. Figür olabilir, anahtarlık olabilir. RAM'lerin üstüne 2 adet 60mm fan konumlandıracağım bunun için 3D yazıcıdan elimde olan bir örneği kullanacağım.

İkinci el A1 Mini Combo öneririm.

Hangi uygulamalar aracılığıyla kullanılır?
Orcaslicer, Bambu Studio gibi slicer denen yazılımlarla indirdiğiniz stl ya da step dosyalarını dilimleyip yazıcıya aktarıyorsunuz, onun dışında 3D modelleme uygulamaları işinize yarayabilir.

Nelere ihtiyacım olur?
Filament, yan keski ve tablayı temizlemek için IPA gerekiyor, onun dışında çok bir şeye ihtiyacınız yok. IPA bulamam diyorsanız 80 derece kolonya ile de silebiliyorsunuz, ben öyle yapıyorum.

Baskı için kullanılan malzemeler nereden temin edilir?

Birçok yerli filament üreticisi var. İnternetten iyi marka ve uygun fiyatlı olanları tercih edebilirsiniz.

İkinci el A1 mini combo öneririm.

Orcaslicer, bambu Studio gibi slicer denen yazılımlarla indirdiğiniz stl ya da step dosyalarını dilimleyip yazıcıya aktarıyorsunuz, onun dışında 3D modelleme uygulamaları işinize yarayabilir.

Filament, yan keski ve tablayı temizlemek için IPA gerekiyor, onun dışında çok bir şeye ihtiyacınız yok. IPA bulamam diyorsanız 80 derece kolonya ile de silebiliyorsunuz, ben öyle yapıyorum.

Birçok yerli filament üreticisi var. İnternetten iyi marka ve uygun fiyatlı olanları tercih edebilirsiniz.

Çok açıklayıcı oldu teşekkürler. İkinci el için nelere dikkat etmeliyim peki? Çalışma saati alınabilir aralık nedir? Ve diğer şeyler.

İkinci el için nelere dikkat etmeliyim peki? Çalışma saati alınabilir aralık nedir? Ve diğer şeyler.
Elden almaya çalışın. Gidip test edip birkaç baskı alıp öyle satın alın. Çalışma saati olarak 500 saat ve altındaki cihazlar rahat kafayla alınabilir.

18 bine falan sıfırı da var bu arada A1 Mini Combo'nun, onu da değerlendirebilirsiniz.

Elden almaya çalışın. Gidip test edip birkaç baskı alıp öyle satın alın. Çalışma saati olarak 500 saat ve altındaki cihazlar rahat kafayla alınabilir.

18 bine falan sıfırı da var bu arada A1 mini Combo'nun, onu da değerlendirebilirsiniz.

Alternatif olması açısından başka önerdiğiniz marka var mı peki?

Çok renkli baskı almak gibi bir niyetiniz yoksa hiç bir markanın combo ünitelerine para vermeye gerek yok. A1 Mini bir süre sonra küçük gelebilir onu göz önünde bulundurun. 13xxx fiyatıyla Creality Hi güzel bir alternatif.

Çok renkli baskı almak gibi bir niyetiniz yoksa hiç bir markanın combo ünitelerine para vermeye gerek yok. A1 Mini bir süre sonra küçük gelebilir onu göz önünde bulundurun. 13xxx fiyatıyla Creality Hi güzel bir alternatif.
kapalı kasa açık kasa farkları neler hocam

ABS, ASA gibi filamentler ısıya çok duyarlıdır baskı alırken sabit ve sıcak ortam gereksinimi duyar, açık bir yazıcıda bu filamentleri basmaya kalkarsanız muhtemelen hava akımından dolayı çekme yapıp bozulacaklardır. Ek olarak bu filamentlerin baskısı esnasında çıkardığı gazlar sağlığa zararlı olduğu kapalı yazıcılarda kullanılması daha iyi olur.
kapalı kasa açık kasa farkları neler hocam
Onun dışında mekanik tasarım farkları var Core XY dediğimiz sistemlerle çalışıyorlar tabla hareket ettirilmediği için büyük ve ağır baskılarda yüksek hızlarda daha iyi sonuç veriyorlar. Ancak çok önemli değil bariz fark 30x30 35x35 gibi boyutlarda baskı yapan açıklar ile kapalıları kıyaslarsak olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı